Gigantti-otteluraportti: FC Lahti vei maalintekokilpailun nimiinsä

FC Lahti kaatoi Mukkulan kuplassa pelatussa harjoitusottelussa Ilveksen lukemin 4-3. Chinedu Geoffrey iski kaksi osumaa, Altin Zeqiri iski yhden ja yksi Lahden osumista merkittiin lopulta Ilveksen omaksi maaliksi. Vierailijoiden Baddreddine Bushara osui kahdesti ja Teemu Jäntti kertaalleen. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Ottelun alku oli tasaista kyttäilyä, eikä maalipaikoilla juhlittu. Ilves hallitsi palloa hienokseltaan alussa, mutta jakson edetessä myös FC Lahti sai otetta. Jakson puolivälissä Lahti siirtyi johtoon. Altin Zeqiriä rikottiin ja lahtelaiset saivat vapaapotkun hyvästä paikasta. Matti Klingan veto ylitti juuri muurin ja laskeutui kohti alakulmaa. Pallo kuitenkin osui pystypuuhun, josta se kimposi Ilves-vahti Eetu Huuhtasen selän kautta maaliin.

Ilveksen Petteri Pennanen oli lähellä onnistua reilun puolen tunnin pelin jälkeen, mutta FC Lahden maalilla torjunut Antonio Reguero nollasi hänet. Tamperelaiset saivat kuitenki maalipaikasta hyvän hengen päälle ja hetkeä myöhemmin Ilves rankaisi. Teemu Jäntti ampui pallonriistonsa jälkeen pallon kierteisenä yläkulmaan ja tasoitti ottelun.

Lahti kuittasi heti seuraavalla minuutilla. Lassi Järvenpää keskitti ja Arlind Sejdiu jatkoi pallon taidokkaasti kohti takatolppaa. Paikalla ollut Chinedu Geoffrey ohjasi pallon verkkoon ja Lahti johti jälleen. Kotijoukkue tuplasi johtonsa heti perään. Matti Klingan tarkka avaus putosi suoraan Altin Zeqirin juoksulinjalle. Zeqiri haastoi jalkansa vapaaksi ja ampui. Eetu Huuhtanen torjui ensimmäisen, mutta Zeqiri laittoi irtopallon varmasti maaliin.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä yksi osuma. Ilveksen avaus kimpoili onnekkaasti kahden lahtelaispelaajan kautta Baddreddine Busharalle, joka karkasi läpiajoon. Hän sijoitti varmasti taukolukemiksi 3-2.

Toiselle jaksolle Ilves vaihtoi maalivahtia ja maalille astellut Rasmus Leislahti joutui heti torjuntatöihin. Chinedu Geoffrey pääsi yrittämään lähietäisyydeltä kahdesti, mutta Leislahti venyi komeaan tuplatorjuntaan. Lahden huippupaikasta huolimatta Ilves käänsi pelin hallinnan itselleen.

Toista jaksoa oli pelattu vain kuusi minuuttia, kun Ilves onnistui tasoituksessaan. Patrick Loa Loa keskitti ja Baddreddine Bushara oli maalin edustalla vapaana. Hän tökkäsi pallon vastustamattomasti maaliin. Busharalla oli ottelussa vielä kaksi maukasta paikkaa, mutta hän ei onnistunut iskemään illan kolmattaan.

Reilun tunnin pelin jälkeen juuri kentälle tullut Samuel Pasanen väläytteli taitojaan. Ensin hän riisti pallon Ilveksen kapteenilta Tuure Siiralta ja syötti Chinedu Geoffreyn läpiajoon. Geoffrey upotti varmasti lukemiksi 4-3.

Lahdella oli vielä pari maukasta paikkaa johto-osuman jälkeen, mutta Rasmus Leislahti venyi. Ilveksen kiri jäi vaisuksi, sillä Lahti piti fiksusti palloa hyökkäyspäässä ja kulutti aikaa. Näin ollen lahtelaiset nappasivat 4-3-voiton.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ylpeä joukkueestaan. Vaikeista lähtökohdista huolimatta joukkue haluaa Zenelin mukaan nostaa koko ajan rimaa. Hän ei jäänyt murehtimaan ottelun virheitä, vaan suuntasi keskittymisensä jo tulevaan.

– Se oli vauhdikas ottelu. Kokonaisuutena olen erittäin ylpeä joukkueestamme. Lähtökohdat ottelulle eivät olleet helpot, sillä meidän tammikuumme meni koronan kanssa kamppaillessa ja osa pelaajista on vielä keskenkuntoisia. Totta kai tässä vaiheessa tulee otteluissa vielä virheitä, mutta se kertoo siitä, että emme pelaa riskitöntä virheidenvälttelypeliä, vaan haluamme ottaa välillä riskejä. Joukkue haluaa nostaa koko ajan rimaa ja tästä on hyvä lähteä sitä nostamaan, Zeneli summasi.

FC Lahden osalta Liigacup pääsee vihdoin alkamaan ensi viikon lauantaina ottelulla FC Honkaa vastaan. Ottelu pelattanee yleisöltä suljettuna.