Forenom -OTTELURAPORTTI: Jalkapallo on maalintekopeli

FC Lahden kausi ei saanut päätöstä vielä lauantaina Hiihtiksellä. Lahti ja putoamisensa jo varmistanut Ekenäs IF tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä. Tulos tietää sitä, että Lahden kausi jatkuu liigakarsinnoissa. Otteluraportin tarjoaa Forenom. Ottelun lehdistötilaisuuden voit katsoa tästä.

Ennen ottelua FC Lahden Riku Selander palkittiin Valioerotuomarikerhon Vuoden herrasmiespelaajana. Osku Maukonen pokkasi FC Lahden Kannattajien Vuoden pelaaja -tittelin. Ravintola Hook puolestaan palkitsi joukkueen Kuumimman pelaajan. Tittelin vastaanotti Pablo Andrade.

FC Lahti sai otteluun vauhdikkaan alun. Pablo Andrade nousi Ekenäs IF:in rangaistusalueelle ja keskitti. Pallo kimpoili Samuel Pasaselle, joka puski. Ramilson Almeida venyi kuitenkin komeaan haamutorjuntaan.

Ensimmäinen jakso eteni Lahden komennossa. Lahti sai toisen huippupaikkansa hieman ennen jakson puoliväliä. Andrade antoi tarkan vapaapotkun ja Matias Vainionpää puski. Almeida venyi kuitenkin toistamiseen ja vapauttava avausmaali jäi syntymättä. Lahtelaishallinnasta huolimatta tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toiselle jaksolle osat vaihtuivat. FC Lahti ei saanut pidettyä palloa kontrollissa ja EIF hallitsi kenttätapahtumia. Jakson alussa Nasiru Mohammed pelasi pallon keskelle. Roni Pietsalo pääsi painamaan avopaikasta, mutta pallo meni niukasti ohi lahtelaismaalin. Osku Maukonen joutui jakson aikana myös poimimaan muutaman vedon.

Aivan lopussa Lahti haki voittoa riskillä. Luke Ivanovic karkasi laidalta puolittain läpi, mutta Almeida venyi jälleen. Seuranneesta kulmapotkusta Vainionpää puski jälleen, mutta tällä kertaa tammisaarelaisten pelastavaksi enkeliksi nousi Joel Lehtonen, joka siivosi pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Tämän lähemmäs Lahti ei päässyt ja pisteet tasattiin lukemin 0–0.

FC Lahden kapteeni Mikko Viitikko ei osanut sanoa, mistä toisen jakson heikko esitys johtui. Viitikko ei selitellyt, vaan myönsi suoraan, että tällä esityksellä Lahden paikka on karsinnoissa. Kapteeni kuitenkin katsoi tulevaisuuteen optimistisesti.

Ensimmäisellä jaksolla peli oli meidän kontrollissa ja luotimme, että pystymme luomaan paikkoja ja tekemään sen maalin.En tiedä, mitä toisella jaksolla tapahtui, mutta jos emme kykene sitä maalia tekemään, niin mennemme sitten pitkän kaavan kautta. Emme pystyneet pitämään palloa. En tiennyt, mitä peli Oulussa oli ja keskityin vain voittamaan tämän ottelun, Viitikko summasi pettyneenä.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte oli ottelun jälkeen pettynyt. Virkaveli Christian Sund totesi, että Lahti kuuluu liigaan ja myös Duarte alleviivasi sen tavoitteeksi. Duarten mukaan Lahti ei kykene luomaan tarpeeksi maalipaikkoja ja sitä kautta joukkue ei tee tarpeeksi maaleja voittaakseen otteluita.

Se, miltä minusta nyt tuntuu on epäolennaista. Kautemme jatkuu. Meillä ei ole paljoa aikaa valmistautua, joten tarvitsemme liimaa joukkueeseen. Emme tehneet tarpeeksi maaleja, emmekä luoneet maalipaikkoja. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla kaksi hyvää paikkaa, mutta toisella jaksolla peli hidastui. Kumpikaan joukkue ei vaihtanut tauolla taktiikkaa. Siinä mitattiin henkistä kapasiteettia. Nyt mitattiin sitä, ketkä pystyvät taistelemaan 90 minuuttia, Duarte analysoi.

Kun IFK Mariehamn voitti oman ottelunsa AC Oulua vastaan, tietää se Lahdelle matkaa liigakarsintoihin. Ykkösliigasta vastaan tulee joko FF Jaro tai JIPPO Joensuusta. Vastustaja ratkeaa tänään illalla ja pelipäivät varmistuvat pian sen jälkeen.

Ottelun Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana ja Kiinteistömaailma Aleksi 34:n Arvokkaimpana pelaajana palkittiin Osku Maukonen.

Maukonen; Selander, Vainionpää, Fox, Viitikko (v), Andrade; Pasanen (69′ Jäntti), Virta (v), Mulahalilović (69′ Ivanovic); López (90′ Babiker), Luquinhas (90′ Koskinen)

Kuva: Heidi Nokelainen