Gigantti-otteluraportti: FC Lahdella kolmen maalin kenraali

FC Lahti nappasi 3-0-voiton kenraaliharjoituksestaan SJK Akatemiaa vastaan. Lahtelaisten maaleista vastasivat Arttu Heinonen, Albion Ademi ja Pyry Lampinen. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Kevään ensimmäisten joutsenten ylilento kunnioitti harjoitusottelun alkua. Itse ottelu alkoi lahtelaisten hallinnassa ja ensimmäinen osuma nähtiin jo neljännellä peliminuutilla. Hysen Memolla ja Chinedu Geoffrey alustivat ja Arttu Heinonen tälläsi rangaistusalueen sisältä uransa ensimmäisen FC Lahti -osumansa.

Lahti osui uudelleen hieman ennen vartin täyttymistä. Matti Klinga avasi Macoumba Kandjille. Kandji syötti pienen syötön viereen ja ensimmäistä otteluaan FC Lahden paidassa pelannut Albion Ademi näytti, miksi hän on kamppaillut liigan maalikuninkuudesta ja painoi pallon varmasti alakulmaan.

Lahden salamamaalien jälkeen ottelu tasoittui hiukan. Jakson puolivälissä Heinonen pelasi Geoffreyn läpi, mutta nigerialaiskärki osui tolppaan. SJK Akatemian paras paikka tuli kulmapotkusta, kun Sami Sipola jatkoi Valentín Gascin keskityksen kohti maalia. Joona Tiainen venyi ja näin ollen tauolle siirryttiin lahtelaisten 2-0-johdossa.

SJK Akatemia loi toisen jakson alkuun loistavan paikan. Adam Mekki karkasi läpiajoon, mutta Tiainen otti jälleen loistotorjunnan. Myös Borry Saballylla oli paikka, mutta Joona Tiainen nollasi myös hänet. Lopulta Tiainen nappasi kourallisen hyviä torjuntoja, ennen kuin Lahti sai pelin jälleen täysin kontrolliin.

Lopullisesti ottelu ratkesi reilun tunnin jälkeen. Tiainen avasi ja Geoffrey voitti pääpallon. Vaihdosta kentälle tullut Pyry Lampinen sai irtopallon ja pelasi itselleen hieman eteen. Lopulta Lampinen vasaroi pallon vierailijoiden maalin yläkulmaan noin 20 metristä ja sytytti Kisapuistoon saapuneen yleisön.

Loppuajan Lahti haki vielä lisäosumia ja mursikin muutamaan otteeseen SJK Akatemian puolustuksen näyttävästi. Laukaukset kuitenkin karkailivat yli ja ohi. Näin ollen Lahti nappasi voiton viimeisestä harjoitusottelustaan ennen ensi viikolla alkavaa liigaa.

Ottelun päätyttyä FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ei ollut täysin tyytyväinen lahtelaisten tämän päivän suoritukseen. Zeneli kuitenkin näki ottelussa myös asioita, joita oli haettu. Tyytyväinen hän oli puolestaan onnistumisille.

– Haimme tiettyjä asioita tässä pelissä ja onnistuimme niissä ajoittain. Kauden alussa näkyy vielä keskeneräisyys, joka näkyi tänäänkin. Talvikaudella olemme kuitenkin tehneet liki jokaisessa pelissä, joka on hyvä. Saimme tänään onnistumisia yksilöinä ja joukkueena. Tämä oli meille tärkeä harjoitusottelu ja hyvä, että saimme sen, Zeneli summasi.

FC Lahti aloittaa Veikkausliigan viikon päästä lauantaina vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan 8.4. Vaasan Palloseuraa vastaan, joten varmista paikkasi ja osta kausikorttisi tästä.

FC Lahti:

Heinonen, Ademi, Lampinen

Tiainen; Kouassivi-Benissan, Penninkangas (v), Christofi, Memolla (82′ Kettunen); Ademi (58′ Lampinen), Virta, Klinga (71′ Hertsi), Heinonen (63′ Pasanen); Kandji, Geoffrey

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola