Gigantti -otteluraportti: FC Lahti jatkaa tappiottomassa putkessa Assehnounin voitto-osumalla

FC Lahti jatkoi tappiottomien otteluiden putkeaan komealla 1-0-vierasvoitolla Helsingin IFK:sta. Kuuman ottelun ainokaisen iski maalipörssin kärkeen kivunnut Jasin Assehnoun. Lahden perättäisten tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo kahdeksaan otteluun. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti aloitti vierasottelun vahvasti. Viiden peliminuutin kohdalla Matti Klinga vapautti Chinedu Geoffreyn läpiajoon, mutta IFK-vahti Markus Uusitalo tuli oikea-aikaisesti vastaan ja selvitti tilanteen. Geoffrey oli koko ensimmäisen jakson vaarallinen, sillä Lahti hyödynsi nigerialaiskärjen nopeutta muutamaan otteeseen erittäin mallikkaasti.

Jakson edetessä IFK pääsi paremmin peliin mukaan. Lahtelaiset kykenivät silti luomaan vaarallisimmat paikat. Macoumba Kandji riisti pallon ja Jasin Assehnoun pääsi puolittain läpi. Jukka Halme kuitenkin liukui viime hetkellä pallon tielle ja esti maalin. Myös Eemeli Virta ampui kertaalleen vaarallisesti, mutta Uusitalo liimasi pallon hyppysiinsä. IFK:n paras paikka tuli Jean Mabindalle Moshtagh Yaghoubin loistosyötöstä, mutta Antonio Reguero hoiti tilanteen yhdessä lahtelaispuolustuksen kanssa. Näin ollen tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Myös toisen jakson alku oli lahtelaisten ja jälleen IFK sai peliään paremmin rullaamaan jakson edetessä. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä maalipaikkoja Töölössä juurikaan nähty. Lahti kuitenkin hyödynsi ainokaisensa.

Matti Klinga käynnisti hyökkäyksen ja Pyry Lampinen pelasi pallon linjan taa. Macoumba Kandji pääsi keskittämään ja hän pisti kovan ja matalan palon maalin edustalle. Jasin Assehnoun liukui kohti palloa ja sai tökättyä pelivälineen verkkoon noin vartti ennen ottelun loppua.

IFK pyrki vielä lopussa luomaan painetta FC Lahden maalille. Lahti kuitenkin piti palloa järkevästi ja puolusti tiiviisti IFK:n pois maalipaikoilta. Näin ollen kolme pistettä matkasivat joukkueen mukana Lahteen.

Ottelun jälkeen todennäköisesti toistaiseksi viimeistä otteluaan FC Lahden paidassa pelannut Assehnoun iloitsi voitosta. Hän totesi, että Lahdella on potentiaalia aivan minne asti vain. Assehnounia harmitti hieman hukatut maalipaikat, mutta hän oli kiitollinen siitä, että yksi maali riitti tänään pisteisiin.

– Tämä oli tärkeä voitto ja tärkeät kolme pistettä koko joukkueelle. Meillä oli enemmänkin maalipaikkoja, mutta onneksi tänään yksi maali riitti. Meillä on todella hyvä joukkue kasassa ja sillä on potentiaalia mihin vain. Jos tämä jäi viimeiseksi ottelukseni, niin oli kiva jättää Lahti näin, Assehnoun totesi salaperäisesti.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ottelun jälkeen ylpeä ja tyytyväinen joukkueeseensa. Zenelin mielestä Assehnounin maali oli hienosti rakennettu tilanne. Hän alleviivasi, että voiton avaimina olivat kärsivällisyys, rohkeus ja usko omaan tekemiseen.

– Pienet erot ratkaisivat pelin. Olen erittäin iloinen kolmesta pisteestä. Olen ylpeä, että Jasin pääsi tekemään maalin. Se oli hienosti rakennettu. Tällaisissa otteluissa usein tehdään teknisiä ja taktisia virheitä, mutta sitten tahtotilalla niitä voi paikata ja raapia väsyneenä se ero. Tiedämme, että pystymme luomaan maalipaikkoja ja kärsivällisyyden ja voitontahdon kautta raapia ne voitot. Tulos on se ykkösprioriteettimme, mutta tietysti meidän pitää herättää tunteita meidän kannattajissamme, Zeneli kiitti myös kannattajia.

Liigassa neljäntenä oleva FC Lahti ei ehdi huilaamaan pitkään, sillä seuraava koetinkivi on jo 16.7. perjantaina. Tuolloin Lahden stadionille saapuu lahtelaisten vieraaksi IFK Mariehamn.

FC Lahti:

Assehnoun

Reguero; Coubronne, Lahti (v), Viitikko, Arkivuo; Eninful (17′ Virta), Klinga, Hervás (v); Geoffrey (57′ Lampinen (v)), Kandji (v), Assehnoun (90′ Sejdiu)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola