Gigantti -otteluraportti: FC Lahti jäi painostuksesta huolimatta tasapeliin

FC Lahti kohtasi 25-vuotisjuhlaottelussaan Lahden stadionilla AC Oulun. Vauhdikkaassa ottelussa jäätiin paikoista huolimatta ilman maaleja ja näin ollen pisteet jaettiin. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti nappasi ottelun hallinnan heti alussa. Macoumba Kandji oli karata, mutta oululaisvahti Yann Fillion tyrmäsi hänet varoituksen arvoisesti rangaistusalueen rajalla. Eemeli Virta ampui tulisen vapaapotkun. Fillion kuitenkin onnistui torjumaan. Vierailijoiden paras paikka tuli jakson puoli välissä, kun lahtelaispuolustukselle sattui uinahdus. Samu Alanko vapautti Dennis Salanovićin läpiajoon ylhäiseen yksinäisyyteen. Salanović kuitenkin sijoitti pallon ohi maalin ja Lahti selvisi säikähdyksellä.

Kotijoukkue heräsi ja sai luotua jakson edetessä enemmän maalipaikkoja. Matti Klinga järjesteli vetopaikan ylös hiipineelle Teemu Penninkankaalle, mutta Fillion venyi lahtelaispuolustajan laukauksen kulmaksi. Viimeisellä vitosella Penninkangas oli puolestaan alustamassa maalipaikkaa, mutta Altin Zeqirin veto jäi puolustusmuuriin. Jakson lopussa Lahti sai vielä pari maukasta puskupaikkaa, mutta tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi myös vauhdikkaasti, mutta nyt ottelu oli tasaisempi. Oululaisten kesän hankinta Dennis Salanović ampui matalan laukauksen noin 16 metristä. Antonio Reguero liimasi vedon varmasti ja esti takaiskun. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Altin Zeqiri ampui tulisesti, mutta Regueron virkaveli Fillion sai nyrkkeiltyä pallon sivuun.

Ensimmäisen vartin aikana kumpikin joukkue sai vielä vetopaikat, mutta molemmissa päissä laukaus otti kimmokkeen ja pallo vietiin kulmalipulle. Lahtelaisten yrityksestä vastasi Macoumba Kandji. Lahti sai myös pariin otteeseen vaarallisen hässäkän oululaisten maalille, mutta maaliin asti pallo ei mennyt.

Viimeisen vartin aikana Lahti loi vierailijoiden maalille kovan paineen. Kentälle vaihdosta tulleet Kristian Yli-Hietanen ja Chinedu Geoffrey toivat Lahden peliin vauhtia ja kokoa. Lahtelaisten viimeiset syötöt kuitenkin karkailivat ja Oulu selvisi paineesta. Näin ollen pisteet jaettiin maalittomalla tasapelillä.

Ottelun jälkeen FC Lahden kapteeni Kari Arkivuo oli pettynyt tulokseen. Hän löysi lahtelaisten tehottomuuteen yhdeksi syyksi heikot viimeiset syötöt. Arkivuo kuitenkin korosti, että joukkueen kopissa ilmapiiri on vaisuista otteista huolimatta ollut hyvä.

– Tasapeli ei maistu, sillä lähdimme hakemaan tietysti voittoa. Viimeistelymme ja viimeiset syöttömme olivat tänään liian heikkoja. Hallitsimme peliä, mutta emme päässeet tekemään osumia. Kopissa on silti hyvä ilmapiiri ja joukkue haluaa yrittää. Nyt ei auta kuin voittaa seuraava peli. Mietitään ensin tämä peli ja suunnataan katseet sitten kohti keskiviikkoa, Arkivuo tiivisti.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli kapteeninsa kanssa samoilla linjoilla. Pettymys paistoi käskijän kasvoilta ja puheesta. Zeneli oli kuitenkin ylpeä joukkueestaan, sillä kadoksissa ollut itseluottamus ja pelirohkeus löytyivät jo paremmin.

– Tottakai olen pettynyt. Olen ylpeä joukkueesta, että päät eivät ole painuneet ja oma identiteetti alkaa jälleen löytyä. Myös rohkeutta oli enemmän verrattuna edelliseen otteluun. Tekemisessämme pitää olla silti enemmän laatua. Oulu oli vaarallinen, mutta pystyimme yhtä tilannetta lukuun ottamatta pitämään heidät poissa paikoilta. Olen pettynyt lopputulokseen, sillä lähdemme aina voittamaan kotona. Tämänlaiset pelit pitää pystyä naulaamaan. Nyt hiotaan viimeistelyä ja viimeisiä syöttöjä ennen seuraavaa ottelua, Zeneli summasi pettyneenä.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa vierasottelussa FC KTP:n keskiviikkona 22.9.2021. Seuraava kotiottelu on jatkosarjassa ja sen päivä tarkentuu myöhemmin.

FC Lahti:

Reguero; Arkivuo, Lahti (90′ Coubronne), Viitikko, Penninkangas (v); Virta, Sejdiu (69′ Yli-Hietanen), Klinga; Hertsi (69′ Geoffrey), Kandji, Zeqiri

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola