Gigantti-otteluraportti: FC Lahti leikitteli voiton

FC Lahti nappasi komean 4-2-voiton IF Gnistanista Kisapuistossa pelatussa harjoitusottelussa. FC Lahden maaleista vastasivat Altin Zeqiri, Chinedu Geoffrey, Matti Klinga ja Jasin Assehnoun. Gnistanilta osuivat Fabian De Abreu ja Nnaemeka Anyamele.

FC Lahti aloitti ottelun vauhdilla ja Altin Zeqirillä oli heti alussa maukas maalipaikka. Myös kymppipaikalla pelannut Matti Klinga oli lähellä osua. Toisessa päässä puolestaan Maximo Tolonen oli karata maalintekoon, mutta hänen vetonsa tuli suoraan päin Antonio Regueroa.

Ottelua oli takana reilu kymmenen minuuttia, kun Lahti iski. Jasin Assehnounin ristipallo löysi Altin Zeqirin, joka pääsi vetopaikkaan ensimmäisellä kosketuksellaan. Zeqiri antoi vasemman jalan laulaa ja pallo löytyi Gnistanin maalin yläkulmasta.

Maalin jälkeen ote säilyi Lahdella ja Zeqiri, Klinga ja Chinedu Geoffrey saivat vuoroin kokeilla Gnistan-vahti Jiri Kosken reaktiokykyä. Hieman ennen jakson puoliväliä Zeqiri pääsi jälleen ampumaan. Koski sylki palon eteensä ja Geoffrey oli ensimmäisenä irtopallossa siirtäen sen tyhjään maaliin.

Jakson lopussa Gnistan käytti erikoistilanteensa. Jimi Kovalaisen kierteinen vapaapotku tuli Fabian De Abreun päähän ja Kipinän toppari puski tilanteeksi 2-1. Samoissa numeroissa lähdettiin myös tauolle.

Toisen jakson alku oli jälleen vahva Lahdelta. Sekä Jasin Assehnoun että Matti Klinga pääsivät huippupaikoille, mutta Gnistan kesti ensimmäisen vitosen. Seuraavalla Lahti iski jälleen, kun Jean-Christophe Coubronnen keskitys löysi Matti Klingan ja Klinga ampui pallon reppuun.

Lahti nosti hetkellisesti jalan kaasulta ja Kipinä pääsi peliin jälleen mukaan. Lahtelaiskatko epäonnistui ja Jimi Kovalainen pääsi karkuun. Kovalainen syötti viereen Nnaemeka Anyamelelle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Lahti kuitenkin ratkaisi pelin hetkeä myöhemmin. Javi Hervás vapautti Coubronnen keskityspaikkaan. Ranskalaispuolustajan tarkka keskitys napsahti suoraan Jasin Assehnounin päähän. Asehnoun puski hallitusti pallon verkkoon ja ratkaisi ottelun. Loppuajan Lahti piti palloa ja keskittyi leikittelemään hienoilla syöttökombinaatioilla.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli löysi paljon parannettavaa. Hän oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että joukkue kykeni luomaan pallonhallinnan kautta maalipaikkoja. Zenelin mukaan takaiskumaalit olivat halpoja.

– Saimme pallonhallinnan kautta luotua riittävästi maalipaikkoja ja teimme neljä maalia. Teemanamme oli juuri se ja linjojen murtaminen. Meille jäi vielä parannettavaa. Päästimme kaksi maalia, jollaisiin ei ole varaa liigassa. Fyysisesti olemme pikkuhiljaa sellaisessa kunnossa kuin pitäisi. Teemme pientä hienosäätöä vielä siinä ajassa, joka meillä on, Zeneli summasi.

FC Lahti aloittaa liigakautensa 3.5.2021 FC Interiä vastaan.