Gigantti-otteluraportti: Kuuma ottelu päättyi pistejakoon

FC Lahti tasasi pisteet kotiyleisönsä edessä Helsingin IFK:a vastaan. IFK hallitsi ensimmäistä jaksoa, Lahti puolestaan toista, mutta maaleja Lahden stadionilla ei keskiviikkona nähty. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Vierailija IFK aloitti ottelun vahvastipuolustamalla tiiviisti ja iskemällä nopeasti laidoilta vastaan. Maalipaikoilla ei jaksolla juhlittu. Ainoastaan vierailijoiden Jani Bäckman pääsi ampumaan tulisesti, mutta Antonio Reguero sai kätensä väliin ja tuloksena oli kulmapotku. Näin ollen tauolle lähdettiin kahden tiiviin puolustuksen taistelussa 0-0-lukemissa.

Toisella jaksolla puolestaan Lahti otti ohjat käsiinsä. Sekä Matti Klinga että Loorents Hertsi pääsivät kokeilemaan, mutta IFK:n puolustus blokkasi molempien yritykset. Toisessa päässä Bäckman oli jälleen lähellä kun hän jatkoi Macario Hing-Gloverin keskityksen avopaikasta ohi maalin.

Toisen jakson edetessä Lahti sai lisää otetta ja pakotti IFK:n puolustuskannalle. Jean-Christophe Coubronne pelasi Chinedu Geoffreyn vauhtiin. Geoffrey ampui juoksusta, mutta Calum Ward sai kätensä väliin. Coubronne oli myös alustamassa Kristian Yli-Hietasen paikkaa, mutta Yli-Hietanen ei aivan saanut tökättyä palloa maaliin.

Ottelu oli kelin ohella lämmin ja kortteja sateli puolin ja toisin. Pari minuuttia ennen loppua Pipe Sáez tuli pulkkataklauksella takaa päin Hertsin sukille ja sai katsella suoraa punaista korttia. Lahti ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään miesylivoimaansa ja näin ollen pisteet tasattiin Lahdessa maalittomalla tasatuloksella.

Ottelun jälkeen FC Lahden toppari Timi Lahti myönsi suoraan, että piste ei tyydyttänyt kotijoukkuetta. Hän myönsi, että vastustaja oli läpi ottelun hyvä, vaikka ote siirtyikin pelin edetessä lahtelaisille. Kaiken kaikkiaan vanha viitapiru kuvasi ottelua rankaksi.

– Peli oli aika tasainen ja rankka. Ilma oli yhä lämmin ja kenttä vähän upotti. HIFK aloitti hyvin, mutta me saimme pelin hallinnan kääntymään. Emme kuitenkaan mekään saaneet juuri luotua paikkoja. Molemmat ovat hyvin organisoituja jengejä. Vaikka puolustajille ja maalivahdeille nollapeli on aina hyvä, piste ei tyydytä, Lahti summaa.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli samoilla linjoilla. Hän näki, että lahtelaisten prässipeli ei toiminut ottelun alussa ja sitä kautta kotijoukkue joutui ongelmiin. Zeneli kuitenkin totesi, että joukkue näytti luonnetta ja otti kontrollin pelistä itselleen vaikean alun jälkeen.

– Vaikka paransimme edellisestä pelistä, kaipaan enemmän aggressiivisuutta ja suoraviivaisuutta rangaistusalueella. Peli oli tiukka. Ensimmäisen 20 minuutin aikana prässimme ei toiminut millään tasolla. Pääsimme peliin mukaan, mutta vauhti ja vaarallisuus jäi puuttumaan, Zeneli totesi.

Tasapelipiste nosti FC Lahden 14:ää pisteeseen, joka oikeuttaa viidenteen sijaan. Seuraavana Lahti kohtaa viikon päästä vieraskentällä FC Interin. Seuraava kotiottelu on puolestaan 4.7. jolloin Lahteen saapuu vieraaksi Seinäjoen Jalkapallokerho.

FC Lahti:

Reguero; Coubronne, Lahti, Viitikko, Arkivuo; Sejdiu (46′ Hertsi (v)), Virta, Eninful (v), Klinga (v) (83′ Yli-Hietanen), Assehnoun; Kandji (v) (64′ Geoffrey)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola