Gigantti-otteluraportti: Lahti saalisti pisteen

FC Lahti ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä liiga-avauksessa Maarianhaminassa. Ottelu oli lahtelaisittain kaksijakoinen. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Kotijoukkue IFK Mariehamn oli ottelun alussa terävä ja loi muutaman loistavan maalipaikan. FC Lahden maalilla torjunut Joona Tiainen kuitenkin nollasi sekä Dén ja Joakim Latosen yritykset. Viidennellä peliminuutilla Dén saksipotku osui lisäksi tolppaan. Lahtelaisten parhaat yritykset tulivat Altin Zeqirin kautta, mutta maaleja ei Ahvenanmaalla nähty ensimmäisellä jaksolla.

Toisella jaksolla Lahti paransi ja Albion Ademi ja Altin Zeqiri löysivät toisensa. Myös Hysen Memollan keskitykset loivat paikkoja. IFK:n paras paikka tuli Délle, mutta Tiainen otti loistavan jalkatorjunnan. Vartti ennen loppua Lahti pääsi ylivoimalle, kun Eero Tamminen rikkoi Eemeli Virtaa ja nappasi toisen varoituksensa.

Myös toisessa päässä puolustus ja maalivahtipeli nousi ratkaisevaksi. Ademi pelasi huippupaikan Zeqirille, mutta Elmo Henriksson venyi. Henriksson sai käsiään väliin myös Macoumba Kandjin nostoon. Ottelun lopussa vielä Chinedu Geoffrey pääsi Zeqirin jatkamaan palloon, mutta IFK-puolustus pääsi hieman laukaukseen väliin. Näin ollen pisteet tasattiin Maarianhaminassa.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli myönsi, että etenkin ensimmäinen jakso oli lahtelaisilta heikko. Hänen mukaansa Lahti paransi toisella jaksolla, mutta ei ollut maalipaikoissa tarpeeksi kliininen. Kokonaisuudessaan Zeneli oli pettynyt.

– Olen ylpeä, että kausi alkoi. Valmistava viikko oli täydellinen, mutta IFK pelasi fiksusti. Meillä kasvoi etäisyydet ja emme olleet hyviä ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla paransimme, mutta emme olleet tarpeeksi kliinisiä. Toisella jaksolla meiltä puuttui myös rauhallisuus. Saimme yhden pisteen, mutta olen pettynyt siitä, että emme päässeet omalle tasollemme, Zeneli totesi.

FC Lahden seuraava ottelu on ensi viikon perjantaina kotikentällä Vaasan Palloseuraa vastaan.

FC Lahti:

Tiainen; Kouassivi-Benissan (46′ Penninkangas), Pirttijoki (v), Christofi, Memolla; Ademi (v), Virta (v), Klinga (77′ Heinonen), Zeqiri; Kandji (82′ Lampinen), Geoffrey (v)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola