Gigantti-otteluraportti: HJK vei taistelupelin pisteet

FC Lahti kärsi 1-0-tappion tuulisella Lahden stadionilla Helsingin Jalkapalloklubille. Ottelun ainoan maalin viimeisteli ensimmäisen jakson alussa HJK:n David Browne. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja vierailija HJK hyödynsi FC Lahden virheen seitsemän minuutin jälkeen. Roope Riski katkaisi lahtelaisalakerran syötön ja käynnisti nopean ylivoimahyökkäyksen. Riski syötti keskellä olleelle David Brownelle, jolla oli tilaa ja aikaa. Browne niittasi Mikko Viitikon liu’usta huolimatta pallon alakulmaan ja HJK:n 1-0-johtoon.

Riski oli ensimmäisellä jaksolla vaarallinen. Reilun vartin jälkeen hän pääsi perättäisissä tilanteissa ampumaan, mutta molemmilla kerroilla laukaukset menivät maalipuiden ohi. FC Lahti ei juurikaan saanut pidettyä palloa, eikä nopeat hyökkäykset johtaneet mihinkään.

Vasta aivan jakson lopussa lahtelaiset saivat luotua painetta HJK:n päätyyn erikoistilanteilla. Ensin Kristian Yli-Hietanen sai otettua pallon haltuun rangaistusalueella, mutta hyökkääjä ei saanut punnerrettua laukausta. Javi Hervás puolestaan ampui niukasti yli aivan rangaistusalueen rajalta tuomitusta vapaapotkusta. Lahti sai luotua myös pelitilannepaikan lisäajalla. Loorents Hertsi löysi Chinedu Geoffreyn, joka pääsi puolittain läpi. Geoffreyn hirmukuti kimposi valitettavasti yläputkesta takaisin kentälle ja tauolle siirryttiin vierailijoiden 1-0-johdossa.

Lahti tuli toiselle jaksolle huomattavasti paremmalla jalalla ja Klubi joutui vetäytymään kuoreensa. Lahtelaiset yrittivät kärsivällisesti murtaa puolustusta ja se avasi Klubille paikkoja vastahyökkäyksiin. Filip Valenčič pelasi avopaikan reilun tunnin jälkeen David Brownelle, mutta Antonio Reguero venyi paraatipelastukseen.

Viimeisen kymmenminuuttisen Lahti vyörytti kohti Klubin maalia. Parhaiksi paikoiksi jäivät Chinedu Geoffreyn yli mennyt saksipotkuyritys ja lisäajan lopun erikoistilannehässäkät. Näin ollen HJK nappasi matkaansa täydet kolme pistettä.

Ottelun jälkeen FC Lahden kokenut kapteeni Kari Arkivuo oli pettynyt. Hän kuvasi ottelua erittäin rikkonaiseksi ja tiukaksi. Hän antoi kunniaa vastustajalle ja myönsi, että HJK pelasi johtoasemassaan järkevästi.

– Ottelu oli tiukka ja rikkonainen. HJK sai 1-0-maalin ja puolusti sen jälkeen hyvin. Emme saaneet rikki vastustajan puolustusta. Meillä oli huono alku ja paransimme vasta ensimmäisen jakson lopussa. HJK pelasi fiksusti ja peli meni meille hankalaksi. Nyt pitää miettiä ennen seuraavaa ottelua, miten saamme luotua enemmän paikkoja, Arkivuo totesi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pettynyt. Hän oli kuitenkin ylpeä siitä, että joukkueen asenne oli parantunut edellisestä ottelusta. Zeneli kaipasi peliin vielä lisää röyhkeyttä ja rohkeutta.

– Olen erittäin ylpeä pelaajistamme. Me taistelimme loppuun asti. Peli oli rikkonainen. Harmittaa se, miten se maali tuli. Saimme ensimmäisen puoliskon loppuun pari paikkaa ja toisella jaksolla pelasimme lähempänä tasoamme. Meidän olisi pitänyt olla vain röyhkeämpiä. Asenne oli nyt parempi kuin edellisessä pelissä, Zeneli tiivisti.

Sarjassa neljäntenä oleva FC Lahti jatkaa taistelua ylemmän jatkosarjan paikasta jo lauantaina. Tuolloin lahtelaiset matkustavat Ouluun haastamaan piristynyttä sarjanousijaa AC Oulua. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan lauantaina 18.9. jolloin Lahden stadionille saapuu vieraaksi samainen AC Oulu.

FC Lahti:

Reguero; Coubronne, Lahti, Viitikko (20′ Penninkangas), Arkivuo; Hervás, Virta, Klinga (84′ Lampinen); Geoffrey, Yli-Hietanen (v) (46′ Kandji), Hertsi (46′ Zeqiri)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola