Forenom -OTTELURAPORTTI: Klubi löi taululle tylyt lukemat

Sarjajumbot ovat olleet FC Lahdelle aina vaikeita haasteita, eikä tämäkään torstai tuonut poikkeusta vuosien perinteeseen. Lahti koki täystyrmäyksen Helsingin Jalkapalloklubin vieraana Töölössä. Klubi nuiji Lahden lopulta lukemin 4–0. Topi Keskinen iski kahdesti ja Lucas Lingman ja Hassane Bandé kertaalleen. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti sai ennakolta mielenkiintoiseen kamppailuun pirteän alun ja jo ottelun toisella minuutilla Luke Ivanovicin pystysyöttö tavoitti Colin Odutayon. Sähäkkä laituri onnistui kiertämään Helsingin Jalkapalloklubin maalivahdin Jesse Östin, mutta ajautui liian pieneen kulmaan. Lopulta Odutayon laukaus pöllytti vain sivuverkkoa.

Lahti onnistui pitämään Klubin pitkään poissa maalipaikoilta ja lahtelaispuolustus blokkasi jälleen suurella sydämellä vetoja. Kotijoukkue hyödynsi kuitenkin ensimmäisen paikkansa tehokkaasti. Topi Keskinen sai pallon syvällä Klubin päädyssä ja kiihdytti täyteen vauhtiin. Tarkka veto Lahden rangaistusalueen rajalta painui ohi liigadebyyttiään pelanneen Joshua Oluwayemin suoraan alakulmaan.

Lahti onnistui luomaan muutamaa minuuttia myöhemmin paikkansa maalin kuittaamiseen. Michael López pudotti pallon ja Ivanovic ampui putoavan lehden kohti Klubin maalia. Öst venyi kuitenkin parhaimpaansa ja tuloksena oli vain kulmapotku. Julius Tauriaisen antama kulma oli vaarallinen, mutta HJK selvitti tilanteen.

Jakson viimeinen vartti oli HJK:n. Ensin Anthony Olusanya karkasi aivan paitsion rajamailta läpiajoon, mutta Oluwayemi torjui. Hetkeä myöhemmin Oluwayemi nollasi Keskisen vedon, mutta aivan jakson viimeisillä minuuteilla Keskinen sai jälleen jalkansa vapaaksi ja kierteinen kuti kiersi valitettavan komeasti lahtelaismaalin ylänurkkaan. HJK pääsi tauolle 2–0-johdossa.

Toisen jakson alku oli Lahdelle katastrofi ja lahtelaisten kiri tyrehtyi jo kymmenen minuutin jälkeen. Pallo osui lahtelaispuolustuksen käteen rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Lucas Lingman upotti seuranneen rangaistuspotkun varmasti sisään.

Lahti sai luotua vielä muutaman puolittaisen paikan, mutta HJK vyörytti toistuvasti hyökkäyksiä lahtelaispäätyyn. Viimeisen niitin ottelulle iski Hassane Bandé, joka pääsi läpiajoon Klubin sahattua Lahden puolustuksen täysin rikki. Näin HJK paransi 4–0-voitollaan asemiaan sarjataulukossa ja nousi putoamiskamppailusta kolmeen pisteeseen ja maalierolla liigan kärkeen. Lahti on illan kamppailun jälkeen puolestaan sarjataulukossa kahdeksas.

FC Lahden nuori puolustajalupaus Akseli Puukko oli ottelun jälkeen syvästi pettynyt. Hänen mukaansa Lahti ei kyennyt pitämään ottelussa palloa, jonka takia omat hyökkäykset jäivät köykäisiksi. Nuorukainen löysi koko joukkueen suorituksesta paljon parannettavaa.

– Meidän olisi pitänyt pitää enemmän palloa ja olla huolellisempia niissä tilanteissa, kun saimme pallon. Tänään luovuimme siitä liian helposti. Toki jouduimme puolustamaan paljon, mutta silloin kun saamme pallon, meidän pitää olla huolellisempia sen kanssa. Meidän vastahyökkäyksemme jäivät tänään uupumaan. Haluamme olla enemmän pallossa ja silloin kun saamme sen, se pitää myös pitää, eikä luopua siitä heti. Meidän pitää jatkossa puolustaa vastahyökkäykset paljon paremmin, nuorukainen summasi pettyneenä.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli Puukon tapaan pettynyt ottelun lopputulokseen. Lindbergin mielestä Lahti ei onnistunut tänään puolustuksellisesti, eikä hyökkäyksellisesti. Hän kuitenkin nostaa katseet seuraavaan otteluun ja haluaa nähdä siinä paljon parempaa puolustuspeliä, jonka päälle Lahti pystyy rakentamaan myös hyökkäyksiä.

– Tänään emme onnistuneet tuloksen teossa, emme puolustuksellisesti, emmekä hyökkäyksellisesti. Tulos oli erittäin harmittava. Epäonnistuin valmentajana valmistamaan joukkuetta ja nyt on aika analysoida ottelu, mitä asioita meidän pitää pystyä puolustuksellisesti tekemään paremmin, jotta saamme myös enemmän hyökkäyksellisiä tilanteita. Hyökkäyksistä pitää saada luotua viimeistelytilanteita ja niihin meidän tulee harjoittelussa keskittyä lisää. Palaudumme, syömme, nukumme ja analysoimme ja siirrämme katseet kohti seuraavaa ottelua, Lindberg summaa pettyneenä.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi ensimmäisessä kotiottelussaan FC Hakan lauantaina 20.4. Osta kausikorttisi helposti tästä.

Oluwayemi; Puukko, Fox, Viitikko (v) (46′ Vainionpää), Tauriainen; Selander (67′ Pasanen), Koskinen (82′ Huovila), Virta; Ivanovic (67′ Babiker), López (59′ Könkkölä), Odutayo

Kuva: Lauri Ilola