Forenom -OTTELURAPORTTI: Jaro kesytti syysmyrskyn ja jätti Lahdelle vuoren kiivettäväksi

FC Lahdelle kasvoi vuori kiivettäväksi liigakarsinnassa FF Jaroa vastaan. Jaro nappasi kiinnityksen liigapaikkaan Pietarsaaressa lukemin 2–0. Ottelun maaleista vastasivat Edvin Crona ja Sergei Eremenko. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Kotijoukkue FF Jaro kesytti syysmyrskyn heti ottelun alussa. Sergei Eremenko pääsi ampumaan heti ensiminuuteilla, mutta pallo leijaili ohi FC Lahden maalin. Kymmenen minuutin kohdilla Severi Kähkönen pelasi pystyyn paitsiossa olleelle Albin Björkskogille. Paitsiota ei liputettu VAR-tarkistuksen varalta ja Osku Maukonen tuli vastaan ja torjui, mutta samassa rytäkässä Maukonen sai kovan iskun päähänsä. Nuori kassari joutui jättämään kentän ja maalille asteli David Mikhail.

Jaro iski ensimmäisellä jaksolla johto-osuman. Severi Kähkönen murtautui rangaistusalueelle ja ampui. Lahtelaispuolustus blokkasi vedon, mutta Sergei Eremenko oli irtopallossa ja sai tökättyä pallon viereensä Edvin Cronalle. Riku Selander ja Felix Strauss yrittivät vielä peittää vetoa, mutta Cronan tarkka laukaus painui verkkoon ja kotijoukkue johti 1–0.

Lahti ei juuri paikoilla juhlinut ensimmäisellä jaksolla. Jaro puolestaan onnistui vielä ensimmäisen jakson lisäajalla luomaan puolittaisen paikan, mutta Edvin Crona ei aivan kerennyt takatolpalle irtopalloon. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa.

Lahden ensimmäinen paikka tuli heti toisen jakson alkuun. Jordão Cardoso kääntyi ja ampui. Portugalilaisen veto jäi kuitenkin voimattomaksi ja Jaro-vahti Sergei Lazarev koppasi pallon helposti syliinsä.

Toisessa päässä Lahti sai puolestaan kylmää vettä niskaansa. Pallo jäi pyörimään Lahden rangaistusalueelle ja Jordão yritti purkaa. Purkaessaan palloa väljemmille vesille Jordão pyyhkäisi samalla jalat alta Jaron Albin Björkskogilta ja pallo vietiin pilkulle. Sergei Eremenko ampu varmasti pilkun verkkoon ja tuplasi pietarsaarelaisten johdon.

Lahti haki kavennusosumaa viimeiset puoli tuntia, mutta kotijoukkue Jaro oli lähempänä maalintekoa. David Mikhailin huipputorjunta Edvin Cronan läpiajoon piti kuitenkin lukemat ennallaan. 90 minuutin pelin jälkeen Jaro johti yhä 2–0. joten Lahdelle jäi iso vuori kiivettäväksi toiseen osaotteluun.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen mihinkään. Maukosen loukkaantuminen aiheutti joukkueelle paljon päänvaivaa. Duarten mukaan Lahden pelin avaaminen vaikeutui ilman Maukosta. Päävalmentaja lupasi, että joukkue tulee taistelemaan sunnuntaina loppuun asti.

– Kenttäolosuhteet olivat meille hankalat. Suoraviivaistimme peliä. Jaro oli parempi siinä ja siksi he tekivät kaksi maalia. Meillä oli paljon ongelmia koko ottelun aikana. Emme voi pelata näin. Jaro oli hyvä ja kaikki näkivät, mitä Jaro tekee, kun pallo on ilmassa, miten he kamppailevat ja liikkuvat. Maukosen loukkaantuminen vaikeutti meidän peliämme, sillä hänellä on iso rooli pelin avaamisessa. Hän pystyy pelaamaan palloja linjojen taakse ja se oli suuri takaisku, että Maukonen joutui jättämään kentän. Toisella jaksolla pystyimme tuomaan peliä edes hieman lähemmäs Jaron maalia, mutta ei meillä juurikaan ollut maalipaikkoja. Taistelemme kuitenkin loppuun asti, pettynyt Duarte summasi.

Liigapaikan kohtalo ratkeaa sunnuntaina 27.10. Hiihtiksellä kello 16.00 alkaen. Lahden pitää kiriä Jaron kahden maalin johto umpeen ja iskeä tarvittava voittomaali, jotta Veikkausliigaa pelataan myös ensi kaudella Lahdessa. Jännitysnäytelmän liput ennakkoon myy Tiketti. Kausikorttilaisille lippu 10 euron etuhintaan FC Lahden toimistolta Urheilukeskuksesta tai portilta.

Maukonen (16′ Mikhail); Selander, Strauss (v), Fox, Viitikko (v), Andrade; Virta, Pasanen (56′ López), Jäntti; Ivanovic (80′ Babiker)

Kuva: Heidi Nokelainen