Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti tasasi pisteet SJK:n kanssa

FC Lahti ja Seinäjoen Jalkapallokerho tasasivat pisteet runsaslukuisen lahtelaisyleisön edessä lukemin 1—1. Lahtelaisosuman iski Tommi Jäntti. Seinäjokisilta puolestaan maalasi Kingsley Ofori. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Kotijoukkue FC Lahti joutui laittamaan pelisuunnitelmansa uusiksi, kun Juho Pirttijoki loukkaantui alkulämmöissä. Hänen tilalleen avauskokoonpanoon nousi nuori Daniel Koskipalo. Vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho olikin vahva ottelun alussa ja oli onnistua heti ensimmäisestä paikastaan muutaman minuutin pelin jälkeen. Murilon antama kulmapotku kiersi suoraan Terry Yegben päähän, mutta lahtelaiskassari Marin Ljubić venyi paraatipelastukseen maaliviivalla. SJK:n Kingsley Ofori sohi jatkopallon räikeästi ohi ja Lahti selvisi säikähdyksellä.

FC Lahti piristyi jakson puolivälissä olleen juomatauon aikana ja hieman sen jälkeen hyvä pitkä hyökkäys toi tulosta. Eemeli Virta pelasi pallon rangaistusalueen sisään Onni Hänniselle. Nuori hyökkääjä kaadettiin, mutta hän sai tiputettua pallon rangaistusalueen rajalle Tommi Jäntille. Jäntti ampui suoraan syötöstä tarkan kudin seinäjokisten maalin alakulmaan ja vei FC Lahden 1—0-johtoon.

Hännisellä oli puolen tunnin pelin jälkeen vielä paikka tuplata Lahden johto. Matheus Alves jatkoi pallon taidokkaasti Hänniselle, joka haastoi ja ampui. Ville Tikkanen kuitenkin liukui viime hetkellä ja sai osuman palloon. Pallo meni kimmokkeen kautta niukasti yli poikkipuun.

SJK onnistui tulemaan vielä ensimmäisen jakson lisäajalla tasoihin. Murilo keskitti ja pallo kimposi takatolpalle täysin vapaana olleelle Oforille. Hän onnistui ohittamaan Ljubićin. Näin ollen tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Lahti tuli toiselle jaksolle terävämmin ja Tommi Jäntin laukaus kimposi ilkeästi kohti maalia. SJK-vahti Krišjānis Zviedris onnistui kuitenkin seisomaan pallon tiellä ja ottelua jatkettiin tasatilanteessa. Toisessa päässä puolestaan Matej Hradecký puski Valentin Gascin kulmapotkun tolppaan. Lahti selviytyi myös jatkotilanteesta.

Reilu vartti ennen loppua debyyttinsä FC Lahdessa tehnyt Leon Kreković keskitti ja pallo jäi pyörimään SJK:n rangaistusalueelle. Lahti ei saanut punnerrettua lopulta laukausta pelaajaruuhkasta, jossa miestä kaatui kuin heinää elokuisella pellolla. Lopussa alkanut raju sade tylsytti molempien kirin ja lopulta pisteet tasattiin Lahdessa lukemin 1—1.

Ottelun jälkeen pikakomennuksen avauskokoonpanoon saanut Daniel Koskipalo ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen esitykseen. Hän luonnehti Lahden peliä hidastempoiseksi. Koskipalo kuitenkin näkee joukkueen otteiden parantumisen alkukauteen verrattuna.

– En tiedä voiko olla tyytyväinen tulokseen. Oliko se sitten keli, mutta ottelu oli hidastempoinen. Sain tietää vartti ennen peliä, että aloitan. Siinä ei kauheasti kerennyt ajattelemaan. Olemme menneet paljon eteenpäin, mutta meidän pitää olla yhä kovempia kaksinkamppailuissa, Koskipalo summasi uurastettuaan jälleen täyden ottelun.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila myönsi suoraan, että tasapeli ei tyydyttänyt häntä. Mannilan mukaan joukkueen pelisuunnitelma meni uusiksi ja aikaa uuden kehittelemiseen oli vain viisi minuuttia. Päävalmentaja ei kuitenkaan laittanut heikkoa alkua sen piikkiin.

– Olen vähän pettynyt tulokseen, sillä enemmänkin oli otettavissa. Meillä oli hankala alku otteluun, kun Pirttijoki putosi alkulämmittelyssä ja koko viikon käyty pelisuunnitelma piti laittaa viidessä minuutissa uusiksi. Olimme silti unessa ja vastustaja oli hyvä. Meidän maalimme oli sellainen, jota olemme vähän hakeneetkin. Koko peliä ajatellen olisimme voineet olla pallon kanssa parempia. Pelasimme nyt kolme peliä peräkkäin kärkijoukkueita vastaan ja saimme neljä pistettä. En ole ihan tyytyväinen siihen, vaan näen, että olisimme voineet saada enemmänkin, Mannila kertoi.

Ottelun Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana palkittiin huikean ottelun pelannut puolustaja Arian Kabashi. Mäkelän Sähkön sähköisin pelaaja oli puolestaan Mikko Kuningas.

FC Lahti jatkaa sarjassa kymmenentenä, mutta lahtelaisilla on lähimpiin kilpailijoihinsa verrattuna yksi ottelu vähemmän pelaamatta. FC Lahti kohtaa Hiihtiksellä ensi sunnuntaina IFK Mariehamnin. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

FC Lahti:

Jäntti

Ljubić; Tauriainen, Kabashi (v), Penninkangas, Koskipalo; Virta, Djaló (v), Kuningas (85’ Klinga); Hänninen (66’ Kreković), Alves (85’ Sadik), Jäntti (66’ Pasanen)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola