Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti pettyi Oulunkylässä

FC Lahti ei onnistunut saamaan lisäpisteitä helteisestä Oulunkylästä sunnuntaina. IF Gnistan oli ottelussa vahvempi lukemin 2–1. Lahden ainokaisen iski Pablo Andrade. Kipinän molemmat maali iski puolestaan Joakim Latonen. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Vierailija FC Lahti oli ottelun alussa vaikeuksissa kotijoukkue IF Gnistanin aggressiivisen prässin kanssa. Kipinä saikin jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kaksi maalipaikkaa. Pallo pomppi keskelle vapaana olevalle Jonas Enkerudille, mutta lahtelaispuolustus blokkasi norjalaisen vedon viime hetkellä. Minuuttia myöhemmin Saku Heiskanen leikkasi sisään ja ampui ilkeän maanuoliaisen maskin takaa. Lahtelaisten onneksi Joshua Oluwayemi oli tilanteessa hereillä ja sai torjuttua pallon.

Jakso jatkui kotijoukkueen hallinnassa. Vartin kohdalla Oluwayemi tuli maaliltaan kauas vastaan ja Mikko Viitikko puski pallon hänen käteensä. Lahtelaiskassari selvisi tilanteesta keltaisella kortilla. Kipinän Roope Pyyskänen ampui vapaapotkun tulisesti lahtelaismaalin yläputkeen ja lahtelaiset selvisivät jälleen säikähdyksellä.

Puolen tunnin kohdalla Lahti oli sählätä pallon omaan maaliin ja Gnistan sai kulmapotkun. Pyyskäsen antama kulma putosi taka-alueelle Enkerudille, joka jatkoi pallon keskelle kohti pelaajaruuhkaa. Joakim Latonen sai jatkettua pallon sumasta verkon perukoille ja vei kotijoukkueen ansaittuun 1–0-johtoon.

Lahti kuittasi maalin heti seuraavalla minuutilla. Colin Odutayo voitti juoksukilpailun ja sai pallon laidalla. Hän odotti hieman ja pelasi pallon takaviistoon tilanteeseen nousseelle Pablo Andradelle. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanossa ollut Andrade kiitti ja ampui ottelun tasoihin. Lahti sai maalista virtaa ja hallitsi viimeistä varttia hienokseltaan, mutta lisäosumia ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja tauolle siirryttiin 1–1-tasatilanteessa.

Toisella jaksolla Lahti onnistui pitämään palloa hieman paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla ja ensimmäinen vartti mentiin hienokseltaan lahtelaiskomennossa. Lahti ei kuitenkaan saanut luotua huippupaikkoja. Julius Tauriaisen ja Otso Koskisen yritykset jäivät liian ponnettomiksi.

Gnistan iski voitto-osumansa hieman tunnin pelin jälkeen. Latonen sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen ulkopuolella ja ampui. Pallo otti kimmokkeen lahtelaispuolustuksesta ja vaihtoi suuntaa kohti maalin toista reunaa. Oluwayemi reagoi tilanteeseen, mutta ei saanut riittävää kosketusta palloon ja peliväline painui verkkoon.

Lopussa Lahti yritti saada kiriä aikaan ja onnistui luomaan muutaman hässäkän Kipinän maalille. Vaarallisemmat paikat loi kuitenkin kotijoukkue. Oluwayemi liimasi tärkeitä koppeja ja lahtelaispuolustus onnistui blokkaamaan Roman Eremenkon tulisen kudin. Kun lisäosumia ei nähty, jäivät pisteet Oulunkylään lukemin 2–1.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli erittäin pettynyt ottelun lopputulokseen. Hänen mukaansa peli-ilme oli maanantaista parempi, mutta ei riittävän hyvä. Lindbergin mukaan Lahti ei kyennyt lopulta puristamaan kaikkea irti joukkueesta.

– Nyt on tyhjä olo. Tämä oli molemmille joukkueille iso peli ja me hävisimme sen. Lähdimme hakemaan kolmea pistettä ja nolla pistettä tuli, joten olo on tyhjä. Meidän olisi pitänyt pystyä olemaan parempi niissä paikoissa, joihin vastustaja puski. Kävimme sitä viikolla kuitenkin läpi. Peli-ilme oli maanantaista perempi, mutta emme saaneet puristettua joukkueestamme irti sitä, mikä olisi vaadittu voittoon, Lindberg summasi.

FC Lahden kausi jatkuu jo tulevana perjantaina 7.6. kotona. Hiihtikselle saapuu vieraaksi FC Inter. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti.