Gigantti -otteluraportti: Hulluja tunteita ja Lahden komea voitto helteisellä stadionilla

FC Lahti nappasi komean 2-1-voiton Seinäjoen Jalkapallokerhosta helteisellä Lahden stadionilla. FC Lahden maaleista vastasivat Macoumba Kandji ja Jasin Assehnoun. Vierailijoilta osui Jake Jervis. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Ottelu alkoi molempien osalta varovaisesti tunnustellen. Vierailija SJK onnistui noin 20 minuutin pelin kohdalla luomaan ensimmäisen maalipaikan ja samalla myös ensimmäisen maalin. Jesse Öst avasi maalipotkun puolipitkänä laidalle ja Murilo laittoi juoksuvaihteen silmään. Murilo keskitti kaukaa maalille ja palloon pääsi ensimmäisenä Jake Jervis, joka jatkoi pelivälineen verkkoon.

Maalin jälkeen ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Puolen tunnin pelin kohdalla pallo pomppi Lahden rangaistusalueella onnekkaasti Tucolle, mutta syntymäpäiväsankari Antonio Reguero venytti komean jalkatorjunnan. Lahtelaisten paras paikka ensimmäisellä jaksolla tuli puolestaan Jasin Assehnounille. Assehnounin tulinen vapaapotku päätyi kuitenkin Jesse Östin syliin ja tauolle lähdettiin SJK:n 1-0-johdossa.

Lahti tuli toiselle jaksolle hyvin ja sai ottelun haltuunsa. Kymmenen minuutin kohdilla Kari Arkivuo keskitti millintarkasti takatolpalle. Vapaana ollut Pyry Lampinen malttoi ja pudotti pallon keskustaan, josta Macoumba Kandji murjoi pallon sisään ja Lahden tasoihin.

Pari minuuttia myöhemmin FC Lahti sai pallon jälleen maaliin, kun Timi Lahti puski vapaapotkukuvion päätteeksi Jean-Christophe Coubronnen keskityksen verkon perukoille. Osuma kuitenkin hylättiin paitsiona. Tapahtumia riitti myös toisessa päässä, kun Denys Oliinyk pääsi läpiajoon. Hän kuitenkin nosti pallon yli maalin. Oliinyk osui vielä hetkeä myöhemmin kulmapotkuhässäkästä tolppaan.

Lahtelaiset raapivat ratkaisun aivan ottelun lopussa. Eemeli Virta haastoi röyhkeästi ja murtautui SJK:n rangaistusalueelle. Vierailijoiden Ville Tikkanen nappasi nuorelta keskikenttätaiturilta jalat alta ja pallo vietiin pilkulle. Jasin Assehnoun ampui pilkulta varmasti Lahden voittolukemiksi 2-1.

Ottelun jälkeen täyden ysikymppisen puolustuksessa luutinut Timi Lahti oli tyytyväinen pisteisiin. Hän ei jäänyt murehtimaan hylättyä osumaansa, vaan totesi, että voitto oli tärkeintä. Hän antoi kunniaa myös SJK:n pelaamiselle.

– Molemmilla oli ottelussa hyvät jaksot. SJK:n maali oli maailmanluokan keskitys toppareiden väliin ja en vain yltänyt siihen. Pääsimme peliin mukaan ja kenties siinä näkyy myös meidän kokemuksemme, että pystymme kääntämään tappioasemat. Omaa hylättyä osumaa ei ollut aikaa miettiä. Sitä voi tietysti pyöritellä jälkikäteen, oliko se paitsio vai ei, mutta turha sitä on jäädä vatvomaan. Voitto kelpaa ja olen onnellinen tästä. SJK:lla oli omat paikkansa, mutta ansaitsimme voiton ja annoimme kaikkemme kentälle, Lahti jutusteli väsyneenä, mutta onnellisena.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen pisteisiin. Hänen mukaansa ottelun alku oli joukkueelta parempi kuin edellisissä otteluissa, mutta kokonaisuudessaan ensimmäisellä jaksolla oli paljon parannettavaa. Toinen jakso tarjosi Zenelin mukaan hulluja tunteita koko rahalla.

– Hulluja tunteita, en voi muuta sanoa. Ottelun alku oli meiltä vähän parempi kuin viime peleissä. Olimme kerran myöhässä ja vastustaja teki maalin. Ensimmäisen jakson pelinrakentelu oli näennäistä. Toisen jakson alkuun paransimme. Jakson alussa oli hieno pelinrakentelu ja maali. SJK sai sen jälkeen paikkansa meidän virheistä, mutta peli kestää 90 minuuttia ja näytimme sen tänään. Pyry Lampinen tuli tänään hienosti sisään ja teki paluunsa kentille. Meidän pitää silti parantaa pelaamistamme ja saada se valtaisa potentiaali, joka joukkueessa on, irti, Zeneli päättää.

Voitto nosti FC Lahden jo neljänneksi ja tappiottomien pelien putki on nyt seitsemän ottelun mittainen. Seuraavana Lahti kohtaa Helsingin IFK:n vieraskentällä maanantaina 12.7. Seuraava kotiottelu on puolestaan perjantaina 16.7. Tuolloin Lahteen saapuu vierailulle IFK Mariehman.