Gigantti-otteluraportti: Haka päätti FC Lahden tappiottoman putken

FC Lahden pitkä tappioton putki tuli päätökseen perjantaina Lahden stadionilla, kun FC Haka ryöväsi pisteet mukaan Valkeakoskelle. Lopulta Lahti hävisi 2-0. Hakan molemmista maaleista vastasi Aleksandar Vucenovic. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Haka tuli heti ottelun alussa vahvasti ja riisui lahtelaiset aseista. Vierailija pakotti Lahden virheisiin ja ne maksoivat jo ensimmäisen vartin aikana. Lahtelaispuolustuksen palautus alaspäin tuli suoraan prässänneelle Aleksandar Vucenovicille. Antonio Reguero oli ulkona maalistaan ja Vucenovic sai laittaa pallon tyhjään maaliin.

Lahti ei saanut missään vaiheessa peliä kunnolla haltuun. Syötöt karkailivat ja Haka pääsi riistoihin ja sitä kautta nopeisiin vastaiskuihin. Reguero nollasi Tino Purmeen laukauksen, mutta Haka iski vielä toistamiseen ensimmäisellä jaksolla. Kaunis syöttökuvio puhkoi lahtelaispuolustuksen ja Vucenovic iski illan toisen osumansa aivan paitsion rajamailta. Lahtelaisten paras paikka ensimmäisellä jaksolla tuli Chinedu Geoffreylle, mutta hän ampui haastonsa jälkeen niukasti ohi. Näin ollen tauolle lähdettiin vierailijoiden 2-0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti sai pidettyä Hakan poissa vaarallisilta maalipaikoilta, mutta hyökkäyspeliään kotijoukkue ei saanut toimimaan. Lahden parhaat paikat tulivat keskityksistä. Ensin Kari Arkivuo keskitti ja Pyry Lampinen liukui, mutta nuori hyökkääjä ei saanut puhdasta osumaa palloon. Lopussa Jean-Christophe Coubronne keskitti ja Mikko Viitikko jatkoi, mutta pallon nousi yli Hakan maalin. Näin ollen pisteet matkasivat vierailijoiden mukana Valkeakoskelle.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pettynyt joukkueensa esitykseen. Hänen mukaansa joukkue ei ollut kärsivällinen, eikä kurinalainen. Zeneli kuitenkin alleviivasi, että tappio on paikka oppia ja kasvaa.

– Vastustajalla oli iso osa, että meidän peli oli heikkoa. Tiesimme, että Haka rankaisee virheistä välittömästi ja he ajoivat meidät tekemään virheitä. Meillä on ollut pelejä, joissa olemme saaneet pisteitä huonolla pelillä, mutta nyt se maksoi. Emme olleet kärsivällisiä, emmekä kurinalaisia. Nyt on kuitenkin paikka oppia ja nousta, Zeneli summasi.

FC Lahti pelaa seuraavan kerran 23.8. kotona. Vastustajaksi saapuu sarjaa johtava Helsingin Jalkapalloklubi. Taistelu käy yhä kuumana paikasta ylempään loppusarjaan ja Lahti tarvitsee pisteitä kipeästi.