GIGANTTI-OTTELURAPORTTI: FC Lahti viihdyttävällä pelillä voittoon Ilveksestä

FC Lahti palasi lomilta voitokkaana kun Ilves kaatui Lahdessa lukemin 3-1. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Jasin Assehnoun, Chinedu Geoffrey ja Altin Zeqiri. Ilveksen ainokaisen iski Eric Oteng. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Vierailija Ilves oli ensimmäisen jakson alussa terävämpi kuin FC Lahti. Lahtelaisten ainoaksi paikaksi jäi Javi Hervásin tulinen veto. Ilves puolestaan vyörytti Lahden maalille ja noin 20 minuutin kohdalla Macoumba Kandjin ja Felipe Aspegrenin jalat kolkkasivat yhteen lahtelaisten rangaistusalueella. Pallo vietiin pilkulle, mutta Eetu Vertainen liukastui ja osui kahdesti palloon ja tilanteesta tuomittiin Lahdelle vapaapotku.

Ilves kuitenkin onnistui lopulta. Eric Oteng karkasi nopeudellaan läpi Vertaisen syötöstä. Antonio Reguero tuli maaliltaan vastaan, mutta Oteng sijoitti Ilveksen 1-0-vierasjohtoon. Hetkeä myöhemmin Ilves oli vielä tuplata johtonsa, kun Hernán Luna karkasi ja ampui tolppaan. Jatkotilanteessa hän pääsi uudestaan ampumaan, mutta tamperelaisen laukaus pöllytti onneksi vain sivuverkkoja.

Lahti heräsi noin kymmenen minuuttia ennen jakson loppua ja iski. Lassi Forss ja Loorents Hertsi pelasivat näppärästi yhteen ja Kandji teki rangaistusalueella tilaa Jasin Assehnounille. Assehnoun antoi jalan puhua ja hänen kauden kolmas osumansa näki päivänvalon.

Minuutti jakson lopusta Lahti siirtyi johtoon. Mikko Viitikko lähetti Chinedu Geoffreyn juoksuun kauniilla kaarisyötöllä. Geoffrey kerkesi palloon ennen Ilves-vahti Eetu Huuhtasen ja nosti pallon yli maalivahdin. Ilves-puolustus yritti vielä siivota palloa väljemmille vesille, mutta pallo ehti ylittää maaliviivan kokonaisuudessaan ja Lahti siirtyi maukkaaseen taukojohtoon.

Ilves oli vahva myös toisen jakson alussa, mutta Lahti kykeni pitämään vierailijan pois vaarallisilta paikoilta. Toisessa päässä puolestaan Loorents Hertsi ja Jasin Assehnoun pääsivät kokeilemaan Eetu Huuhtasen virettä ilman toivottua lopputulosta.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Ilves yritti voittoa riskillä. Juuri kentälle tullut Kristian Yli-Hietanen vei prässin loppuun ja Huuhtanen joutui avaamaan päin lahtelaishyökkääjää. Pallo kimposi Yli-Hietasen selästä kierteisesti kohti maalia, mutta kimposi lopulta maan kautta yläputkeen.

Yli-Hietanen oli vahvasti mukana myös, kun Lahti naulasi ottelun lisäajalla. Altin Zeqiri pääsi läpiajoon Yli-Hietasen prässin ansiosta, mutta Zeqirin veto sujahti ohi. Seuranneessa maalipotkussa Huuhtanen liukastui ja lahtelaiset pääsivät katkoon. Yli-Hietanen ampui ja Huuhtanen torjui pallon suoraan Zeqirille. Laiturilla oli lopulta helppo työ puskea pallo tyhjään maaliin ja päästää kotiyleisön piinasta.

Ottelun jälkeen FC Lahden avausmaalin tehnyt Jasin Assehnoun oli tyytyväinen pisteisiin. Hän kertoi, että peli ei ollut helppo, sillä molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti. Assehnounin mukaan Lahti ansaitsi voiton, sillä joukkue kykeni luomaan maalipaikkoja ja iskemään niistä tarvittavat osumat.

– Ei ollut mikään helppo peli, mutta oli hyvä voitto. Molemmilla oli pakka tiiviinä, mutta meillä oli tiiviimpi alakerta. Maalissa sain hyvän pallon ja siitä oli kiva laittaa sisään. Hyökkääjän pitää saada tehoja, mutta kolme pistettä on aina tärkeintä, Assehnoun alleviivaa.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ottelun jälkeen tyytyväinen pisteisiin. Zeneli löysi parannettavaa pelistä ja etenkin hän manasi ensimmäisen jakson puutteita. Hän myös korosti, että kotiyleisön tuella oli merkitystä voitossa.

– Erittäin hyvä voitto, mutta peli ei ollut helppo. Ilves oli kova vastus. Heillä oli taitoa, osaamista ja fysiikkaa. Tulimme loman jälkeen peliin hieman unessa ja se näkyi. Pelistämme puuttui aktiivisuus. Minun piti vähän herättää joukkuetta. Aina toki jää parannettavaa, mutta voitto oli hyvä. Kiitos myös kannattajille, Zeneli päättää.

FC Lahti kohtaa seuraavana vieraskentällä FC Hakan ensi viikon tiistaina. Seuraava kotiottelu on puolestaan keskiviikkona 23.6. Tuolloin Lahteen saapuu vieraaksi Helsingin IFK.