Gigantti-otteluraportti: FC Lahti päätti vuoden tyylillä

FC Lahti kaatoi Järvenpään Palloseuran vuoden viimeisessä harjoitusottelussa Mukkulan kuplassa lukemin 5-1. Arlind Sejdiu iski kaksi osumaa ja Lahden muista osumista vastasivat Kristian Yli-Hietanen, Colin Ndabawedje ja Aleksi Paalanen. JäPS:n ainokaisen iski Tony Lehtimäki. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti aloitti ottelun vauhdilla ja neljännellä peliminuutilla kotijoukkue onnistui ensimmäisen kerran. Kristian Yli-Hietanen voitti pallon hyökkäyspäässä ja syötti takaviistoon vapaana olleelle Arlind Sejdiulle. Sejdiu ampui ensimmäisellä kosketuksellaan pallon voimalla riman kautta maaliin ja Lahti johti.

Lahti hallitsi ottelua ensimmäiset kymmenen minuuttia, mutta vierailija JäPS sai pelinsä hiljalleen rullaamaan. Vartin kohdalla flipperipallo kimposi jo Lahden tolppaan ja vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin vierailija lopulta tasoitti ansaitusti. Tony Lehtimäki karkasi läpiajoon syötönkatkon jälkeen ja sijoitti pallon ohi maalivahti Joona Tiaisen.

Lahti kuitenkin kuittasi välittömästi ja asialla oli sama kaksikko, joka järjesti myös avausosuman. Pyry Lampinen keskitti ja Yli-Hietanen onnistui jatkamaan ykköspallon Sejdiulle. Sejdiu pääsi iskemään rauhassa pallon toistamiseen järvenpääläisten verkkoon.

Reilun puolen tunnin jälkeen ottelun luonne muuttui. Reza Heidari tuli nappulat edellä Berat Kösen kasvoihin ja lensi suoralla punaisella ulos. Näin ollen Lahti pääsi ylivoimalle. Lahti vaihtoi samalla Kösen pois ja kentälle astui Kari Arkivuolta perityllä numerolla 15 pelannut ensimmäinen toisen polven FC Lahden edustuksessa pelannut pelaaja, Samuel Pasanen.

Pasanen olikin ensimmäisen kymmenminuuttisensa aikana järjestelemässä Lahden seuraavaa osumaa. Nuoren keskikenttämiehen pitkä avaus tavoitti pystyyn juosseen Lampisen. Lampinen otti pallon taidokkaasti alas ja tiputti Yli-Hietaselle. Yli-Hietanen pääsi läpi ja upotti 3-1-maalin.

Reilun tunnin jälkeen Pasanen ja Aleksi Paalanen pelasivat Colin Ndabawedjen läpi ja lukemat olivat jo 4-1. Päätöslukemat 5-1 niittasi Paalanen Ndabawedjen alustuksesta. Lahti kolisutteli lopussa vielä useampaan kertaan maalipuita, mutta lisäosumia ei Mukkulassa tänään nähty.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ylpeä nuorista junioreistaan. Hän antoi kunniaa myös järvenpääläisille hyvästä taistelusta. Ottelua päävalmentaja kuvasi hyvin intensiiviseksi.

– Ottelu oli erittäin intensiivinen. JäPS oli hyvä siihen saakka, kun he saivat punaisen. Heillä oli hyvin selkeä tapa pelata ja onnistuivat olemaan vaarallisia. Olen ylpeä siitä, miten meidän nuoret pelaajat onnistuivat. Meillä oli kokoonpanossa viisi 15-16-vuotiasta pelaajaa. He saivat onnistumisia ja kokemusta, joka on heille kultaakin kalliimpaa. Tästä on hyvä lähteä lomille ja tammikuussa menemme sitten täysillä. Hyvää joulua kaikille, Zeneli toivotti.

Joukkue jää lyhyelle lomalle, mutta toimisto on avoinna vielä aatonaattoon saakka. Verkkokauppa palvelee läpi joulun ja kausikortin voi tilata helposti tästä.

FC Lahti:

Sejdiu, Sejdiu, Yli-Hietanen, Ndabawedje, Paalanen

Tiainen (61′ Halla); Puukko (61′ Paalanen), Penninkangas, Viitikko, Koskipalo; Hertsi, Virta, Köse (39′ Pasanen), Sejdiu; Yli-Hietanen (52′ Huovila), Lampinen (52′ Ndabawedje)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola