Gigantti-otteluraportti: FC Lahti kärsi niukan tappion Klubille

FC Lahti kärsi niukan 1-0-tappion Töölössä pelatussa harjoitusottelussa Helsingin Jalkapalloklubille. Ottelun ainoasta osumasta vastasi Klubin Jair. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Kotijoukkue HJK aloitti ottelun vahvasti ja FC Lahden maalilla torjunut Joona Tiainen joutui venymään jo ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä. Klubi painoi päälle ja reilun kymmenen minuutin jälkeen kotijoukkue onnistui myös maalinteossa. Johannes Yli-Kokko nosti pallon taka-alueelle, jossa Jair oli vapaana. Jairin tarkka sijoitus ohitti Tiaisen ja Klubi siirtyi 1-0-johtoon.

Lahti kuitenkin paransi ja loi huippupaikan heti perään. Hysen Memolla keskitti ja Chinedu Geoffrey sai päätään väliin. Klubi-vahti Conor Hazard kuitenkin torjui Geoffreyn puskun ja ottelua jatkettiin HJK:n johdossa. Jakson puolivälissä Memolla pelasi hyvin yhteen Altin Zeqirin kanssa, mutta Zeqirin veto meni päin Hazard. Jakson lopussa Lahti loi vielä maalipaikan, kun Geoffrey katkaisi syötön ja Lampinen ampui. Veto meni ohi ja näin ollen tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Myös toisen jakson alku oli kotijoukkueen ja Tiainen joutui venymään pariin otteeseen. Lahtelaisista Zeqiri sai jalkansa kertaalleen vapaaksi, mutta laiturin laukaus ei ollut tarpeeksi tarkka. Lähimpänä HJK oli lisätä johtoaan reilun tunnin kohdalla, mutta FCLahti -debyyttiään pelannut Kevin Kouassivi-Benissan blokkasi Bojan Radulovićin vedon viime hetkellä.

Viimeisen viiden minuutin aikana Lahti haki tasoitusta pienellä riskillä ja se oli kannattaa. Arlind Sejdiun vapaapotku tuli Teemu Penninkankaan päähän, mutta Hazard onnistui kauhomaan pallon itselleen. Hetkeä myöhemmin Lahti loi vielä erikoistilanteesta hässäkän, mutta lahtelaislaukaukset blokattiin ja näin ollen HJK nappasi 1-0-voiton.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pettynyt lopputulokseen. Hän kuitenkin oli ylpeä siitä, että joukkue kykeni haastavista lähtökohdista huolimatta luomaan riittävästi maalipaikkoja. Zeneli korosti, että ottelusta saatiin paljon tietoa tulevista kehityskohteista.

– Olen tietysti pettynyt lopputulokseen, mutta lähtökohdat huomioon ottaen olen ylpeä joukkueestamme. Vastustaja oli kovin mittari Suomessa ja näimme, että pelimme tukijalka on vahva. Loimme riittävästi maalipaikkoja ja loimme niitä myös erikoistilanteista. Maalin kohdalla nukahdimme hieman ja HJK käytti sen. Tästä on kuitenkin hyvä kasvaa, Zeneli summasi.

FC Lahden kausi alkaa 2.4. vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan 8.4. Vaasan Palloseuraa vastaan. Osta kausikorttisi nyt FC Lahden verkkokaupasta.

FC Lahti:

Tiainen; Penninkangas (v), Christofi, Pirttijoki, Memolla (58′ Kouassivi-Benissan); Sejdiu (86′ Haziri), Klinga (84′ Heinonen), Emsis, Zeqiri (v); Geoffrey, Lampinen (64′ Virta)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola