Forenom – OTTELURAPORTTI: FC Lahti voittoon australialaisten voimalla

FC Lahti kaatoi Kisapuistossa harjoitusottelussa Mikkelin Palloilijat puhtaasti lukemin 2–0. Lahtelaisosumista vastasivat Marius Könkkölä ja toppari Dylan Fox. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti tuli otteluun terävästi ja piikissä pelannut Luke Ivanovic aiheutti Mikkelin Palloilijoiden puolustukselle harmaita hiuksia heti pelin alussa. Hieman ennen vartin täyttymistä Ivanovic ja Marius Könkkölä pelasivat komean seinäpelin ja Könkkölälle avautui tilaa. Laidalla pelannut Könkkölä ampui pallon tarkasti alakulmaan ja vei lahtelaiset johtoon.

Lahti onnistui vielä toistamiseen ensimmäisellä jaksolla. Julius Tauriainen antoi kulmapotkun ja toppari Dylan Fox nousi ylivoimaisesti korkeimmalle. Australialaisen puski upposi varmasti maaliin ja Lahti tuplasi johdon. Koko jakso oli lahtelaisten kontrolloimaa ja Anton Munukka sai maalillaan olla rauhassa. Tauolle lähdettiin 2–0-tilanteessa.

Munukka joutui toisen jakson alkuun venymään kahdesti. Jälkimmäisellä kerralla Munukka torjui läpiajon komeasti jalallaan. Vierailijoiden lyhyen painostusjakson jälkeen Lahti nappasi jälleen kontrollin ja pyöritti peliä yrittäen murtaa tiiviin mikkeliläispuolustuksen.

Lahti kykeni luomaan maalipaikkoja, mutta ei ollut lopulta tarpeeksi tehokas iskeäkseen lisäosumia. Parhaat paikat tulivat Ivanovicin lisäksi Colin Odutayolle, mutta molempien laukaukset karkasivat hieman yli maalin. Näin ollen lopputulokseksi kirjattiin Lahden 2–0-voitto.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli tyytyväinen voittoon ja kentällä nähtyihin asioihin. Hän kuitenkin haluaa nähdä seuraavissa peleissä vielä laadukkaampaa tekemistä. Lindberg iloitsi myös siitä, että vähemmän pelanneet pelaajat saivat tänään arvokkaita minuutteja.

– Asioita, joita olemme treenanneet viikolla, näkyi tänään pelissämme. Niiden pitää vielä olla laadukkaampia ja esimerkiksi hyökkäyspäässä niitä pitää olla enemmän. Olemme kuitenkin oikeilla raiteilla. Nyt vastassa oli Ykkösliigan joukkue ja ensi viikolla kohtaamme liigajoukkueen ja siitä viikko, niin sarja alkaa. Jokaisessa pelissä pitää saada vielä napsu lisää. Tämä ottelu palveli myös sitä, että saimme minuutteja pelaajille, jotka ovat pelanneet hieman vähemmän, sillä kaikkia tarvitaan, Lindberg alleviivaa.

FC Lahti kohtaa vielä ennen kauden alkua Kisapuiston harjoitustekonurmella IF Gnistanin ensi lauantaina kello 15.00. FC Lahden liigaottelut alkavat lauantaina 6.4. Tampereella Ilvestä vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 20.4. FC Hakaa vastaan. Varmista paikkasi ja osta kausikorttisi tästä.

FC Lahti:

Könkkölä, Fox

Munukka; Inkinen (46′ Selander), Fox, Vainionpää, Tauriainen; Virta, Djaló, Jäntti; Könkkölä (79′ Koskipalo), Ivanovic (79′ Babiker), Odutayo

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola