Gigantti-otteluraportti: FC Lahti kaatoi MP:n Kisapuistossa

FC Lahti nappasi komean 3-1-voiton aurinkoisessa Kisapuistossa pelatussa harjoitusottelussa Mikkelin Palloilijoita vastaan. Altin Zeqiri iski kaksi maalia ja lahtelaisten kolmannesta osumasta vastasi Hysen Memolla. Vierailijoilta osui Juuso Tarvainen. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti aloitti ottelun vaisusti ja Mikkelin Palloilijat loi ensimmäisen maalipaikan. Lahtelaiskassari Antonio Reguero seisoi kuitenkin oikealla paikalla ja liimasi Jonathan Dunyin terävän puskun. Vierailijoiden maalipaikka herätti Lahden ja peli tasoittui.

Jakson puolivälissä Lahti hyödynsi ensimmäisen todellisen maalipaikkansa. Matti Klinga avasi ja Arlind Sejdiu pelasi taidokkaasti yhdellä kosketuksella Altin Zeqirin läpi. Zeqiri ei erehtynyt vaan sijoitti pallon alakulmaan ohi Aleksi Honka-Hallilan.

Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Lahti ja Zeqiri onnistuivat jälleen. Pyry Lampinen avasi vierailijan puolustuslinjan erinomaisesti ja Zeqiri leikkasi pallon kanssa keskelle. Hän malttoi odottaa laukauksensa kanssa vapaata tilaa ja kun tila muodostui, ampui Zeqri jälleen tarkasti alakulmaan. Tauolle lähdettiin lahtelaisten 2-0-johdossa.

Lahti iski kolmannen osumansa toisen jakson alussa. Macoumba Kandji hankki vapaapotkun hyvästä paikkaa ja pallon taakse asettui Hysen Memolla. Memolla ampui pallon lyhyellä vauhdilla yläkulmaan ja Lahti johti jo 3-0. Memolla oli osua toistamiseen hieman tunnin pelin jälkeen, kun hänen nopea kaukovapari tippui ylähirteen.

MP sai noin vartti ennen loppua hieman otetta, kun mikkeliläiset pelasivat tovin miehen ylivoimalla Kandjin huoltotoimenpiteiden takia. Reguero kuitenkin torjui vierailijoiden kaksi ensimmäistä yritystä. Viisi minuuttia ennen loppua MP sai kavennusosumansa erikoistilanteesta. Dunyin voitti ykköspallon ja Juuso Tarvainen jatkoi pallon verkkoon. Ottelu päättyi viisi minuuttia myöhemmin samoihin 3-1-lukemiin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen voittoon ja suojattiensa esitykseen. Zenelin mukaan viikolla harjoitellut teemat näkyivät ottelussa. Zeneli kuitenkin löysi pelistä vielä paljon kehitettävää.

– Saavutimme ne asiat, joita tavoittelimme. Rauhallisuus ja kypsyys oli jo hyvällä tasolla, mutta sen pitää olla vielä parempaa ja äkkiä, sillä aikaa kauden alkuun ei ole enää paljon. Olen ylpeä, että löysimme tänään erilaisia hyökkäysvaihtoehtohja, Zeneli summasi.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa harjoitusottelussa vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubin ensi lauantaina. Veikkausliiga alkaa vierasottelulla Maarianhaminassa ja ensimmäinen kotiottelu on 8.4. Vaasan Palloseuraa vastaan. Osta kausikorttisi tästä.