Forenom -OTTELURAPORTTI: Lahden taistelu ei riittänyt pisteille hallitsevaa mestaria vastaan

FC Lahti haastoi kotikentällään Helsingin Jalkapalloklubin, mutta lopulta Klubi oli vahvempi lukemin 2—1. Lahden osuman viimeisteli laitapuolustaja Julius Tauriainen. HJK:n Bojan Radulović osui kahdesti. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti sai otteluun unelma-alun. Kolmannella peliminuutilla Matheus Alves voitti kaksinkamppailun ja sai pelattua pallon laitaan Altin Zeqirille. Zeqiri löysi Alvesin uudestaan ja brassikärki siirsi ovelalla tukijalan kikalla pallon Julius Tauriaiselle. Laitapuolustajan komea ja kierteinen veto upposi komeasti maaliin. Maali oli Tauriaisen liigauran ensimmäinen.

Helsingin Jalkapalloklubi hallitsi palloa, mutta Lahti onnistui puolustamaan tiiviisti. HJK sai kuitenkin kaksi läpiajoa pallonriistoista. FC Lahden vasta 16-vuotias ja toista liigaotteluaan pelannut Osku Maukonen nollasi kuitenkin Bojan Radulovićin ja Roope Riskin yritykset vaivoitta.

Lahti sai maalin lisäksi luotua kaksi erittäin maukasta maalipaikkaa ensimmäisellä jaksolla. Vartin kohdalla Zeqiri luki peliä hyvin ja katkaisi syötön. Hän karkasi yksin läpi, mutta sijoitti pallon niukasti ohi maalin. Zeqiri oli myös vahvasti mukana Lahden toisessa huippupaikassa, kun hän leikkasi keskelle ja ampui tulisesti. Klubikassari Deyan Iliev torjui pallon eteensä ja Loorents Hertsi oli irtopallossa. Hertsi pelasi pallon vielä keskelle Samuel Pasaselle, mutta keskikenttälupauksen veto nousi yli maalin. Lahti pääsi tauolle kuitenkin arvokkaassa 1—0-johdossa.

HJK puolestaan onnistui heti toisen jakson alkuun. Matti Peltola riisti pallon syvällä Lahden alueella ja pääsi keskittämään. Ensimmäisellä jaksolla maalipaikan tuhrinut Radulović pääsi puskemaan tarkkaan keskitykseen lähietäisyydeltä, eikä jättänyt Maukoselle mahdollisuuksia.

Klubi paineisti koko jakson, mutta Lahti jaksoi tehdä nöyrästi töitä puolustussuuntaan. Lahden omat paikat jäivät vähiin ja laukaukset viuhuivat kaukaa yli. Vartti ennen loppua Klubin puolenvaihto kimposi Topi Keskisestä Tauriaisen käteen ja pallo vietiin pilkulle. Radulović upotti pilkun varmasti alakulmaan ja varmisti vieraspisteiden matkaamisen pääkaupunkiin.

Ottelun avausmaalin ja samalla uransa ensimmäisen pääsarjamaalin viimeistellyt Julius Tauriainen oli ottelun jälkeen pettynyt. Tauriaisen mukaan ensimmäinen jakso sujui liki lahtelaissuunnitelman mukaan. Toisella jaksolla puolestaan pari lipsahdusta maksoivat tänään pisteet.

– Saimme alkuun maalin ja se helpotti. Sillä hetkellä oli hyvä fiilis, mutta se ei nyt auta. Klubi oli vaarallinen, mutta saimme pidettyä johdon tauolle. Toisella jaksolla meille sattui pari lipsahdusta ja hieman epäonnea. Emme päässeet myöskään hyökkäyspäässä luomaan tilanteita. Pitäisi saada ehjä ysikymppinen. Pelissä oli paljon hyvää, mutta samalla paljon parannettavaa. Mennään kohti seuraavaa peliä, Tauriainen totesi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli pettynyt ottelun jälkeen. Hänen mukaansa Lahti onnistui pitämään ensimmäisellä jaksolla HJK:n laidoissa ja samalla joukkue pystyi luomaan myös paikkoja toiseen osumaan. Mannila näki, että epäonninen pilkku lamaannutti lahtelaiset.

– Nukuimme täysin ensimmäisen tilanteen. Heti perään saimme ensimmäisen paikan ja teimme maalin. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme puolustamaan hyvin ja saimme HJK:n pidettyä laidoissa. Harmittaa, sillä meillä oli paikka painaa myös toinen osuma. Tasoitusosuma tuli nopeasti toisella jaksolla, kun teimme muutamia virheitä paineen alla. Sitten tuli epäonninen pilkku, mutta näitä sattuu. Meidän tappelumme lamaantui sellaiseen maaliin. Lopussa meillä oli muutama vetopaikka, mutta emme saaneet luotua enää mitään. Meidän jalkamme oli mennyt osittain jo nöyrään puolustamiseen ja pyrimme hakemaan vaihdoilla lisää vauhtia. Emme kuitenkaan enää onnistuneet kääntämään peliä, Mannila summasi pettyneenä.

FC Lahden osalta kausi jatkuu kotiottelulla jo sunnuntaina 11.6. jolloin vietetään Jalkapallopäivää. Vastustajaksi Hiihtikselle saapuu FC Haka. Osta lippusi ennakkoon tästä.