Forenom -OTTELURAPORTTI: SJK löi tylyt lukemat taululle

FC Lahti koki kotikentällään täystyrmäyksen. Vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho takoi taululle tylyt 4–0-lukemat. Vierailijoilta maalinteossa onnistuivat Fallou Ndiaye, Kasper Paananen, Babacar Fati ja Salim Yussif. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Kotijoukkue FC Lahti sai helteisellä Hiihtiksellä katastrofaalisen alun. Kahdeksannella minuutilla vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho sai vapaapotkun ja Pyry Hannola siirsi pallon viereen Valentín Gascille. Seinäjokinen keskitti ja Fallou Ndiaye pääsi puskemaan pallon maaliin. Muutama minuutti myöhemmin Hannola vapautti syötöllään Kasper Paanasen, joka sijoitti tarkasti vierailijoiden johdoksi jo 2–0-lukemat.

Jakson puolivälissä Hannola oli jälleen pahanteossa. Hän pelasi kauniisti Babacar Fatin kanssa pari seinäpeliä ja rikkoi Lahden puolustuksen. Fati oli nokikkain Joshua Oluwayemin kanssa. Fati upotti pallon tarkasti alakulmaan ja SJK johti kolmella maalilla. Vierailija iski vielä kertaalleen ensimmäisellä jaksolla. SJK purki Lahden kulmapotkun ja Salim Yussif karkasi läpiajoon. Tauolle lähdettiin vierailijan 4–0-johdossa.

Myös toisen jakson alku toi lahtelaisille kylmää vettä niskaan. Dario Naamo ampui ja pallo otti lahtelaispuolustuksen käteen rangaistusalueella. Pallo vietiin pilkulle ja Rasmus Karjalainen asettui ampumaan rankkaria. Oluwayemi kuitenkin aavisti oikein ja sai kätensä väliin. Sadatta pääsarjaotteluaan pelannut Riku Selander siivosi loput ja Lahti selvisi säikähdyksellä.

Lahti sai torjunnasta pientä energiaa otteisiinsa, mutta ottelu oli jo ohi ensimmäisen jakson jälkeen. Lahtelaisten paikat jäivät vaisuiksi. Lähimmäs pääsi Matias Vainionpää, jonka pusku suuntautui hieman yli maalin. Kun lisäosumia ei nähty, matkasivat pisteet Seinäjoelle lukemin 4–0.

FC Lahden kapteeni ja täydet minuutit ottelussa pelannut Mikko Viitikko oli ottelun jälkeen erittäin pettynyt omiensa suoritukseen. Hän ei tarkalleen osannut analysoida, mitkä kaikki asiat menivät pieleen. Sen sijaan hän ei säästellyt adjektiiveja ensimmäistä jaksoa kuvatessa.

– Ensimmäinen jakso ja 4–0 taulussa. En pysty vielä sanomaan, mikä kaikki siinä meni pieleen, mutta ainakin hävisimme jokaisen pallon. Se oli halutonta, mautonta ja surkeaa peliä meiltä, Viitikko tiivisti.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg puolestaan pahoitteli omiensa tämänpäiväistä esitystä. Lindberg otti omaan piikkiinsä sen, että ei kyennyt psyykkaamaan joukkuetta otteluun. Lindberg kertoi, että joukkue piti heti ottelun jälkeen pitkän palaverin.

– Pahoitteluni kaikille, jotka joutuivat katsomaan meidän esitystämme tänään joko paikan päällä tai Ruudun välityksellä. En pystynyt psyykkaamaan valmentajana joukkuetta valmiiksi tähän peliin. Kävimmekin pelin jälkeen jo pitkän palaverin pelaajien kanssa, että emme voi esiintyä näin. Nyt pitää muuttaa harjoitusviikon aikana se mentaliteetti nollasta sataan, Lindberg kertoi suoraan.

FC Lahti pelasi ottelun Apulanta-erikoispelipaidoilla. Pelipaidat huutokaupataan huomisesta alkaen ja paidoista saatu tuotto lahjoitetaan vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusten tukemiseen Payback Lahden kautta.

FC Lahden kausi jatkuu sunnuntaina 2.6. vieraissa IF Gnistania vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 7.6. Hiihtikselle saapuu vieraaksi FC Inter. Ennakkoliput myy Tiketti.

Oluwayemi; Puukko (59′ Andrade(v)), Vainionpää, Viitikko, Tauriainen; Pasanen (59′ Jäntti), Djaló, Selander; Koskinen (78′ Huovila), Babiker, Odutayo (68′ Könkkölä)

Kuva: Lauri Ilola