Forenom -OTTELURAPORTTI: Ilves kaatoi Lahden kauden päätöksessä rumasti

FC Lahden kausi päättyi murheellisesti Hiihtiksellä. Ilves haki ensimmäisen pääsarjavoittonsa yli 30 vuoteen murskalukemin 5—1. FC Lahden ainokaisesta vastasi debytantti Vilho Huovila. Ilveksen Santeri Haarala osui kahdesti ja häntä avustivat Oiva Jukkola, Djair Parfitt-Williams ja Lauri Ala-Myllymäki. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelussa ei järin suurta panosta ollut ja se näkyi molempien kokoonpanossa, sillä kentällä vilisi nuoria lupauksia kummallakin puolella. FC Lahti hallitsi ensimmäisen jakson alkua hienokseltaan. Ilves kuitenkin puolusti tiiviisti, eikä päästänyt Lahtea maalipaikoille. Samuel Pasanen ampui kertaalleen Matheus Alvesin esityöstä, mutta Johannes Viitala torjui pallon pienen pomputtelun jälkeen.

Kun ottelua oli takana 20 minuuttia, osui Lahti. Anouar El Moukhantir nousi laidalta nopeudellaan ja pelasi pallon keskelle. Leon Kreković osui palloon, mutta se kimposi suoraan Viitalan ohi liigadebyyttiään pelanneelle Vilho Huovilalle. Nuori hyökkääjä pääsi tälläämään pallon tyhjään maaliin ja tuulettamaan komealla polviliu’ulla kotiyleisön edessä.

Lahden johto kesti vajaan vartin, jonka jälkeen kentällä oli vain Ilves. Santeri Haarala riisti pallon ja karkasi maalintekoon. Jakson lopussa kulmapotku jäi pyörimään Lahden rangaistusalueelle ja Oiva Jukkola ohjasi Yusif Moussan laukauksen verkkoon. Ilves osui vielä kertaalleen, kun Jorginho nousi ja keskitti ja Haarala puttasi keskeltä taukolukemiksi vieraille 3—1-johdon.

Toisen jakson alussa FC Lahden maalivahti Anton Munukka piti Lahtea vielä hetken pelissä mukana. Munukka nollasi Lauri Ala-Myllymäen ja Jorginhon. Vajaa 20 minuuttia ennen loppua Akseli Puukko rikkoi ja katseli toistamiseen keltaista korttia tullen ulosajetuksi. Seuranneen vapaapotkun upotti Djair Parfitt-Williams pienen kimmokkeen kautta.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Lahti haki lohdutusmaaliaan. Ruutu-tähtipörssin voittanut Bubacar Djaló ampui kahdesti, mutta Viitala torjui yritykset vaivoin. Ilves kuitenkin naulasi rumat lukemat vielä lopussa. Jorginho keskitti ja Ala-Myllymäki puski loppulukemiksi tamperelaisten 5—1-voiton.

Ottelun jälkeen liigassa debytoinut ja ensimmäisen liigamaalinsa iskenyt Vilho Huovila ei juuri kommentoinut joukkueen peliesitystä. Toisaalta hän oli tyytyväinen, että nousi pelaavaan kokoonpanoon ja sai iskettyä uransa avausmaalin. Huovila myönsi, että oli ennen peliä ehtinyt miettimään mahdollista tuuletustaan.

– Oli siistiä pelata. Sain tietää valmistavissa harjoituksissa, että olen avauskokoonpanossa ja sitä kerkesi vähän käsittelemään. Vähän se tuli silti yllätyksenä, mutta nyt on hyvä fiilis. Tiesin, että kenttä oli liukas, niin pääsi tekemään polviliu’un. Olimme jätkien kanssa puhuneet siitä ennen peliä, Huovila hymyili.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli häpeissään omiensa suorituksesta. Hän alleviivasi, että kotiyleisön edessä olisi pitänyt esiintyä huomattavasti paremmin. Lindberg myönsi, että panoksettomuus näkyi lahtelaisten otteista.

– Vaikka ottelussa ei ollut suurta panosta, niin ottelu oli valtaisa pettymys. Emme voi esiintyä näin kotiyleisön edessä. Emme olleet tänään sitä, miten joukkueena pitää olla. Emme päässeet edellisten kotipeliemme ilmeeseen. Ainoa hyvä tässä ottelussa oli se, että se loppui ja saimme kauden pakettiin. Meillä ei ollut enää energiaa tässä pelissä ja nyt keräämme sitä ja palaudumme ja tulemme taas takaisin, Lindberg summasi.

FC Lahden lopullinen sijoitus tämän kauden Veikkausliigassa oli kymmenes. FC Lahti kiittää kaudesta. Ensi kauden kausikortit ovat myynnissä FC Lahden toimistolla ja verkkokaupassa. Osta omasi tästä.

FC Lahti:

Huovila

Munukka; Puukko (v+v, ua. 70’), Virta, Penninkangas, Tauriainen; Pasanen (67’ Jäntti), Djaló, El Moukhantir (v) (86’ Sadik); Huovila (67’ Klinga), Alves (46’ Hänninen), Kreković (46’ Hertsi (v))

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola