Gigantti-otteluraportti: FC Lahti kaatoi jälleen IF Gnistanin 4-2

FC Lahti nappasi 4-2-voiton IF Gnistanista Kisapuistossa pelatussa harjoitusottelussa. FC Lahden maaleista vastasivat Pyry Lampinen, Chinedu Geoffrey, Arlind Sejdiu ja Teemu Penninkangas. Gnistanin osumat merkittiin Douglas Caélle ja Jean-Claude Mabindalle. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti hallitsi hienoisesti ottelun alkua, mutta vierailija IF Gnistan loi paremmat paikat. Vartin kohdalla Kasperi Liikonen ampui vaarallisesti, mutta Joona Tiainen venyi torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Maximo Tolonen keskitti ja Douglas Caé otti pallon taidokkaasti rinnalla haltuun. Caé ampui tulisesti suoraan ilmasta ja siirsi vierailijan 1-0-johtoon.

Jakson puolivälissä Kipinä oli vielä lisätä johtoaan, mutta Tiainen venyi riittävästi Tolosen vapaapotkun tielle. Lopulta pallo meni lahtelaisten maalin yli yläputken kautta. Lahti sai kuitenkin hiljalleen Gnistanin paikoista huolimatta peliään kulkemaan.

Lahti loi kaksi huippupaikkaa ensimmäisen jakson lopulla. Ensin Altin Zeqiri keskitti ja Teemu Penninkangas puski niukasti yli. Noin minuutti ennen jakson loppua Lassi Järvenpää nousi hyvin laidaltaan ja syötti rangaistusalueen rajalla olleelle Zeqirille. Zeqiri antoi kovan syötön Pyry Lampiselle, joka kääntyi rangaistusalueen sisällä ja ampui pallon vastustamattomasti maaliin. Näin ollen tauolle lähdettiin 1-1-tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa Lahdelle sattui pieni puolustusvirhe ja Gnistan rankaisi. Jean-Claude Mabinda kääntyi rangaistusalueen sisällä ja ampui pallon Tiaisen käsien kautta verkkoon. Lahti joutui jälleen takaa-ajoasemaan.

Jakson puolivälissä kotiyleisö kohahti. Järvenpää keskitti ja Eemeli Virta pudotti pallon päällään keskelle. Chinedu Geoffrey oli paikalla, mutta hänen selkänsä oli maalia kohti. Nigerialaiskärki päätti kuitenkin yrittää ja heitti tyylipuhtaat sakset. Pallo painui voimalla suoraan Gnistanin maalin yläkulmaan ja Lahti tasoitti jälleen. Maali oli jopa komeampi kuin Jari Litmasen aikanaan tekemä saksarimaali.

Vartti ennen loppua Lahti siityi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Virta riisti eleettömästi pallon ja käynnisti hyökkäyksen. Järvenpää ja Arttu Heinonen pelasivat hyvin yhteen ja Macoumba Kandjille aukesi vetopaikka. Kandji ampui ja pallo jäi pyörimään Kipinän maalille. Arlind Sejdiu oli kärppänä paikalla ja siirsi karat maaliin.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Lahdella oli tukku paikkoja. Kandji osui kertaalleen ylähirteen. Penninkankaan kolmas paikka toi lopulta osuman. Kandji pelasi Penninkankaan puolittain läpi. Paikka näytti jo kuihtuvan kasaan, mutta Penninkangas ampui erittäin pienestä kulmasta voimalla pallon maalin kattoon. Näin ollen Lahti nappasi voiton samoilla 4-2-lukemilla kuin vuosi sitten.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen voitosta, mutta näki suojattiensa otteissa vielä paljon parannettavaa. Hänen mukaansa joukkueella on kova halu dominoida ottelua ja se näkyy vielä hetkittäisenä turhautumisena. Zeneliä lämmitti voiton lisäksi myös komeat maalit.

– Odotimme hieman erilaista vastustajaa ja meillä kesti hetki reagoida siihen. Paransimme vasta jakson puolivälissä. Maalimme olivat tänään komeita ja pääsimme vihdoin pelaamaan siten, että pelaajat ovat omilla paikoillaan ja voimme tehdä taktisia vaihtoja, ei pelkästään pakon sanelemia. Seuraavissa otteluissa meidän pitää jokaisella osa-alueella. Emme olleet tarpeeksi tiiviitä ja välillä turhauduimme. Seuraavissa peleissä meidän pitää olla taktisesti kurinalaisempia. Pelaajisto haluaa alistaa ja dominoida ja se purkautuu välillä turhautumisena. Kokeneiden pelaajien pitää näyttää nuoremmille esimerkkiä, jotta nuoret pelaajat eivät turhaudu, Zeneli summasi.

Seuraavana FC Lahti kohtaa harjoitusottelussa Mikkelin Palloilijat. Ottelu pelataan Lahdessa 12.3. FC Lahden Veikkausliiga-kausi alkaa 2.4.2022, joten osta kausikorttisi tästä.

FC Lahti:

Lampinen, Geoffrey, Sejdiu, Penninkangas

Tiainen; Järvenpää (83´Koskipalo), Pirttijoki, Penninkangas (v), Memolla (56′ Christofi); Sejdiu, Virta (v), Emsis (v), Zeqiri (70′ Heinonen); Geoffrey (80′ Toivonen), Lampinen (46′ Kandji)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola