Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti nousi tasapeliin

FC Lahti ja IF Gnistan kohtasivat Kisapuistossa talvikauden viimeisessä harjoitusottelussa. Vauhdikas ottelu päättyi 2–2-tasatulokseen. Lahden osumista vastasivat Colin Odutayo ja Michael López. Gnistanilta osuivat Joakim Latonen ja Tómas Castro. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. Kotijoukkue FC Lahti onnistui luomaan muutaman puolittaisen maalipaikan, kun Asaad Babiker ja Luke Ivanovic karkasivat vuorollaan. Vierailija IF Gnistan kuitenkin selvisi tilanteesta. Jakson vaarallisimman paikan loi kuitenkin vierailija. Joakim Latonen pääsi nokikkain Joshua Oluwayemin kanssa. Lahtelaiskassari veti kuitenkin pidemmän korren ja tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun toisella jaksolla vauhti lisääntyi ja maalipaikkoja syntyi kumpaankin päähän. Ensin pallo pomppi onnekkaasti vierailijoiden Teemu Penninkankaalle, mutta entinen lahtelaispuolustaja sijoitti niukasti ohi. Seuraavalla minuutilla Bubacar Djaló avasi syvältä linjan taa ja Colin Odutayo kerkesi palloon ensimmäisenä. Hän nosti pallon hallitusti maaliin yli vastaan tulleen Mathias Nilssonin ja siirsi Lahden 1–0-johtoon.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Latonen oli jälleen onnistua. Hänen tulinen vetonsa kimposi kuitenkin yläputkesta väljemmille vesille. Toisessa päässä puolestaan Nilsson joutui venymään huipputorjuntaan, kun Eemeli Virta ja Ivanovic alustivat Odutayon nokikkain Nilssonin kanssa.

Vierailijoiden tasoitus syntyi vastahyökkäyksestä jakson puolivälissä. Odutayo pelasi Ivanovicin läpi, mutta Nilsson venyi komeaan jalkatorjuntaan. Kipinä pääsi tilanteesta vastahyökkäykseen, jonka seurauksen Tómas Castro nosti pallon itselleen ja ampui pallon suoraan ilmasta verkkoon.

Vartti ennen loppua Michael López pelasi Odutayon läpi. Odutayon sijoitus meni kuitenkin Nilssonin kautta tolppaan ja vierailija selvisi puolestaan säikähdyksellä. Gnistan puolestaan käytti seuraavan paikkansa hetkeä myöhemmin. Castron tulinen veto kimposi tolpasta ja Joakim Latonen ampui paluupallon etukulmasta sisään.

Lahti ei kuitenkaan luovuttanut, vaan iski muutama minuutti ennen loppua. Daniel Koskipalo avasi määrämittaisen linjan taa ja López sai pallon haltuun. Hän harhautti Nilssonin ja herkutteli pallon tyhjään maaliin. Lahti loi vielä lopussa paineen, mutta ei saanut iskettyä voittomaalia. Näin ollen kenraaliharjoitus päättyi 2–2-tasatulokseen.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli ottelun jälkeen tyytyväinen, että joukkue kykeni nousemaan tappiolta tasoihin. Hän jakoi kiitostaan pelaajille. Lindbergin mukaan ottelu palveli jälleen hyvin FC Lahtea viikon päästä alkavaa liigakautta ajatellen.

– Molemmat joukkueet hakivat voittoa täydellä vauhdilla. Nyt harjoituspelit ovat ohi ja viikon päästä alkaa liiga. Pääsemme avaukseen hyvässä vaiheessa ja terveystilanteessa. Saimme taas pelaajille valmiutta ja kuten olen aiemminkin sanonut, jokaista pelaajaa tarvitaan. Tänään jokainen, joka hyppäsi kentälle, osoitti soturin luonnetta, Lindberg kiittelee pelaajistoaan.

FC Lahden liigakausi alkaa ensi lauantaina Tammelan stadionilla Ilvestä vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 20.4. Vastustajaksi saapuu FC Haka. Osta kausikorttisi tästä.

FC Lahti:

Odutayo, López

Oluwayemi; Selander (46′ Puukko), Vainionpää, Viitikko, Tauriainen (80′ Koskipalo); Könkkölä, Djaló (69′ López), Pasanen (46′ Virta); Babiker (46′ Koskinen), Ivanovic, Odutayo (80′ Huovila)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tommi Leirilaakso