Gigantti -otteluraportti: FC Lahti pettyi, mutta jatkoi tappiotonta putkeaan Espoossa

FC Lahti tasasi pisteet Espoossa FC Hongan vieraana lukemin 1-1. FC Lahden maalista vastasi Chinedu Geoffrey. Hongalta puolestaan osui Otso Koskinen. Ottelu oli Lahdelle kymmenes tappioton ottelu putkeen. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti aloitti pelin vahvasti ja viiden peliminuutin jälkeen Loorents Hertsi laittoi matalan pallon maalin edustalle. Macoumba Kandji sai hieman tökättyä palloa, mutta Tim Murray liimasi pallon. Lahden alkurynnistyksen jälkeen myös Honka sai otetta, mutta maalipaikkoja se ei ensimmäisellä vartilla luonut.

Honka kuitenkin hyödynsi ensimmäisen paikkansa. Antonio Reguero veti Juan Alegríalta jalat alta rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Otso Koskinen sijoitti alakulmaan. Reguero aavisti oikein, mutta ei aivan ylettänyt palloon ja näin ollen kotijoukkue nappasi johtopaikan.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin pallo vietiin jälleen pilkulle. Pallo osui Timi Lahden käteen ja Honka sai toisen rangaistuspotkunsa. Juan Alegría ampui kuitenkin pystytolppaan ja lahtelaispuolustus siivosi loput.

Jakson lopussa Macoumba Kandji pääsi tökkäämään läheltä Altin Zeqirin syötön, mutta Tim Murray Hongan maalilla venyi. FC Lahti sai myös yhden hyvän kulmahässäkän, jossa Timi Lahti oli lähellä osumaa. Tauolle kuitenkin lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

FC Lahti tuli toiselle jaksolle vahvasti ja kentälle tauolla tullut Chinedu Geoffrey toi lahtelaisten peliin uutta virtaa. Geoffrey olikin noin viiden minuutin jälkeen maalinteossa. Kari Arkivuo keskitti millimetrintarkan pallon ja nigerialaiskärki venytti ja puski vaikeasta asennosta ottelun tasoihin.

Vierasjoukkue oli toisella jaksolla hallitsevampi ja vaarallisempi osapuoli, mutta myös espoolaiset pääsivät muutamaan maukkaaseen paikkaan. Hongan paras paikka tuli noin tunnin kohdalla, kun Matias Rale pelasi Niilo Saarikiven puolittaiseen läpiajoon. Antonio Reguero kuitenkin torjui ja Lahti selvisi säikähdyksellä.

Vierasjoukkue halusi voittaa ja lopussa Lahti hakikin johtomaalia pienoisella riskillä. Reilu viisi minuttia ennen loppua kentälle tullut Kristian Yli-Hietanen pääsi kolmesti kokeilemaan, mutta espoolaispuolustus löysi itsensä kerta toisensa jälkeen pallon tielle. Näin ollen pisteet tasattiin Espoossa lukemin 1-1.

Hyökkäyskolmanneksella häärinyt Arlind Sejdiu oli ottelun jälkeen pettynyt tulokseen. Hänen mukaansa pisteet olisivat olleet Lahdelle tärkeät. Entinen Honka-peluri ei jännittänyt vanhan seuransa kohtaamista, vaan totesi ottelun olleen yksi liigapeli muiden joukossa.

– Oli mukava päästä pelaamaan avauskokoonpanoon ja kiva pelata vanhoja seurakavereita vastaan, mutta ihan normaali peli tämä oli. Ensimmäinen jakso oli Hongan ja meidän pelaamisemme oli epäselvää. Toisella paransimme ja pääsimme peliin mukaan. Loimme myös maalipaikkoja, joista pisteet olisi pitänyt ottaa. Olisimme nousseet kolmen parhaan joukkoon, jos olisimme saaneet täydet pisteet, joten ottelu oli meille tärkeä. Nyt pitää vaan nostaa pää pystyyn ja mennä kohti perjantain ottelua, pettynyt Sejdiu summasi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ottelun jälkeen pettynyt. Zeneli näki ensimmäisellä jaksolla paljon parannettavaa. Hän oli kuitenkin ylpeä siitä, että joukkue kykeni jälleen nousemaan taisteluun voitosta.

– Iso harmitus jäi saldoksi. Lähtökohtaisesti olimme valmistautuneet hyvin ja lähdimme hakemaan voittoa. Vastustaja sai ensimmäisellä jaksolla kaksi pilkkua ja teki toisesta ja pääsi rikkomaan meidän muotoa. Emme olleet tarpeeksi kurinalaisia. Reagoimme myös enemmän kuin ennakoimme. Taktinen kypsyytemme ja sijoittumisemme ei ollut oikealla tasolla. Havaittavissa oli myös pientä turhautumista ensimmäisellä jaksolla. Se johti siihen, että vastustaja sai niitä vaarallisia aihioita. Emme voi joka pelissä antaa vastustajalle maalia eteen. Harmitus on iso, mutta olen ylpeä siitä, että tämä joukkue ei suostu luovuttamaan. Olisi silti kiva joskus päästä ensin johtoon, Zeneli tuumasi.

FC Lahden härkäviikko jatkuu jo perjantaina 30.7. kotiottelulla. Tuolloin Lahteen saapuu rakas vastustaja Kotkasta, kun FC KTP saapuu Lahden stadionille haastamaan tappiottomassa putkessa seilaavaa lahtelaisnippua.