Forenom -OTTELURAPORTTI: Oulun reissu ei tuottanut Lahdelle helpotusta

FC Lahti aloitti Veikkausliigan Haastajasarjan AC Oulua vastaan. Oululaiset olivat lopulta ottelussa vahvempia lukemin 3–0. Ottelun maaleista vastasivat Julius Körkkö, Daniel Barrow ja Santeri Silander. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelun alku oli tasainen ja tiukka sarjatilanne näkyi molempien pelissä pienenä hermostuneisuutena. Hieman vartin jälkeen FC Lahden hyökkääjä Michael López vei prässinsä loppuun. AC Oulun kassari Calum Wardille tuli kiire ja hän avasi päin Lópezia. Pallo pomppi vaarallisesti maalin eteen, mutta jatkajaa ei löytynyt.

Ottelu oli rikkonainen ja kentällä nähtiin monta syksyistä tanssiparia. Dylan Fox piti maalipörssin voitosta taistelevaa Ashley Coffeya taskussaan. Molemmat joukkueet nappasivat varoituksia peräjälkeen, eikä maalipaikoilla juhlittu.

AC Oulu sai ensimmäisen jakson parhaan paikkansa vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua. Aleksi Paanasen vapaapotku kimpoili Jake Dunwoodylle, joka ampui päin lahtelaiskassaria David Mikhailia. Ruotsalaisella oli helppo työ liimata pallo uutuuttaan kiiltäviin hanskoihin. Paananen oli aiheuttaa vaaratilanteen myös toiseen päähän, kun keskikenttämies oli ohjata Benjamin Mulahalilovićin syötön omaan maaliin. Oululaiset selvisivät säikähdyksellä ja tauolle lähdettiin kutkuttavassa tasatilanteessa.

Toisen jakson alku oli lahtelaisten etsikkoaikaa ja Lahti painosti ja riisti palloja syvällä oululaisten alueella. AC Oulu kuitenkin käytti ensimmäisen paikkansa tehokkaasti. Lahti ei saanut purettua palloa ja hävisi kaksi kaksinkamppailua perätysten. Pallo ajautui takatolpalla kytänneelle Julius Körkölle, joka ampui oululaiset voimalla johtoon.

Takaiskun jälkeen Lahti jatkoi painostamistaan ja pakotti AC Oulun vetäytymään tiiviiseen puolustusmuotoon. Michael López puski niukasti Pablo Andraden tarkan vapaapotkun yli ja Benjamin Mulahalilović tykitti Samuel Pasasen pitkästä rajaheitosta seuranneen pallon kimmokkeen kautta rimaa hipoen pallon kohti Oulujokea.

Lahti haki tappioasemassa tasoitusta riskillä, mutta maalipuut olivat toista mieltä. Liigadebyyttiään pelannut Topias Inkinen avasi Andradelle vahtiin. Andrade keskitti ja juuri kentälle tullut Luke Ivanovic puski. Pallo kimposi kuitenkin yläputkesta takaisin kentälle ja ottelua jatkettiin oululaisten johdossa.

Lahden nostaessa riskitasoja myös oululaisille alkoi avautua paikkoja vastaiskuihin. AC Oulun laituri, lahtelaiskasvatti Otto Salmensuu oli pelipäällä ja aiheutti toistuvasti Lahden puolustukselle murheita. Yassin Daoussi karkasi kertaalleen läpi, mutta Mikhail otti tärkeän torjunnan. Lopussa oululaiset kuitenkin iskivät kahdesti. Ensin Daniel Barrow tuli vastaiskun päätteeksi lahtelaispuolustuksen läpi ja iski pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin Santeri Silander sai naulata pallon tyhjään maaliin. Vielä lopussa AC Oulun puolustuslinjassa hyvän ottelun pelannut Musa Jatta hölmöili itsensä suihkuun kahden varoituksen saattelemana, mutta arvokkaat pisteet jäivät Ouluun lopulta lukemin 3–0.

Ottelun jälkeen Veikkausliigassa debytoinut Keran kummipelaaja Topias Inkinen oli iloinen debyytistään. Tulos ei kuitenkaan lämmittänyt nuorukaista. Hän löysi joukkueen pelaamisesta paljon parannettavaa.

– Oli hienoa päästä vihdoin kentälle. Sain paikan avauskokoonpanosta ja mahdollisuuden näyttää taitojani. Se tietysti tuntuu hyvältä, mutta 3–0 taululla ei. Ottelu oli aika painimista ja pitkää palloa. Vastustajalla oli nopeat laiturit, jotka lähtivät pystyyn ja vahva pääpelaaja, joten saimme olla koko ajan varuillamme. Samanlaista puolustamista se oli koko pelin läpi. Meidän pitää parantaa pelinavaamistamme vielä paljon, Inkinen kertoi.

FC Lahden päävalmentaja, Oulussa viime kaudella valmentanut ja entiselle kotistadionilleen palannut Ricardo Duarte oli pettynyt lopputulokseen. Hänen mukaansa Lahdella oli ottelussa momentum, mutta joukkue ei käyttänyt sitä. Duarte kertoi, että joukkue haki lopussa tasoitusta riskillä ja lopulta tulos repesi.

– Palasin takaisin Raattiin, mutta tulos ei ollut meidän kannaltamme paras. Jos katsomme ottelua realistisesti, meillä oli momenttumimme. Viimeiset ratkaisumme olivat kuitenkin heikkoja ja emme saaneet maalia. Ennen AC Oulun maalia olimme hyviä ja voitimme palloja takaisin. Nyt emme kuitenkaan ole siinä vaiheessa kautta, että tämän ottelun epäonni tasoittuu seuraavissa otteluissa, vaan tarvitsemme jokaisen pisteen. Emme olleet tänään tilanteenvaihdoissa hyviä kumpaakaan suuntaan. Lopussa nostimme vastustajan boksiin pelaajia ja kenttätasapainomme oli haavoittuvainen. Sitten tulos repesi. Meidän täytyy työskennellä yksinkertaisesti paremmin, Duarte summasi pettyneenä.

Duarte joukkoineen pääsee kuitenkin korjaamaan pettymystään nopeasti, sillä Haastajasarjan niin sanotut kuuden pisteen ottelut jatkuvat jo torstaina 19.9. Hiihtikselle saapuu vieraaksi Lahden kanssa tippumista vastaan kamppaileva IFK Mariehamn. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti.

FC Lahti:

Mikhail; Jordão, Strauss, Fox (v), Inkinen, Andrade; Mulahlilović (v)(75′ Ivanovic), Virta; Könkkölä (v) (61′ Pasanen), López, Luquinhas (v) (81′ Vainionpää)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Iitu Lehtonen