Forenom -OTTELURAPORTTI: Hännisen ensimmäinen liigamaali ei riittänyt pisteisiin

FC Lahti kärsi perjantaina sateisella Hiihtiksellä tappion AC Oululle. Oululaiset veivät pisteet mukaansa 2—1-voitolla. Lahden osuman iski Onni Hänninen. Vierailijoilta osuivat Ashley Coffey ja Rasmus Karjalainen. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti aloitti ottelun erittäin pirteästi ja lahtelaisten prässi tuotti AC Oululle vaikeuksia. Onni Hänninen oli pirteällä pelipäällä ja kokeili jo ensimmäisen vartin aikana saksipotkua. Heti vartin jälkeen Hänninen onnistui. Hän oli itse käynnistämässä hyökkäystä ja Altin Zeqiri ja Pablo Andrade pelasivat hyvin yhteen laidalla. Andraden matala keskitys tuli maalin edustalle, josta Hänninen tökkäsi uransa ensimmäisen liigamaalinsa.

Jakson puolivälin jälkeen loistavasti ottelun aloittanut Pablo Andrade sai kovan iskun jalkaansa ja joutui jättämään kentän. AC Oulu sai tämän jälkeen hieman paremmin juonesta kiinni, mutta oululaisten ainoaksi maalipaikaksi jäi Rasmus Karjalaisen kaukaa ampuma vapaapotku, jonka Anton Munukka liimasi helposti. Tauolle lähdettiin lahtelaisjohdossa.

AC Oulu pyöräytti tauolla käyntiin vaihtorulettinsa ja tuli otteluun mukaan. Luquinhas ampui hyvältä paikalta, mutta Munukka koppasi pallon syliinsä. Toisessa päässä Mikko Kuninkaan kulmapotku kiersi suoraan Teemu Penninkankaalle. Puolustajajärkäle puski niukasti yli maalin.

Vierailija nousi tasoihin hieman tunnin pelin jälkeen. Yassin Daoussi keskitti oikealta laidalta ja Ashley Coffey jatkoi pallon suoraan ilmasta maalia kohti. Munukka reagoi, mutta ei kyennyt venyttämään itseään tarpeeksi pallon tielle ja pallo painui verkkoon.

Maalin jälkeen Lahti nappasi jälleen itselleen hallinnan ja loi tukun loistavia maalipaikkoja. Loorents Hertsi laittoi matalan syötön maalin eteen ja Hänninen kurotti palloon. Hännisen tökkäys nousi kuitenkin niukasti yli maalin. Muutama minuutti myöhemmin Matti Klinga nosti pallon linjan taakse juosseelle Tommi Jäntille, mutta Calum Ward liimasi keskikenttämiehen sijoituksen.

AC Oulu puolestaan käytti maalipaikkansa. Luquinhas haastoi Lahden rangaistusalueella ja Penninkangas kaatoi hänet. Pallo vietiin pilkulle ja Rasmus Karjalainen asettui ampumaan pilkkua. Maajoukkuetähti upotti pelivälineen varmasti maaliin ja vei oululaiset 2—1-johtoon vartti ennen pelin loppua.

Lahden kykeni luomaan ottelun lopussa vielä hyvän paineen ja sai kertaalleen pallon maaliviivalle asti. Altin Zeqiri toimitti pallon rangaistusalueelle ja Irfan Sadik pudotti sen viereensä. Penninkangas sai osuman palloon ja yritys meni maalia kohti. AC Oulun puolustus kuitenkin siivosi pallon väljemmille vesille maaliviivalta ja näin ollen pisteet matkasivat Ouluun.

Ottelun jälkeen uransa avausmaaliin liigaotteluissa tehnyt FC Lahti -hyökkääjä Onni Hänninen oli iloinen maalistaan. Toisaalta hän oli muun joukkueen tapaan pettynyt lopputuloksesta. Hännisen mukaan hyvin pelaaminen ei lohduta, jos tuloksena ei ole pisteitä.

– Meidän pelimme on parantunut koko ajan. Nyt meidän pitää vain ottaa pisteitä. Pallo tuli minulle nopeasti ja jatkoin sen maaliin. Se oli hieno fiilis. Olen kasvanut Lahdessa ja elänyt lähes koko ikäni täällä, niin oli hieno fiilis päästä tuulettamaan ja näkemään ihmisten riemu katsomossa. Olemme panostaneet hyökkäykseen, mutta yksi maali ei riitä. Tavoittelemme sitä, että pisteet jäisivät Lahteen. Ei auta, vaikka pelaisit hyvin ja tuloksena on nolla pistettä, Hänninen summasi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli ottelun jälkeen pettynyt lopputulokseen. Hänen mukaansa Lahti kykeni luomaan hyviä maalipaikkoja, mutta se ei riittänyt pisteisiin. Mannila näki ottelun ratkaisuhetkiksi viimeiset askeleet rangaistusalueella.

– Olen superpettynyt tulokseen. Onnistuimme luomaan hyviä maalipaikkoja ja menimme johtoon. AC Oulu onnistui tekemään kaksi maalia terävillä vaihtopelaajilla. Viimeiset askeleet boksissa ratkaisi ottelun tänään. Nyt pitää olla napakka, miten menemme eteenpäin, koska seuraavat ottelut tulevat nopeasti. Ei auta kuin oppia tästä ja mennä nopeasti eteenpäin, Mannila totesi.

FC Lahti pelaa seuraavan kerran jo tiistaina, kun Helsingin IFK saapuu vierailemaan Hiihtikselle Suomen Cupin viidennelle kierrokselle. Seuraava liigaottelu pelataan puolestaan lauantaina 3.6. Tampereella Ilvestä vastaan. Seuraava kotiottelu liigassa pelataan keskiviikkona 7.6. Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Osta lippusi tästä.

FC Lahti:

Hänninen

Munukka; Tauriainen (v) (80’ Ali), Koskipalo, Kabashi, Penninkangas, Andrade (27’ Hertsi); Könkkölä (65’ Jäntti), Djaló (v) (80’ Sadik), Kuningas (v) (65’ Klinga), Zeqiri; Hänninen

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola