Gigantti-otteluraportti: FC Lahti lauluun Liigacupista

FC Lahti kärsi 2-0-tappion Liigacupin alkulohkon viimeisessä ottelussa Mukkulassa FC Hakalle. Näin ollen FC Lahden tie hallitsevana Liigacup-mestarina tuli päätökseen. Hakan ensimmäinen maali merkittiin FC Lahden omaksi maaliksi ja toisesta vastasi Stavros Zarokostas. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Vierailija FC Haka aloitti vauhdilla ja vain minuutin pelin jälkeen pallo löytyi FC Lahden maalista. Oliver Whyte keskitti ja pallo kimposi laitapuolustajana pelanneesta Arlind Sejdiusta maaliin ohi hölmistyneen Joona Tiaisen. Näin ollen Lahti joutui takaa-ajoasemaan heti alussa.

FC Lahden parhaat paikat ensimmäisellä jaksolla tulivat jakson puolivälin molemmin puolin. Ensin Altin Zeqiri purjehti vasemmalta laidalta ohi kahden puolustajan ja ampui pienestä kulmasta. Zeqirin veto meni kuitenkin niukasti ohi sivuverkkoon. Macoumba Kandji puolestaan puski Sejdiun kulman suoraan Hakan maalin yläputkeen ja vierailija selvisi säikähdyksellä.

Jakson lopussa Haka loi vielä muutaman paikan. Whyte ja Logan Rogerson pelasivat hyvin yhteen ja Whyte pääsi tälläämään lähietäisyydeltä. Syntymäpäiviään tänään viettänyt Eduards Emsis kuitenkin liukui vedon tielle. Myös Lassi Järvenpää onnistui kertaalleen blokkaamaan Hakan yrityksen ja tauolle siirryttiin vierailijoiden 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Haka onnistui jäädyttämään peliä ja olemaan silti vaarallinen. Lahtelaissyötöt karkailivat ja vierailija voitti kaksinkamppailuja keskialueella lahtelaisia enemmän. Lahden maalilla Tiainen joutui tämän tästä torjuntatöihin ja hän muun muassa nollasi kahdesti haamutorjunnoillaan Hakan Erwin Leen.

Lahden paras paikka tuli hieman onnekkaasti reilu 20 minuuttia ennen loppua. Haka-puolustus yritti purkaa paniikissa palloa väljemmille vesille erikoistilanteen jälkeen, mutta Juho Pirttijoki oli hyvin sijoittuneena ja pallo kimposi hänestä kohti maalia. Haka-vahti Aatu Hakala sai juuri ja juuri nostettua pallon yli maalin ja tuloksena oli vain kulmapotku.

Haka ratkaisi pelin hetkeä myöhemmin kesken Lahden ainoan todellisen hallintajakson. Salomo Ojala käynnisti nopean vastaiskun ja pelasi pallon Lahden linjan taa. Tiainen tuli maaliltaan vastaan, mutta Stavros Zarokostas ehti palloon ensin ja tuikkasi sen ohi Tiaisen. Haka-väkkärä sai niitata pallon lopulta tyhjään maaliin ja tuplata vierailijoiden johdon.

Lahti ei saanut ottelussa kunnon kiriä aikaiseksi, vaan joutui vaihtamaan sekä Pirttijoen että Emsisin pois kentältä. Kandji joutui tippumaan toppariksi ja Lahden hyökkäyspeli katosi lopullisesti Lirinis Hazirin vetoa lukuun ottamatta. Näin ollen Haka nappasi voiton, kolme pistettä ja lohkovoiton passittaen FC Lahden laulukuoroon.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ei peitellyt pettymystään. Hän myönsi, että Haka ansaitsi voittonsa. Zeneli korosti, että joukkue ei voi silti mennä poissaolojen taakse piiloon heikkoa peliesitystä.

– Haka ansaitsi voittonsa. Aloitimme heikosti ja olimme koko ajan passiivisia ja myöhässä. Tämä oli hyvä mittari nuorille pelaajille, kokeneille pelaajille ja koko joukkueelle. Emme ole saaneet ehjää harjoitusviikkoa, mutta silti emme voi mennä sen taakse. Mentaalipuoli pitää olla kunnossa ja siihen ei ole selityksiä. Olen pettynyt tulokseen ja esitykseen, mutta uskon, että kun saamme pelaajat omille paikoilleen, pystymme olemaan voittajia, Zeneli loi katseita tulevaisuuteen.

FC Lahden Liigacup-taival tuli päätökseen, joten lahtelaiset aloittavat Suomen Cupin kolmannelta kierrokselta.

FC Lahti:

Tiainen; Järvenpää (v), Pirttijoki (80′ Haziri), Virta (v), Sejdiu (v); Heinonen (59′ Lampinen), Emsis (v) (77′ Pasanen), Klinga (46′ Jokela), Zeqiri; Kandji, Geoffrey

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Jussi Juurikka