Forenom -OTTELURAPORTTI: Finaalipaikka jäi tiukan taistelun jälkeen haaveeksi

FC Lahti ei onnistunut nappaamaan Liigacupin finaalipaikkaa sateisesta Kisapuistosta. Kuopion Palloseura nappasi välierävoiton lukemin 2–0. Kuopiolaisten maaleista vastasivat Pyry Lampinen ja Axel Widjeskog. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti sai otteluun hyvän alun ja kotijoukkue saikin pallon kertaalleen maaliin, mutta Kuopion Palloseuran pelasti paitsioliputus. Hetkeä myöhemmin Luke Ivanovic alusti Michael Lópezille paikan, mutta argentinalaiskärjen sijoitus meni niukasti ohi. Lahti hallitsi koko ensimmäistä varttia, mutta ei saanut luotua muita huippupaikkoja.

KuPS piristyi jakson puolivälin jälkeen. Puolen tunnin pelin jälkeen Seth Saarinen keskitti ja Pyry Lampinen puski vierailijat johtoon. Jakson lopussa Lahti sai mahdollisuuden tasoittaa, kun pallo osui käteen vierailijoiden rangaistusalueella. Aatu Hakala kuitenkin venyi Lópezin pilkun tielle.

KuPS iski vielä toistamiseen jakson lopussa. Matias Siltanen katkoi ja käynnisti nopean vastaiskun. Lopulta Axel Widjeskog pääsi ampumaan ja tuplasi vierasjohdon. Tauolle siirryttiin siis KuPS:n 2–0-johdossa.

Ottelun toinen jakso oli tasainen, eikä kumpikaan juhlinut alkuun maalipaikoilla. Tunnin kohdalla Lahti sai jälleen pallon maaliin, mutta paitsioliputus pelasti jälleen vierailijan. Jakson edetessä Lahti lisäsi riskiä ja se avasi myös KuPS:lle vastaiskumahdollisuuksia. Osku Maukonen venyi pariin otteeseen mallikkaasti ja pelastavina enkeleinä toimivat myös Otso Koskinen ja Mikko Viitikko. Kun lisäosumia ei nähty, eteni KuPS Liigacupin finaaliin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli pettynyt lopputulokseen. Hän harmitteli, että joukkue ei kyennyt esittämään kevään peleistä tuttua taisteluilmettä. Lindberg myönsi, että Lahti oli puolustussuuntaan vaikeuksissa etenkin ensimmäisellä jaksolla.

– Ensimmäinen jakso oli puolustussuuntaan meiltä haastava. Olimme samoissa vaikeuksissa kuin IF Gnistania vastaan. Vastustajalle jäi paljon vapaita pelaajia. Saimme kuitenkin luotua muutaman maalipaikan, joista olisi voinut tehdä. Toisella jaksolla odotimme sitä kavennusmaalia, josta olisimme saaneet hurmoksen päälle. Emme kuitenkaan saaneet täysin sitä taisteluilmettä kentälle, jonka olemme aikaisemmissa peleissä saaneet, Lindberg harmitteli.

FC Lahti pelaa vielä ennen liigan alkua kaksi harjoitusottelua. Ensi lauantaina lahtelaiset kohtaavat Kisapuistossa Mikkelin Palloilijat. Liigakausi alkaa puolestaan 6.4. Tampereella Ilvestä vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan puolestaan lauantaina 20.4. FC Hakaa vastaan. Osta kausikorttisi tästä.

Maukonen; Selander (87′ Vainionpää), Fox (v), Viitikko (v), Tauriainen (v); Könkkölä (46′ Puukko), Djaló (75′ Jäntti), Virta (46′ Koskinen (v)); Ivanovic (v), López (75′ Babiker), Odutayo (87′ Pasanen)

Kuva: Lauri Ilola