Gigantti-otteluraportti: FC Lahdelle kaupungin herruus

FC Lahti säilytti Lahden herruuden, kun se kaatoi Mukkulan kuplassa pelatussa harjoitusottelussa Lahden Reippaan lukemin 4-1. Yksi Lahden maaleista merkittiin Reippaan omaksi maaliksi ja lopuista vastasivat Eemeli Virta, Loorents Hertsi ja Chinedu Geoffrey. Viirupaitojen ainokaisen viimeisteli Lirinis Haziri. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti hallitsi ottelua, mutta Reipas yllätti alussa. Pelipäällä ollut Lirinis Haziri haastoi ja ampui kohti yläkulmaa, mutta Joona Tiainen sai venytettyä itsens pallon eteen. Hetkeä myöhemmin Haziri sai jalkansa jälleen vapaaksi ja upotti pallon FC Lahden maalin takakulmaan vieden Reippaan johtoon.

Lahti sai otetta ensimmäisen jakson edetessä entisestään. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Chinedu Geoffrey ampui tulisesti ja pallo vietiin kulmalipulle. Seuranneesta kulmasta Eemeli Virta puski pallon yläputkeen. Reipas kuitenkin kesti lahtelaispainostuksen ja 45 minuutin pelin jälkeen Reipas johti ottelua.

Reilun 50 minuutin pelin jälkeen Lahti sai lopulta maalihanat auki. Matti Klinga keskitti ja Virta puski pallon varmasti maaliin. Hetkeä myöhemmin Virta oli jälleen lähellä onnistua, kun hän pääsi ampumaan kulmahässäkän keskeltä. Pallo kuitenkin kilahti pystypuuhun.

Viimeisen 20 minuutin aikana FC Lahti iski kolmesti. Ensin Berat Köse keskitti ja Reippaan Tapio Torpo ohjasi pallon omaan maaliin. Hetkeä myöhemmin Arttu Heinonen riisti pallon syvällä ja syötti vapaana maalin edustalla olleelle Chindu Geoffreylle. Geoffrey sai laittaa pallon rauhassa alakulmaan. Muutama minuutti ennen loppua Loorents Hertsi kävi tökkäämässä Altin Zeqirin vedon karat sisään ja näin ollen FC Lahti vei kaupungin herruuden nimiinsä lukemin 4-1.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli iloinen, että joukkue pääsi vihdoin pelaamaan. Ottelussa oli hänen mukaansa paljon vauhtia. Zeneli iloitsi myös hyökkäyspään onnistumisista.

– Oli erittäin kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Edellisestä pelistämme oli yli kuukausi. Ottelussa oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Reippaalla oli hyvä maalivahti. Meidän tähtäin oli ja on aina tehdä maaleja ja tänään teimme niitä neljä, Zeneli summasi.

FC Lahden kausi on nyt avattu, olethan ostanut jo kausikorttisi. Kausikorttiostoksille pääset tästä.