Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti nousi tasapeliin Tammisaaressa

FC cLahti ja Ekenäs IF tasasivat sunnuntaina pisteet Tammisaaressa lukemin 1–1. FC Lahden osuman iski Colin Odutayo. Kotijoukkueelta osui Lucas Forsten-Kaufmann. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelu alkoi FC Lahden kontrollissa ja kotijoukkue Ekenäs IF joutui puolustamaan pitkiä aikoja. Lahti ei kuitenkaan saanut rikottua EIF:n tiivistä puolustusmuotoa. Kotijoukkue kyttäsi vastaiskuja ja reilun vartin pelin jälkeen kotijoukkueen Simon Lindholm pääsi ampumaan keskeltä tulisesti. Joshua Oluwayemi kuitenkin liimasi pallon varmasti.

Puolen tunnin pelin jälkeen Abdoulaye Kanté kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Lucas Forsten-Kaufmann upotti pilkun varmasti ja vei kotijoukkueen 1–0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Forsten-Kaufmannilla oli vielä toinen paikka lisätä johtoa, mutta Oluwayemi venyi laukauksen tielle. Näin tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Lahti tuli myös toisen jakson alkuun hyvin ja kykeni liikuttamaan palloa ja riistämään sen nopeasti takaisin itselleen. Heti toisella minuutilla Julius Tauriainen keskitti ja Samuel Pasanen pääsi jatkamaan. Nuoren keskikenttämiehen jatko meni kuitenkin niukasti ohi maalin.

Reilu vartti ennen loppua Lahti sai lopulta ansaitun tasoituksen. Asaad Babiker sai pallon rangaistusalueen rajalla ja onnistui tökkäämään pallon vierelle. Colin Odutayo ampui ja pallo kiersi kauniisti kotijoukkueen maalin yläkulmaan.

Maalin jälkeen molemmat joukkueet hakivat voittoa ja paikkoja syntyi molempiin päihin. Lähimpänä oli kotijoukkueen Noah Lundström, joka pääsi kahteen paikkaan. Molemmilla kerroilla hänen laukauksensa viuhui niukasti ohi. Lisäajasta tuli lopulta rikkonainen ja Forsten-Kaufmann hölmöili itselleen lopulta toisen varoituksen. Lahti ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään viime hetken ylivoimaansa ja pisteet tasattiin lukemin 1–1.

FC Lahden kapteenina täydet 90 minuuttia urakoinut Mikko Viitikko oli pettynyt yhteen pisteeseen. Viitikko myönsi, että ensimmäinen jakso oli Lahdelta heikko, mutta hän ei osannut sanoa siihen vielä syytä. Hän kuitenkin iloitsi, että joukkue näytti luonnetta ja nousi tasoihin.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä surkea. Reagoimme siihen. Näytimme kuitenkin toisella jaksolla joukkueena luonnetta ja saimme tasoituksen. Lopussa hätäilimme taas turhaan, emmekä saaneet voittomaalia. Totta kai tämä on pettymys ja se näkyi kopissa. Sitä tämä futis kuitenkin välillä on, Viitikko summasi.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli pettynyt joukkueen ensimmäisen jakson esitykseen. Hänen mukaansa ensimmäisellä jaksolla Lahdelta puuttui terävyys. Lindbergin mukaan toiselle jaksolle tehdyt muutokset purivat, mutta esityksen olisi pitänyt olla silti vielä parempi.

– Ensimmäisellä jaksolla vastustaja oli vahvempi. Emme olleet riittävän lähellä tai riittävän teräviä. Toiselle jaksolle muutimme muotoa ja terävöitimme peliä. Pääsimme tasoihin, mutta sen jälkeen meidän olisi pitänyt saada vielä yksi vaihde kaivettua. Peli meni aaltoilevaksi. Lähdimme hakemaan kolmea pistettä, mutta saimme yhden vieraspisteen, Lindberg kertoi pettyneenä.

Vieraspisteellä FC Lahti nousi FC Interin ohi yhdeksänneksi. Lahden kausi jatkuu kotiottelulla maanantaina 27.5. Vieraaksi Hiihtikselle saapuu Seinäjoen Jalkapallokerho. Liput ennakkoon Tiketistä.