Gigantti-otteluraportti: FC Lahdelle tyylipuhdas voitto Maarianhaminasta

Tummat syyspilvet kiersivät Wiklöf Holding -areenan yllä FC Lahden pelattua kauden viimeisen vierasottelunsa tällä kaudella. Kosteassa, mutta sateettomassa säässä pelattu kamppailu päättyi riemukkaasti maalein 0-3 (0-1). Lahtelaisten maaleista vastasivat Hertsi, Kandji ja Zeqiri. FC Lahti päättää kautensa ensi sunnuntaina kotiottelulla FC Honkaa vastaan. Se on samalla pelaajalegenda Kari Arkivuon uran viimeinen ottelu. Kamppailu alkaa kello 15.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen omiensa esitykseen IFK Mariehamnia vastaan.

-Tavoitteena oli pitää oma pää puhtaana ja käyttää omat maalipaikat hyväksi. Viime otteluun verrattuna onnistuimme näissä asioissa hyvin, Zeneli kehui.

Haastajasarjassa peliaikaa on annettu nuorille pelaajille aiempaa enemmän. Myös erilaisia kokeiluja on tehty, mikä näkyy Zenelin mukaan ajoittain pelaamisessa.

-Peli oli vähän vaihteleva. Kunnia IFK Mariehamnille, mutta teimme myös virheitä, joita ei saisi ikinä sattua. Tietysti tässä vaiheessa, kun kokeillaan asioita ja annetaan pelaajille mahdollisuuksia toteuttaa itseään niin tietynlainen synkroni ei ole sillä tasolla, millä sen kuuluisi olla, Zeneli ruoti.

Lopputulos oli ailahtelusta huolimatta hieno.

-Olen ylpeä joukkueesta ja siitä, että taisteltiin loppuun asti. Olen tyytyväinen kolmesta tehdystä maalista, Zeneli summasi.

IFK Mariehamn aloitti ottelu ärhäkkäästi. Pallo pyöri heti ensiminuuteilla Lahden päädyssä ja jo toisella minuutilla pääsi yrittämään maalintekoa. Köykäiseksi jäänyt nosto oli helppo pala maalivahti Joona Tiaiselle. FC Lahden nihkeä alku oli johtaa takaiskuun 12. minuutilla, kun Mikko Sumusalo pääsi yrittämään maalintekoa avopaikasta. Hyvin rakennettu tilanne päättyi lahtelaisten onneksi epäonnistuneeseen viimeistelyyn ja maalipotkuun.

Parinkymmenen minuutin jälkeen Lahti alkoi päästä paremmin peliin mukaan. Parin kulman jälkeen ensimmäinen kunnon paikka avautui Macoumba Kandjille. Vaikeasta asennosta lähtenyt pusku suuntautui hieman ohi maalin. Seuraavassa hyökkäyksessä Kandji tykitti melkoisen moukarin kohti yläkulmaa. Oskari Forsman sai vaivoin torjuttua tilanteen kulmapotkuksi. Maalin tuoksu alkoi leijailla ilmassa puolen tunnin jälkeen, kun Altin Zeqiri pääsi tykittämään kohti takakulmaa. Forsman selvitti vielä Zeqirin vedon, mutta ei enää muutamaa minuuttia myöhemmin tullutta Loorents Hertsin tuikkausta. Hertsi pääsi puikahtamaan pienestä tilasta ja laukaus saattoi pallon oikeaan alakulmaan.

FC Lahti teki toisen puoliajan alkuun kaksi vaihtoa. Eemeli Virta ja Loorents Hertsi tekivät tilaa Henri Eninfulille ja Chinedu Geoffreylle. Kotijoukkue IFK Mariehamn aloitti toisen puoliajan vahvasti ja sai luotua maalipaikan, jonka Tiainen torjui kuitenkin upeasti.

Ottelun painopiste alkoi ensimmäisen puoliajan tavoin kääntyä vähitellen kohti saarelaisten päätyä. Tulosta tuli verrattain nopeasti, sillä FC Lahdelle vihellettiin rangaistuspotku 58. minuutilla Alan Henriquen huitaistua Zeqiriä puolihuolimattomasti kasvoihin rangaistusalueen sisällä. Pilkkua vetämään asteli Geoffrey, jonka sijoitus painui vastustamattomasti verkkoon. Maali oli Geoffreylle kauden seitsemäs.

FC Lahti laski maalin jälkeen jalkaa kaasulta. IFK Mariehamn pääsi enemmän pitämään palloa, mutta maaleja hallinta ei tuottanut. Sen sijaan Lahti viimeisteli pelin lopussa vielä yhden. Edellisen pilkun hommannut Zeqiri oli jälleen ottavana osapuolena saarelaisten rangaistusalueella, ja tällä kertaa Zeqiri asettui itse ampumaan rankkaria. Nurmea nuoleskellut sijoitus sujahti sukkana vasempaan alakulmaan.