Gigantti-otteluraportti: FC Lahti nousi Turussa pisteeseen

FC Lahti tasasi pisteet vieraskentällä turkulaisen FC Interin kanssa lukemin 1-1. Lahtelaisten maalista vastasi Macoumba Kandji. Kotijoukkueelta osui Benjamin Källman. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Ottelu alkoi FC Interin voimakkaalla hallinnalla ja FC Lahti oli suurissa vaikeuksissa ensiminuuteista lähtien. Inter onnistuikin kolmannella peliminuutilla. Alejandro Sanz pelasi Benjamin Källmanin läpi. Maajoukkueessakin esiintynyt hyökkääjä karkasi ja viimeisteli kotijoukkueen johtoon.

Interillä oli ensimmäisen vartin aikana mahdollisuudet iskeä useampi maali. Antonio Reguero ja ohilaukaukset pitivät kuitenkin Lahden mukana pelissä. Vartin jälkeen Lahti onnistui tukkimaan Interin yritykset, mutta ensimmäisen jakson aikana Lahti ei juuri paikoille päässyt. Jasin Assehnoun ja Eemeli Virta alustivat ja Kari Arkivuo jätti komealla kikalla pallon aivan Interin maalin edustalle. Lahtelaisia jatkajia ei kuitenkaan ollut. Näin ollen tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Toisella jaksolla kentällä nähtiin vaarallinen Lahti, joka iskikin heti jakson alussa. Jasin Assehnounin syöttöjen kaviaari löysi lopulta Macoumba Kandjin, joka väänsi itsensä vapaaksi. Kandji iski pallon varmasti maaliin. Maali oli Kandjille ensimmäinen liigaosuma FC Lahden paidassa.

Jakson edetessä kumpainenkin joukkue loi muutaman huippupaikan. Ensin Mikko Viitikko ja Timi Lahti saivat siivota Lahden maaliviivalta Källmanin yrityksen. Hetkeä myöhemmin Javi Hervásin vapaapotku kiersi kohti Interin maalin yläkulmaa, mutta Henrik Moisander venytti pallon kulmapotkuksi.

Myös jakson lopussa molemmilla oli paikkansa. Matias Ojala keskitti, mutta Timo Furuholm ohjasi tyhjästä maalista ohi. Lahti oli vielä hieman lähempänä, kun lisäajan alussa Loorents Hertsi pääsi tälläämään vapaapotkun jälkitilanteesta vastapalloon. Pallo otti pienen kimmokkeen ja kimposi yläputkeen. Lisäosumia ei nähty, joten pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pettynyt joukkueen ensimmäiseen jaksoon. Zeneli näki, että lahtelaisten pelistä puuttui aktiivisuus ja pelirohkeus. Hän oli tyytyväinen nousuun tappioasemasta, mutta näki, että joukkueella olisi ollut myös avaimet voittoon.

– Jälleen ensimmäiset 20-30 minuuttia oli meiltä vaisuja. Teimme liikaa virheitä ja etäisyydet olivat liian pitkiä. Pelirohkeus ja aktiivisuus puutuivat. Toisella jaksolla pystyimme parantamaan niitä asioita ja saimme pelistä kiinni. Olen tyytyväinen, että nousimme tappioasemasta ja paransimme, mutta pettynyt siihen, että meidän olisi pitänyt pystyä kääntämään tämä peli voitoksi, Zeneli summasi.

FC Lahti ei ehdi pitkään palautua, sillä seuraava Veikkausliiga-ottelu on jo sunnuntaina 4.7. Tuolloin Lahteen saapuu vieraaksi sarjassa juuri Lahden edellä oleva Seinäjoen Jalkapallokerho.