Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti palasi komeasti voittokantaan Hongan kustannuksella

FC Lahti nappasi komean kotivoiton FC Hongasta helteisellä Hiihtiksellä. Matheus Alvesin toisen jakson maali riitti lahtelaisille täyteen pistepottiin. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ennen ottelun alkua FC Lahti sai uuden jäsenen lahtelaisen jalkapalloilun kunniagalleriaan, kun Drilon Shala nostettii FC Lahden Hall of Fameen. Samalla seura muisti myös toissa viikolla menehtynyttä talkoolaista Hannu Leskistä, joka oli ollut seuran talkoolaisena alusta asti tähän kesään asti. Lisäksi Eemeli Virta palkittiin sadasta liigaottelusta.

Ottelun alku oli tunnusteleva ja FC Honka hallitsi palloa hienoisesti. Lahti puolestaan puolusti tiiviisti ja kyttäsi tilanteenvaihtoja. Reilun vartin jälkeen Lahti onnistui luomaan huippupaikan. Mikko Kuningas keskitti ja Leon Kreković puski. Maksim Rudakov venyi Hongan maalilla kuitenkin ilmiömäiseen torjuntaan.

Jakson puolivälissä Matias Rale keskitti ja pallo osui lahtelaismaalin yläputkeen. Ensimmäisen jakson lisäajalla Ville Koski pääsi ampumaan erikoistilanteen jälkitilanteesta. Verkko pöllähti, mutta maalin ulkopuolella ja näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Myös toisella jaksolla Lahti puolusti tiiviisti ja piti Hongan pois maalipaikoilta. Hieman ennen tunnin täyttymistä Lahti sai kaksi kulmapotkua, joista toinen tuotti tulosta. Altin Zeqiri antoi pallon etutolpalle ja Matheus Alves liippasi pallon sisään vieden FC Lahden johtoon.

Viimeiset puoli tuntia olivat Lahdelta puolustustaistelua ja Arian Kabashi ja Bubacar Djaló nousivat uhrautuvalla pelaamisellaan lahtelaissankareiksi. Hongan hyökätessä riskillä, sai Lahti muutaman maukkaan syötönkatkon, joista Zeqiri pääsi ampumaan Djalón esityöstä, mutta laukaus meni tolppaa nuollen ohi. Lahdella ei ollut lopulta suurta hätää omassa päässään, joten pisteet jäivät mastojen varjojen helteeseen lukemin 1—0.

Ottelun jälkeen FC Lahden maalin syöttänyt Altin Zeqiri oli iloinen voitosta. Hänen mukaansa koko joukkue taisteli läpi ottelun. Muuten laituri kuvasi ottelua erittäin tiukaksi ja helteen takia vaikeaksi molemmille joukkueille. Samalla Zeqiri hyvästeli lahtelaisyleisön.

– Tämä oli meiltä todella hyvä taistelu ja fiilikset ovat todella hyvät. Tässä on viime aikoina ollut vähän viileämpää, joten yllättävä helle teki ottelusta haastavan kaikille. Taistelimme kuitenkin täydet 90 minuuttia ja lopulta ansaitsimme voiton. Maali oli treeneissä harjoiteltu kuvio ja onneksi se tuotti tulosta. Vähän on haikeat fiilikset. Täällä on ollut paljon ylämäkiä ja alamäkiä, mutta tästä on hyvä lähteä. Nyt on aika siirtyä eteenpäin. Kiitos Lahdelle kaikesta, Zeqiri kertoi.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila kertoi pelin olleen pienten marginaalien peli. Hän oli tyytyväinen joukkueen puolustustyöskentelyyn. Mannilan mukaan Lahti oli ensimmäisellä jaksolla kuitenkin heikko muutamasta maalipaikasta huolimatta.

– Kilpaurheilua tehdään voittaakseen, joten voitto on tärkeä ja ehkä se vapauttaa joukkueessa myös energiaa. Minun pitää olla tyytyväinen meidän puolustustyöskentelyymme. Emme edes kuvitelleet, että haluamme antaa Hongalle isoja tiloja hyökätä. Uskon, että tällä tavalla pystyimme todennäköisimmin voittamaan. Tiesimme, että Honka perustaa pelinsä tiettyihin vahvuuksiin ja halusimme pelata ne pois. Ensimmäisellä jaksolla olimme heikkoja meidän tilanteenvaihdoissamme, vaikka saimme muutaman maalipaikan. Tämä oli pienten marginaalien peli ja tiesimme, että voimme onnistua erikoistilanteissa tällä kokoonpanolla. Avausmaalin merkitys kasvaa tällaisissa otteluissa. Tiukka peli ja jätkät antoivat kaikkensa kentällä, Mannila tiivisti.

FC Lahti nousi voitollaan sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Seuraavaksi Lahti kohtaa vieraskentällä AC Oulun jo tämän viikon lauantaina. Seuraava kotiottelu perjantaina 18.8. Vaasan Palloseuraa vastaan. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

Ottelun Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Matheus Alves. Mäkelän Sähkön sähköisimmän pelaajan valitsi Drilon Shala ja valinta osui loistavan ottelun pelanneeseen Arian Kabashiin.