Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti saalisti Vaasasta vieraspisteen

FC Lahti avasi Veikkausliiga-kautensa vierasottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan. Tasainen ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen maalittomaan tasapeliin. Otteluraportin ja asumisratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen ja tunnusteleva. Molempien joukkueiden puolustuspeli oli tiivistä ja keskikentällä nähtiin taistelevaa jalkapalloa. FC Lahden Marius Könkkölä pääsi pariin otteeseen pallon kanssa täyteen vauhtiin, mutta Vaasan Palloseuran puolustus rikkoi nuorukaista.

Jakson puolittaiset maalipaikat nähtiin ensimmäisen jakson viimeisellä viisiminuuttisella. Ensin Vepsun Antti-Ville Räisänen pääsi ampumaan hyvästä paikkaa, mutta Juho Pirttijoki katkoi vedon päällään ilman, että liigadebyyttiään pelannut lahtelaiskassari Marin Ljubić joutui edes torjumaan. Toisessa päässä puolestaan Teemu Penninkangas pudotti pallon ja Könkkölä ampui tulisesti yli. Vielä aivan jakson lopussa Könkkölä ampui toistamiseen, mutta vaasalaisten maalivahti Teppo Marttinen liimasi pallon.

Toisen jakson kuva noudatti ensimmäistä jaksoa. VPS hallitsi ottelua hienokseltaan, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut rikkomaan toisen puolustusmuotoa. Lahti puolusti toisella jaksolla viiden pelaajan linjalla, eikä päästänyt Vepsua juurikaan uhkaamaan lahtelaismaalia. Hyökkäyspäässä Loorents Hertsi toi uutta virtaa Lahden laitapelaamiseen ja yhteistyö 250. liigaotteluaan pelanneen Matti Klingan kanssa oli ajoittain näyttävää.

Vartti ennen loppua Lahti sai pallon kertaalleen maaliin, kun Könkkölä ampui tulisesti pitkän kuljetuksensa jälkeen. Irfan Sadik oli ensimmäisenä irtopallossa ja siirsi sen maaliin. Avustavan erotuomarin lippu oli kuitenkin pystyssä ja maali hylättiin paitsiona. Vepsu puolestaan sai lopussa Sebastian Strandvallin antaman vapaapotkun jälkeen hyvän hässäkän Lahden maalille, mutta Pirttijoki blokkasi kolme laukausta ja lopulta Matheus Alves purki pallon väljemmille vesille. Näin ollen Lahti nappasi kauden avauspisteen 0—0-vierastasapelillä.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila löysi paljon parannettavaa kauden avausottelusta. Mannilan mukaan Lahti ei päässyt haastamaan juoksemalla vastustajan linjaa. Samalla ykkösluotsi manasi hieman naiivia hyökkäyspeliä.

– Tämä oli tyypillinen sarja-avaus, eikä kumpikaan joukkue esittänyt parastaan. Pelaajat välttelivät hieman riskejä koko ottelun ajan. Meillä oli laitapuolustamisen kanssa haasteita, mutta puolustimme onneksi omaa rangaistusaluettamme hyvin. Hyökkäyspelaamisemme oli vähän naiivia ja emme olleet tarpeeksi kärsivällisiä. Toivoimme, että olisimme päässeet enemmän juoksemaan vastustajan puolustuksen ohi, mutta emme päässeet kuin muutaman kerran. Siitä jäi parannettavaa seuraavaan peliin. Tämä oli kova taistelupeli, saimme pisteen ja homma jatkuu, Mannila tiivisti.

FC Lahti kohtaa seuraavana vieraskentällä IFK Mariehamnin sunnuntaina 16.4. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 29.4. jolloin vieraaksi Lahteen saapuu FC Inter.

FC Lahti:

Ljubić; Tauriainen, Kabashi, Pirttijoki, Penninkangas (v); Klinga (73’ Alves), Djaló (v), Virta (v); Könkkölä (83’ Pasanen), Sadik, Ali (46’ Hertsi (v))

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Apollo kuvat