Forenom – OTTELURAPORTTI: FC Lahti päätti Espanjan-leirin voittoon

FC Lahti päätti Pelimatkojen kanssa järjestetyn Espanjan leirin voittoon Islannin pääsarjaseura Handknattleiksfélag Kópavogsista lukemin 1–0. Ottelun ainokaisen maalin iski kovassa vireessä oleva Colin Odutayo. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelun ensimmäinen jakso oli maaliton. Vastustaja Handknattleiksfélag Kópavogs puolusti tiiviisti ja pyrki nopeisiin vastaiskuihin. HK loikin jakson parhaat tilanteet, mutta FC Lahti onnistui puolustamaan tilanteet mallikkaasti. Lahti kykeni kuitenkin luomaan muutaman maalipaikan, mutta lahtelaispelurien ruuti oli hieman kosteaa. Paras tilaisuus tuli Vilho Huovilalle, mutta nuorukaisen terävä laukaus itse luodun paikan jälkeen viuhui niukasti ohi maalin.

Toisella jaksolla Lahti onnistui iskemään voittomaalin. Marius Könkkölä tuli täydellä vauhdilla pallon kanssa HK:n keskikentän läpi ja hän pelasi pallon linjan taa. Colin Odutayo oli ensimmäisenä pallossa ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Hän viimeisteli tarkasti pallon maaliin ja vei FC Lahden voittoon.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli tyytyväinen pelaajiensa panokseen tänään kentällä. Hänen mukaansa Lahti taisteli yhtenäisenä ja pelaajat olivat valmiita antamaan rajojen sisällä kaikkensa. Vastustajaa Lindberg kuvasi perinteiseksi islantilaiseksi joukkueeksi, jonka pelitapa toi molemmille joukkueille paljon juoksukilometrejä.

– Pitkän ja intensiivisen leirin päättänyt ottelu oli erittäin onnistunut osoitus pelaajilta, miten väsyneenäkin olemme valmiita laittamaan omaa kroppaamme likoon joukkueen eteen. Voitto ja nollapeli kertoo jälleen joukkueemme sitkeydestä. Vastustaja oli tyypillinen islantilainen joukkue, joka puolusti tiiviinä ja pyrki nopeisiin vastahyökkäyksiin. Jokainen pelaajistamme, joka hyppäsi tänään kentälle, osoitti todellista joukkuepelaajan luonnetta. Saamme tästä yhdessä vietetystä ajasta jälleen tulevaisuudelle korvaamattomia voimavaroja joukkuehengen tiivistymisenä, Lindberg hehkuttaa.

FC Lahti palaa Suomeen huomenna torstaina. Seuraavan kerran joukkue on tulessa Liigacupin välierässä Kisapuiston harjoitustekonurmella lauantaina 16.3. Vastaan asettuu Kuopion Palloseura. Otteluliput portilta 15 euroa, kausikortilla ilmainen sisäänpääsy. Osta kausikorttisi tästä.

Kuva: Joni Kallioinen