Gigantti-Otteluraportti: FC Lahti nousi tasapeliin Valkeakoskella

FC Lahti tasasi pisteet vierasottelussa Tehtaan kentällä Valkeakoskella FC Hakaa vastaan. FC Lahden osuma merkittiin Hakan omaksi maaliksi. Hakalta osui Ishmael Yartey. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti nappasi ottelussa ohjat käsiin heti alussa ja Haka joutui vetäytymään. Lahti ei kuitenkaan saanut rikottua Hakan puolustusmuotoa tarpeeksi, jotta se olisi päässyt huippupaikoille. Haka puolestaan oli vaarallinen erikoistilanteissa ja se saikin jakson ainoan paikan puolen tunnin pelin kohdalla. Luiyi de Lucas pääsi ampumaan purkupalloon tulisesti, mutta veto meni lopulta ohi. Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla ottelu tasoittui ja myös Haka kykeni hyökkäämään. Janne-Pekka Laine ampui kahdesti erikoistilanteiden jälkitilanteista, mutta vedot jäivät löysiksi ja Antonio Reguerolla oli helppo työ poimia pallot. Toisessa päässä Chinedu Geoffrey käytti nopeuttaan ja ampui Haka-puolustuksen kautta niukasti ohi.

Ottelu muuttui rikkonaiseksi. Noin 20 minuuttia ennen loppua Haka sai vapaapotkun hyvästä paikasta juuri rangaistusalueen rajalta. Ishmael Yartey asettui ampumaan ja laukoi pallon vastustamattomasti yläkulmaan.

Lahti kuitenkin osoitti luonnetta ja nousi tasoihin. Altin Zeqiri hankki vapaapotkun ja Javi Hervás toimitti sen maalille. Pallo pomppi lopulta Hakan pelaajan kautta maaliin ja Lahti tasoitti pelin. Tasoitusosuman jälkeen Lahti loi vielä yhden maukkaan maalipaikan. Jean-Christophe Coubronne keskitti ja Jasin Assehnoun jatkoi olkapäällään niukasti yli. Näin ollen Lahden matkaan lähti Valkeakoskelta yksi sarjapiste.

Ottelun jälkeen Ilir Zeneli oli harmissaan. Hän totesi, että joukkue hävisi liikaa kaksinkamppailuja, joka vaikeutti Lahden peliä. Zeneli oli kuitenkin ylpeä siitä, että joukkue kykeni nousemaan tappioasemasta tasoihin vieraskentällä.

– Harmittaa. Loimme riittävästi maalipaikkoja, mutta emme saaneet tehtyä niistä maaleja. Emme pystyneet voittamaan kakkospalloja ja kaksinkamppailuita riittävästi, joten olimme välillä vähän myöhässä. Haka sai hankittua erikoistilanteita ja niistä puolittaisia maalipaikkoja. Omista paikoistamme meidän olisi pitänyt tehdä toinen ja kolmas. Olen tyytyväinen ja ylpeä siitä, että tulimme tasoihin. Jos vieraissa ei hävitä ja kotona voitetaan niin siitä pyritään pitämään kiinni, Zeneli toteaa pettyneenä.

Seitsemän ottelun jälkeen FC Lahti on sarjataulukossa seitsemäntenä. Seuraavana Mastokaupungin ylpeys kohtaa kotikentällään Helsingin IFK:n. Ottelu pelataan keskiviikkona 23.6. Lahden stadionilla.

FC Lahti:

Oma maali

Reguero; Coubronne, Lahti (v), Viitikko, Forss; Hertsi (64′ Zeqiri (v)), Hervás (v), Virta (v) (64′ Klinga), Kandji, Assehnoun; Geoffrey (85′ Yli-Hietanen)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen