Geoffrey siirtyy Serbiaan – kiitokset myös muille lähtijöille

Viime vuoden lopussa ja vuoden 2023 ensimmäisinä päivinä usea viime kauden pelaaja vaihtoi seuraa. Maalivahdeista KA Goalkeepingin kummipelaaja Joona Tiainen ja Keraplastin kummipelaaja Antonio Reguero siirtyivät pääkaupunkiseudulle, PlanMillin kummipelaaja Chinedu Geoffrey siirtyi Serbian pääsarjaan ja Berat Köse Järvenpäähän.

FC Lahtea kaudesta 2017 asti edustanut maalivahti Joona Tiainen siirtyi Ykkösessä pelaavaan Helsingin IFK:an. Lahdessa Tiainen debytoi Suomen Cupissa kaudella 2017 ja pelasi yhteensä 28 virallista ottelua FC Lahden paidassa. Hän oli myös mukana voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta kaudella 2018.

Kaksi edellistä kautta FC Lahtea edustanut ja seurassa myös maalivahtivalmentajana toiminut Antonio Reguero palaa puolestaan Helsingin Jalkapalloklubin organisaatioon. Kokenut espanjalaiskassari pelasi Lahdessa yhteensä 49 virallista ottelua.

Myös kaksi viimeistä kautta lahtelaisten hyökkäyksessä maaleja mättänyt nigerialaishujoppi Chinedu Geoffrey siirtyy Serbian pääsarjan FK Radnički 1923:n riveihin. Geoffrey pelasi Lahdessa 63 virallista ottelua ja iski niissä komeat 19 osumaa.

Lahtelaiskasvatti ja tällä kaudella Veikkausliigassa debytoinut Berat Köse siirtyi joulun alla Ykkösen Järvenpään Palloseuraan. Köse oli Tiaisen tavoin voittamassa A-nuorten mestaruutta muutama vuosi sitten ja hän debytoi liigassa kauden alussa Vaasan Palloseuraa vastaan pelatussa ottelussa. Hän pelasi lopulta kolme liigaottelua viimeistellen myös uransa avausmaalin liigassa Seinäjoen Jalkapallokerhon verkkoon. Loppukauden Köse vietti lainalla JäPS:ssa ja nyt hän siirtyy Järvenpäähän pysyvästi.

Lisäksi Stemetin kummipelaaja Kevin Kouassivi-Benissan on palannut lainaltaan takaisin HJK:in. Varmasti Lahden jättävät myös Macoumba Kandji, Eduards Emsis, Hysen Memolla, Dennis Salanović ja Martinos Christofi.

Aiemmin Lahdesta ovat siirtyneet pois FC Interiin siirtynyt Arlind Sejdiu ja Kuopion Palloseuraan siirtyneet Pyry Lampinen ja Arttu Heinonen.

FC Lahti kiittää kaikkia muualla jatkavia yhteisistä hetkistä ja toivottaa menestystä tulevalle kaudelle.

FC Lahden tulevan kauden sopimuspelaajat tällä hetkellä: Anton Munukka, Osku Maukonen, Daniel Koskipalo, Teemu Penninkangas, Juho Pirttijoki, Lassi Järvenpää, Akseli Puukko, Samuel Pasanen, Eemeli Virta, Viljami Jokiranta, Matti Klinga, Marius Könkkölä, Jusif Ali, Altin Zeqiri, Loorents Hertsi, Onni Hänninen ja Vilho Huovila.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: