Gigantti-otteluraportti: FC Lahti pistejakoon Oulussa

FC Lahti sai tuliaisiksi pisteen Oulusta. FC Lahti ja kotijoukkue AC Oulu tasasivat pisteet 1-1 päättyneessä kamppailussa lauantaina. Lahtelaisten maalin iski Macoumba Kandji Pyry Kärkkäisen tehtyä esityön. FC Lahti pelaa seuraavan ottelunsa 11. syyskuuta Ilveksen vieraana.

Oulun Raatissa ottelun alku oli tiukkaa kamppailua molempiin suuntiin. AC Oulu sai kertaalleen rakennettua vetopaikan, mutta sen jälkeen oli hiljaisempaa. FC Lahti haki pienillä taktisilla muutoksilla uutta alkua kahden perättäisen tappion jälkeen. Lahti yritti pitkillä palloilla päästä hyökkäämään Oulun maalille.

Kotijoukkue sai pariin otteeseen lähetettyä pallon puolivaarallisille paikoille, mutta kuparinen jäi rikkomatta valkopaitojen hyvän puolustamisen ansiosta. Puolen tunnin kohdalla Kari Arkivuo järjesti Lahdelle ensimmäisen kunnon maalipaikan. Laidalta lähtenyt tarkka keskitys putosi puolustajan yli suoraan Pyry Lampiselle, joka ei kuitenkaan päässyt harhautuksista huolimatta laukomaan. Tilanteesta lähti liikkeelle lahtelaisten pirteä jakso. Seurannaiden viiden minuutin aikana Lahti oli useampaan kertaan murtautumassa Oulun maalille.

Toisessa päädyssäkin tapahtui. AC Oulun Nikolas Saira pääsi laukomaan FC Lahden pallonmenetyksen jälkeen 39. minuutilla. Antonio Reguero torjui maata pitkin lähteneen laukauksen ilman ongelmia. Heti perään Oulu järjesti uuden hässäkän Lahden maalille. Ilkeä ohjaus päätyi Regueron hyppysiin. Rikkonaisen avauspuolikkaan lopussa nähtiin vielä pari maalipaikkaa, joista jälkimmäinen tuotti osuman. FC Lahti pääsi tauolla johtoon oululaisten virheen seurauksena. Pyry Lampinen katkaisi oululaisten syötön ja löysi sen jälkeen Macoumba Kandjin maalin edestä. Kandji ohjasi lapikkaallaan pallon ohi maalivahdin ja pääsi tuulettamaan kauden neljättä osumaansa.

Toiselle puoliajalle AC oulu tuli hieman hyökkäävämmin kuin ensimmäiselle. Hyökkäys tuotti tulosta 59. minuutilla, kun lahtelaisten ryhmitys vajosi painostuksen alla omalle rangaistusalueelle. AC Oulun Samu Alanko pääsi puskemaan pallon vapaasta paikasta takakulmaan.

Kapteeni Arkivuo oli lähellä viedä vierasjoukkueen uudelleen johtoon seuraavasta kunnon lahtelaishyökkäyksestä. Rangaistusalueen rajalla tehdyt harhautukset purivat ja kierteinen laukaus oli suuntautumassa kohti yläkulmaa. Upea torjunta esti kuitenkin maalin syntymisen. Merkkejä Lahden uudesta piristymisestä oli ilmassa, sillä hetkeä myöhemmin Altin Zeqiri pääsi laukomaan suhteellisen hyvästä paikasta. Veto sujahti takakulmasta niukasti ohi.

Viimeiselle kympille AC Oulu haki muutosta suorittamalla peräti kolmoisvaihdon. Vaihdot eivät tuottaneet suurta vaikutusta oululaisten loppurynnistykseen, vaikka yksi tilanne olikin johtaa todella vaaralliseen maalintekopaikkaan. Timi Lahti kuitenkin pelasti valkopaidat 86. minuutilla. AC Oulu sai pelattua pallon lahtelaisten linjan taakse ja yksin läpi oli ryntäämässä peräti kaksi oululaista. Lahti juoksi takaa karkulaiset kiinni ja pääsi viime hetkellä katkaisemaan tilanteen.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli puntaroi pistettä tyynenä.

-Tarkoitus oli reagoida kahteen edelliseen peliin hiomalla strategiaa ja taktiikkaa. Silloin, kun oltiin kurinalaisia ja etäisyydet pysyivät hyvinä niin pystyttiin prässäämään hyvin ja prässin kautta saatiin meidän avausmaali. Meidän ongelmat olivat taktisessa kurinalaisuudessa, mikä näkyi vastustajan maalissa. Oltiin lähellä, mutta ei oltu lähellä ja jouduttiin reagoimaan ennakoinnin sijaan. Saatiin riittävästi maalipaikkoja, joista olisi voinut tehdä maalin. Toki vastustajallakin oli läpiajo, jonka Timi blokkasi hyvin. Tietynlainen röyhkeys vastustajan boksissa pitää saada enemmän esille, mutta myös kylmäpäisyys ja rauhallisuus viimeisissä syötöissä, Zeneli summasi.

Seuraavaan FC Lahden peliin on ruhtinaallisesti aikaa, sillä se pelataan vasta 11.9. Ilveksen vieraana.

-Nyt päästään vähäksi aikaa huilaamaan ja purkamaan kolme viimeisintä ottelua ja keskittymään tulevaan. Oulu on toki ihan eri joukkue kuin alkukaudella, mutta silti kohtaamisten kolme plus yksi pistettä ei tyydytä, kun kunnianhimo on korkealla. Nämä pitää vain pystyä kääntämään voitoiksi, Zeneli tuumasi.

Reguero, Arkivuo, Penninkangas, Lahti, Coubronne, Klinga (Yli-Hietanen 88′), Eninful, Virta, Geoffrey, Kandji, Lampinen (Zeqiri 70′)
Maalit: Kandji
Varoitukset: Virta (40′), Eninful (56′), Geoffrey (56′)

Teksti ja kuva: Lauri Ilola