Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti ryösti pisteet Töölöstä

FC Lahti ryösti vieraspisteet Helsingin Jalkapalloklubilta Töölöstä. Lahden voittolukemiksi kirjattiin 1—0. Lahtelaisten voittomaalin viimeisteli Altin Zeqiri. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Helsingin Jalkapalloklubi tuli kotiotteluunsa vahvasti ja Veikkausliigan alkukauden komeetta Topi Keskinen pääsi kääntymään rangaistusalueella ja ampui. FC Lahden maalivahti Marin Ljubić kuitenkin liimasi pallon helposti. Klubi kuitenkin hallitsi ottelutapahtumia ja Lahti joutui vetäytymään.

Lahden puolustustaistelu palkittiin jakson loppupuoliskolla. Altin Zeqiri pääsi yllättäen haastamaan rangaistusalueella ja sai jalkansa vapaaksi. Zeqiri sijoitti pallon tarkasti sivuverkkoon ohi Jesse Östin ja Lahti pääsi tauolle 1—0-johdossa.

Klubi hallitsi myös toista jaksoa. Lahti puolusti tiiviisti ja hyvän ottelun pelannut laitapuolustaja Daniel Koskipalo nollasi Keskisen. Lahti pyrki ratkaisemaan ottelun vastaiskuilla ja pääsikin muutamaan maukkaaseen vastaiskuun. Jusif Alin syöttö kuitenkin jäi niukasti takaviistoon ja Lahti ei onnistunut ratkaisemaan ottelua.

Viimeiset kymmenen minuuttia Lahti joutui puolustamaan erittäin alhaalta. Se kuitenkin onnistui, eikä vierailija saanut huippupaikkoja. Näin ollen pisteet lähtivät lahtelaisten matkaan mastojen juurelle hyvällä puolustustaistelulla.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila piti voittoa erittäin makeana. Hän antoi kiitosta joukkueelle siitä, että pelaajat jättivät kentälle kaikkensa. Mannila piti myös tärkeänä, että tauolla tehdyt muutokset purivat ja vastustaja ei päässyt vaarallisille paikoille missään vaiheessa ottelua.

– Tämä oli todella makea voitto. Täältä ei kuitenkaan haeta tuloksia ihan joka päivä. Saimme jätettyä aika paljon kentälle. Teimme töitä hikeä ja verta säästelemättä. Olimme puoliajalla silloin Lahdessa samassa tilanteessa johdossa ja se oli muistissa. Säädimme tauolla yksityiskohtia ja se onnistui tänään. Siitä pitää olla iloinen, että pidimme Klubin tosi vaarallisilta maalipaikoilta pois. He joutuivat keskittämään paljon ja me klaarasimme sen hyvin. Tämä on tärkeä voitto joukkueelle. Olen todella iloinen siitä pieteetistä, jolla joukkue puolusti. Nyt kohti seuraavaa, Mannila tiivisti.

FC Lahti nousi voitollaan yhdeksänneksi. Seuraavaksi FC Lahti kohtaa Hiihtiksellä sunnuntaina 16.7. Seinäjoen Jalkapallokerhon. Osta lippusi tästä.

FC Lahti:

Zeqiri

Ljubić (v); Penninkangas, Pirttijoki, Kabashi, Koskipalo (v); Virta, Djaló, Pasanen (46’ Klinga); Zeqiri (v) (85’ Puukko), Alves (73’ Sadik), Jäntti (73’ Ali)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola