Forenom -OTTELURAPORTTI: Lahti loi paikkoja, mutta maalit jäivät puuttumaan

FC Lahti pääsi vihdoin Hiihtiksen kotinurmelle. Äitienpäivän aattona pelattu ottelu KTP:tä vastaan päättyi lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen maalittomaan tasapeliin. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti sai otteluun vauhdikkaan alun ja KTP oli suurissa vaikeuksissa. Irfan Sadik ja Jusif Ali alustivat ja Marius Könkkölä pääsi ampumaan. Rasmus Leislahti kuitenkin koppasi pallon. Hetkeä myöhemmin myös Altin Zeqiri pääsi ampumaan, mutta Leislahti venytti jälleen pallon alakulmasta.

Puolen tunnin jälkeen Leislahti nousi jälleen kotkalaisten sankariksi. Sadik kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Leislahti kuitenkin aavisti oikein ja onnistui liimaamaan Zeqirin pilkun. Tauolle mentiin Lahden hallinnasta huolimatta maalittomassa tilanteessa.

KTP suoritti tauolla pelaajavaihtoja, mutta Lahti hallitsi myös toista jaksoa. Ensimmäisen vartin aikana Leislahti venyi jälleen KTP:n maalilla. Mikko Kuninkaan vapaapotku putosi suoraan Teemu Penninkankaan päähän, mutta Leislahden huikea jalkatorjunta piti yhä tilanteen maalittomana.

KTP sai ainoan huippupaikkansa Lahden vaihtoruletin jälkeen. Vartti ennen loppua Willis Furtado pääsi ampumaan ja Marin Ljubić torjui pienestä kulmasta lähteneen vedon kulmapotkuksi. Lahti kuitenkin oli lähempänä maalia viimeisen vartin aikana. Pirteästi sisään tulleet Loorents Hertsi ja Onni Hänninen järjestivät muutaman maukkaan paikan, mutta Leislahti kesti ja näin ollen pisteet tasattiin maalittomalla tasatuloksella.

Ottelun jälkeen kokenut keskikenttämies Matti Klinga kuvasi ottelu tiukaksi väännöksi. Klingan mukaan Lahti kykeni luomaan paikkoja, mutta ei saanut lopulta sisään paikoista. Hän viittasi myös lopuksi ottelutapahtuman teemaan, äitien kiittämiseen. FC Lahti oli kutsunut kaikki pelaajien äidit paikalle.

– Emme ole olleet parhaimmillamme ja pienet poissaolot ovat tehneet alkukaudesta vaikean. Pystymme kyllä parantamaan paljon tämän päivän suorituksesta. Ottelu oli tiukkaa vääntöä. Meillä oli paikat, mutta emme saaneet sisään ja vastustaja oli sitkeä jengi. Äiti on ollut tärkeä, joten on hieno juttu, että äidit olivat katsomassa. Se kosketti, Klinga totesi.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli hieman pettynyt ottelun lopputulokseen. Hän antoi tunnustusta KTP:n maalivahdille. Toisaalta Mannila oli kiitollinen, että FC Lahti pääsi vihdoin pelaamaan kotona ja pystyi valmistautumaan otteluun jalkapallojoukkueen tavoin.

– Meillä oli parhaalla maalintekosektorilla paikkoja ja loimme riittävästi murtautumisia. Joskus voisi sanoa, että vastustajan maalivahti voittaa pisteen. Meillä on ollut vaikeat pari viime viikkoa, mutta tämän päälle voi jo rakentaa. Nyt olimme jo valmistautumiseltamme futisjoukkue. Välillä meillä katosi puolustamisesta intensiteetti, eikä peli ollut ihan ehjä. Kaikki pelaajat eivät olleet vielä täydessä tikissä, mutta lähdemme valoisin ajatuksin seuraavia viikkoja kohti. Vauhti tiivistyy ja kehitämme peliämme ja viimeistelyämme, Mannila katsoi loppukuun otteluihin.

Mamma Marian nälkäisimmäksi pelaajaksi valittiin täyden ottelun laitapuolustajan uurastanut Pablo Andrade.

FC Lahti kohtaa seuraavana Suomen Cupissa vieraskentällä Kypärämäki Rangersin keskiviikkona 17.5. Veikkausliiga jatkuu Lahden osalta Kuopiossa lauantaina 20.5. Kuopion Palloseuraa vastaan ja seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 26.5. Vierailijaksi saapuu tuolloin AC Oulu. Osta lippusi tästä.

FC Lahti:

Ljubić; Tauriainen, Kabashi (v), Penninkangas, Andrade; Könkkölä (75’ Jäntti), Djaló (64’ Klinga), Kuningas; Ali (64’ Hertsi), Sadik (82’ Hänninen), Zeqiri

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola