Gigantti-otteluraportti: FC Lahti kaatoi jälleen KTP:n

FC Lahti aloitti Veikkausliigan Haastajasarjan voitolla, kun KTP kaatui Lahdessa lukemin 2-1. Lahtelaismaaleista vastasivat Altin Zeqiri ja Loorents Hertsi. Vierailijoiden ainokaisen iski Mohamadou Sissoko. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti hallitsi ottelua koko ensimmäisen jakson ensiminuuteista lähtien. Vierailija KTP kuitenkin tiiviisti, eikä lahtelaiset juuri maalipaikkoja saaneet. Kotkalaiset blokkasivat lahtelaisvetoja puolen kymmentä ja maalivahti Anton Lepola hoiti loput. Toisessa päässä torjunut Joona Tiainen ei torjuntatöihin ensimmäisellä jaksolla joutunut.

Aivan jakson lopussa Lahti kuitenkin sai kuparisen rikki. Eemeli Virran tarkka puolenvaihto tuli Altin Zeqirille, joka leikkasi sisään. Hän sai jalkansa vapaaksi ja ampui komean kudin ylähirren kautta sisään. Samoissa 1-0-lukemissa siirryttiin tauolle.

Toisen jakson alku oli jälleen lahtelaisilta vahva. Kymmenen minuutin pelin kohdalla Macoumba Kandji suojasi palloa ja sai vapautettua Loorents Hertsin avopaikkaan. Laitakiitäjä ei erehtynyt vaan sijoitti pallon tarkasti tolpan juureen tuplaten FC Lahden johdon.

Altin Zeqiri ampui tunnin tienoilla kahteen otteeseen. Ensin Anton Lepola onnistui torjumaan pallon kulmaksi. Toisessa laukauksessa Zeqiri liukastui ja hänen jalkansa osui kotkalaispuolustajaan. Ottelun erotuomari Mattias Gestranius näki tilanteessa kortin arvoisen rikkeen ja nosti Zeqirille toisen keltaisen kortin. Näin ollen Lahti joutui alivoimalle viimeiseksi puolituntiseksi.

KTP ei ylivoimasta huolimatta saanut kuitenkaan rikottua lahtelaisten puolustusmuuria. Lahti kykeni hallitsemaan palloa ja kuluttamaan aikaa. Vasta lisäajalla Joona Tiainen joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin, kun David Ramadingayen pommi oli suuntaamassa lahtelaismaalin yläkulmaan. Tiainen kuitenkin haki laukauksen ja torjui sen kulmapotkuksi. KTP sai pidettyä paineen kuitenkin Lahden päässä ja lisäajan toisella minuutilla Mohamadou Sissoko onnistui jatkamaan keskityksen Lahden maaliin. Pisteet jäivät Lahteen lopulta lukemin 2-1.

Ottelun jälkeen täyden pelin urakoinut Lassi Forss oli tyytyväinen pisteisiin. Hänen mukaansa Lahti aloitti molemmat puoliskot hyvin, mutta ulosajo pakotti Lahden vetäytymään. Forss kuitenkin korosti, että KTP ei juurikaan päässyt maalipaikoille.

– Aloitimme hyvin ja pidimme palloa. Myös toisen jakson alku oli hyvä, mutta punainen kortti muutti peliä. Sen jälkeen tipuimme. Saimme kuitenkin pidettyä oma maalimme yhtä maalia lukuun ottamatta puhtaana ja otimme pisteet. Olen tyytyväinen myös omaan peliin, vaikka vähän alkoi lopussa jalka painaa, Forss tiivisti.

Myös päävalmentaja Ilir Zeneli oli Forssin tapaan tyytyväinen pisteisiin. Zenelin mukaan Lahti ei kuitenkaan luonut tarpeeksi maalipaikkoja. Hän kuitenkin kiitti joukkueen kärsivällisyyttä, sillä pelaajisto jaksoi jauhaa kotkalaisten puolustusmuuriin riittävät reiät.

– Olen tyytyväinen, että voitimme. Emme kuitenkaan kyenneet luomaan tarpeeksi maalipaikkoja. Peli oli meidän kontrollissa ja hallinnassa ja siitä olen tyytyväinen. Olimme myös kärsivällisiä vastustajan tiivistä puolustusta vastaan. Punainen muutti peliä, mutta pystyimme pitämään kotkalaiset poissa paikoilta, Zeneli summasi.

Maaottelutauon jälkeen FC Lahti kohtaa FC Hakan vieraskentällä lauantaina 16.10. Seuraava kotiottelu on puolestaan perjantaina 22.10. jolloin Lahteen saapuu vieraaksi AC Oulu.