Forenom -OTTELURAPORTTI: Piste tuliaisina Oulusta

FC Lahti ja AC Oulu tasasivat pisteet Oulussa värikkään ottelun jälkeen lukemin 2–2. FC Lahden molemmat maalit iski aussikärki Luke Ivanovic. AC Oululta osuivat Ashley Coffey ja Niklas Jokelainen. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti sai otteluun katastrofialun. AC Oulun ensimmäinen paikka toi tulosta viiden peliminuutin jälkeen. Jake Dunwoody keskitti ja liigan kuukauden pelaajaksi valittu Ashley Coffey juoksi lahtelaispuolustuksen yli ja puski pallon maaliin.

Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena. Oululaiset saivat Lahden prässiä ajoittain purettua, mutta viimeisellä kolmanneksella lahtelaispuolustus napsi palloja kuin mummo marjoja puolukkametsällä. Lahden paras paikka tuli hieman vartin jälkeen, kun Julius Tauriaisen vapaapotku kiersi hyvin maalille. Mikko Viitikko pääsi hieman jatkamaan ja pallo kävi maaliviivalla ennen oululaispuolustuksen siivousta.

Jakson lopussa lahtelaiset saivat luotua painetta AC Oulun maalille. Matias Vainionpää puski niukasti ohi. Tauriainen lähetti perättäin kolme vaarallista kulmaa, mutta aikaisemmista peleistä tuttu maalinteon vaikeus iski jälleen. Aivan jakson viimeisillä sekunneilla Lahti sai kliseisen pukukoppimaalin. Vainionpää ja Tauriainen voittivat omat kaksinkamppailunsa ja pallo pelattiin Luke Ivanovicille. Aussikärki sai pelattua palloa eteenpäin Michael Lópezille, joka käänsi ovelasti takaisin Ivanovicille. Australialainen harhautti ja ampui komeasti yläkulmaan taukolukemiksi 1–1.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Lahti pelasi komean seinäpelin oikealla laidalla ja Tauriainen vapautui rangaistusalueen sisällä. Hän pelasi pallon tarkasti takaviistoon, josta Ivanovic sai siirtää Lahden 2–1-johtoon.

Muutamia minuutteja myöhemmin kotijoukkue oli erittäin lähellä tasoitusta. Jere Kallisen kulmapotku kimpoili ja Dunwoody pääsi jatkamaan.Joshua Oluwayemi kuitenkin kauhoi pallon maaliviivan oikealle puolelle juuri ennen kuin pallo oli ylittänyt maaliviivan kokonaisuudessaan.

AC Oulu ja oululaisyleisö turhautuivat tilanteeseen ja kentällä alkoivat viuhua kortit. Hieman tunnin jälkeen ottelun avausmaalin tehnyt Coffey tuli pääpalloon vaarallisesti ja teloi Viitikkoa. Coffey katseli ottelussa toistamiseen keltaista korttia ja Lahti pääsi ylivoimalle.

Kotijoukkue haki tasoitusta riskillä ja se oli jo kannattaa vartti ennen loppua. Kallinen alusti ja Niklas Jokelainen pääsi ampumaan avopaikasta. Jokelaisen veto viuhui kuitenkin ohi maalin. Lahti yritti jäädyttää peliä, mutta oululaiset saivat miesalivoimasta huolimatta lisättyä painetta rikkonaisessa lopussa erikoistilanteissa. Viimeinen erikoistilanne koitui Lahden kohtaloksi. Oululaiset loivat hirveän ruuhkan Lahden maalille ja pelaajia kaatui kuin heinänkortta elokuussa. Ottelun erotuomaristo näki tilanteessa rikkeen ja pallo vietiin pilkulle. Jokelainen upotti rankkarin varmasti ja pisteet tasattiin lukemin 2–2.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli pettynyt lopputulokseen. Rangaistuspotkutuomioon hän ei ottanut kantaa. Lindbergin mukaan ottelu oli jälleen pienen marginaalin peli, jossa yksittäisten tilanteiden merkitys korostuu.

– Tällaisissa peleissä avausmaalin merkitys korostuu. Saimme kuitenkin tasoitusmaalin ja johtomaalin. Se antoi meille energiaa. Kävimme tauolla läpi puolustuspeliämme ja saimme tiivistettyä sitä vähän. Meidän olisi kuitenkin pitänyt saada luotua enemmän tiloja hyökkäyssuuntaan juoksuilla ja syötöillä. Pilkkuun en ota kantaa. Tuomari on sen viheltänyt ja se ei siitä muuksi muutu. Sillä selvä, Lindberg tiivisti.

FC Lahden kausi jatkuu jo sunnuntaina. FC Lahti matkaa Suomen Cupissa Espoon Palloseuran vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan Yöttömän yön -kierroksella keskiviikkona 19.6. kello 21.00 alkaen. Hiihtikselle saapuu vieraaksi IF Gnistan. Liput ennakkoon myy Tiketti.