Gigantti-otteluraportti: FC Lahti pettyi Seinäjoella

Yläloppusarjan paikka jäi FC Lahdelle haaveeksi, kun Seinäjoen Jalkapallokerho kaatoi lahtelaiset tylyin 4-1-lukemin Seinäjoella. Lahden ainoan osuman iski Macoumba Kandji. SJK:n Tuco osui kahdesti, Nikko Boxall ja Denys Oliinyk kertaalleen. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti. Vain viiden peliminuutin jälkeen Arlind Sejdiu ja Altin Zeqiri alustivat paikan Chinedu Geoffreylle, mutta lahtelaiskärki laittoi pallon hieman ohi seinäjokisten maalin. Hetkeä myöhemmin Lahti sai pallon jo maaliviivalle asti, kun Mikko Viitikko voitti Sejdiun antaman kulmapotkun ja Chinedu Geoffrey jatkoi pallon kohti maalia. SJK-vahti Jesse Öst kuitenkin kauhoi pallon väljemmille vesille maaliviivalta.

Reilun vartin pelin jälkeen SJK iski kolmesta paikasta kolme maalia. Ensin Rodrigo Arciero ampui ja Antonio Reguero torjui eteensä. Tuco oli karoilla ja puski ottelun avausmaalin. Hetkeä myöhemmin sama kaksikko oli jälleen asialla. Arciero vapautti Tucon läpiajoon, eikä kamerunilaiskärki erehtynyt. Puolen tunnin kohdalla SJK:n Nikko Boxall jäi kulmapotkussa täysin vapaaksi ja sai laittaa hänelle pomppineen pallon rauhassa verkkoon. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-0-johdossa.

Lahti tuli myös toiselle jaksolle ja sai kavennettua pelin. Altin Zeqiri keskitti ja Chinedu Geoffrey vei pääpallon ennen SJK-vahti Jesse Östiä. Geoffreyn pudotus tuli suoraan Macoumba Kandjille, joka sai siirtää pallon tyhjään maaliin.

Lahti loi vielä painetta, mutta kotijoukkue SJK naulasi ottelun vartti ennen päätöstä. Daniel Håkans vapautti Denys Oliinykin, joka sijoitti pallon varmasti ohi Antonio Regueron. Näin ollen sekä pisteet että yläloppusarjan paikka jäivät Seinäjoelle.

FC Lahden Mikko Viitikko oli erittäin pettynyt ottelun jälkeen. Hänen mukaansa lahtelaiset eivät ansainneett tämn päiväisellä pelillä voittoa. Viitikko myönsi, että SJK käytti maalipaikkansa erittäin tehokkaasti hyväkseen.

– Emme ansainneet tänään voittoa. Aloitimme ottelun hyvin, mutta SJK oli todella kliininen maalipaikoissa. Tuntuu, että annoimme maalit helposti. 3-0-tulos ensimmäisen jakson jälkeen veti hiljaiseksi. Yritimme valaa kopissa vielä uskoa ja saimme kavennuksen, mutta 4-1-maali ja se oli siinä, Viitikko totesi pettyneenä.

Tappio pudotti FC Lahden sarjataulukossa seitsemänneksi. Lahtelaisten pelit jatkuvat alemmassa loppusarjassa. Tarkemmasta otteluohjelmasta tiedotetaan otteluohjelman varmistuttua.

FC Lahti:

Reguero (v); Arkivuo, Coubronne (70′ Hertsi), Viitikko, Penninkangas; Sejdiu, Virta, Eninful (88′ Klinga), Zeqiri (83′ Yli-Hietanen); Kandji, Geoffrey

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola