Gigantti-otteluraportti: FC Lahdelle tappio Ratinan illassa

FC Lahti kärsi tappion Tampereen Ilveksen vieraana. Ilves piti pisteet Ratinassa voittaen kamppailun rangaistuspotkun turvin 1-0 (1-0). FC Lahti pelaa seuraavaksi kotona ja vastaan tulee AC Oulu.

Ilves hallitsi ottelun alkua. Pallo oli ensimmäiset viisi minuuttia sitkeästi Lahden päässä, eikä mustapaitainen vierasjoukkue päässyt kunnolla edes puolenkentän yli. Kympin jälkeen lahtelaisten peli alkoi rullata jo paremmin. Geoffrey ja Kandji rakensivat ensimmäisen lähes vetopaikkaan päätyneen tilanteen Ilves-maalille, mutta muuten oli hiljaisempaa.

Kamppailu sai uuden suunnan vartin kohdalla. Ilveksen Nimely meni nurin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Rangaistuspotkussa Ollilla oli varma sijoittaen pallon tarkasti vasempaan kulmaan. Maalin jälkeen Ilves sai vielä kaksi loistavaa maalipaikkaa. Ensin Oteng laukoi niukasti takakulman ohi ja hetkeä myöhemmin Nimelyllä oli tuhannen markan paikka viedä Ilves 2-0 johtoon.

Ensimmäisen puolikkaan loppu oli Lahden hallintaa. Lähimpänä tasoitusta oli Pyry Lampinen, joka oli senttien päässä osumasta Kari Arkivuon laitettua kierteisen vapaapotkun Ilveksen maalille. Hallinnan vaihtumisen myötä Ilves alkoi rikkoa enemmän. Tauolle mentiin Ilveksen johtaessa 1-0.

Toiselle puoliajalle Lahti lähti hallitsemaan peliä. Ilves antoi suosiolla pallon vieraille ja pyrki puolustamaan johtoaan keskittäen tarmonsa vastahyökkäyksiin. Alkuun FC Lahti sai pari kulmapotkua, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Ilveksen toisen puoliajan hyökkäykset olivat yksittäisiä pistoja, joista malliesimerkki saatiin noin tunnin kohdalla. Pallo pelattiin nopeilla siirroilla keskityspaikkaan ja lopulta tuloksena oli kulmapotku.

Lopulta FC Lahti ei saanut rakennettua montaa todellista huippupaikkaa. Kandji oli runnoa itsensä väkisin puolustajien välistä 71. minuutilla, mutta lopulta pallo jäi Ilveksen haltuun. Lopussa kuohuntaa aiheutti tilanne, jossa Geoffrey pääsi tökkäämään pallon ohi Ilves-vahti Leislahden. Pallo meni veskarin ohi, mutta Geoffrey torpattiin tylysti nurmeen. Tilanteesta tuomittiin lopulta maalipotku.

Kamppailu päättyi Ilveksen 1-0 voittoon.

-Ei pelattu riittävän hyvin, jotta oltaisiin voitettu. Hävittiin liikaa kaksinkamppailuja ja irtopalloja. Ei oltu sillä tasolla, että oltaisiin ansaittu voittaa. Aihioita ja puolittaisia paikkoja oli, joista olisi voinut tulla maali, mutta joukkueena ei oltu omalla tasolla, Ilir Zeneli perkasi peliä.

Ottelun alku oli Ilveksen hallintaa. FC Lahti oli Zenelin mukaan se ei ollut pelkästään Ilveksen hyvyyttä, vaan vieraiden olisi pitänyt olla aktiivisempia.

-Sanoisin, että se oli osaltaan meidän passiivisuutta ja huonoutta. Tehtiin ensimmäinen liike, mutta sen jälkeen ei ollut suunnitelmaa, mitä tehdä. Proaktiivisuus, mistä puhutaan paljon, puuttui meiltä ja peli oli liikaa reagointia, Zeneli näki.

FC Lahti: Reguero, Coubronne (Hertsi 73’), Lahti, Viitikko, Arkivuo (Penninkangas 79’), Virta, Klinga, Lampinen (Yli-Hietanen 58’), Kandji, Geoffrey

Varoitukset: Arkivuo, Viitikko

Teksti ja kuva: Lauri Ilola