Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti nousi tasapeliin

FC Lahti kohtasi kotiottelussaan Tampereen Tammelassa FC Hakan. Loppulukemiksi kirjattiin 1–1-tasapeli. FC Lahden maalin iski Michael López. Hakalta osui Juho Kilo. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti hallitsi ottelun alkua, mutta ei saanut murrettua FC Hakan tiivistä puolustusta. Haka ei puolestaan juuri hyökkäyksiin päässyt, sillä Lahti prässäsi ja pakotti vierailijan pitkiin palloihin. Mikko Viitikko ja Dylan Fox hallitsivat ilmatilaa.

Haka kuitenkin hyödynsi jakson puolivälissä paikkansa. Ensin Marko Bacaninilla oli paikkansa, Joshua Oluwayemi torjui ja samanaikaisesti avustavan erotuomarin lippu nousi paitsion merkiksi. Heti seuraavalla minuutilla Elias Mastokangas karkasi. Oluwayemi tuli hyvin vastaan ja Mastokangas hukkasi tilanteen. Hän pelasi kuitenkin takaviistoon, josta Juho Kilo ampui täysiä ylös maaliin.

Jakson loppupuoliskolla Lahti sai paikkansa. Julius Tauriaisen erikoistilanteet olivat läpi ensimmäisen jakson vaarallisia ja puolen tunnin pelin kohdilla Haka-vahti Anton Lepola nyrkkeili pallosta ohi. Bubacar Djaló pääsi ampumaan, mutta Ryan Mahuta blokkasi vedon uudeksi kulmapotkuksi. Myös Dylan Fox pääsi pariin otteeseen puskemaan niukasti ohi.

Aivan jakson lopussa Mikko Viitikko avasi keskelle tyhjään tilaan. Otso Koskinen pääsi kääntymään ja kuljetti tyhjän tilan pois. Koskinen ampui, mutta Lepola onnistui nyrkkeilemään pallon kulmapotkuksi. Näin tauolle siirryttii Hakan johdossa.

Lahti tuli toiselle jaksolle hyvällä sykkeellä. Heti ensimmäisellä minuutilla Michael López karkasi puolittain ja ampui. Lepola torjui pallon eteensä. Irtopallossa oli ensimmäisenä tauolla sisään tullut Luke Ivanovic, joka ampui, mutta Hakan puolustus siivosi maaliviivalta pallon väljemmille vesille.

Ensimmäisen vartin aikana Lahti loi vielä kaksi huippupaikkaa. Ensin Ivanovic riisti ja laittoi aikaisen keskityksen ja Colin Odutayo puski. Tuloksena oli jälleen Lepolan torjunta ja kulmapotku. Hetkeä myöhemmin Eemeli Virralla oli paikka. Keskikentän elegantti hallitsija ampui kaukaa suoraan pystypuuhun. Virta pääsi kahdesti irtopalloon ja ampui kahdesti. Lepola ja Haka kestivät.

Lopulta jakson puolivälissä Lahti sai lopulta kauden avausmaalinsa. Otso Koskinen vapautti Ivanovicin läpi ja australialainen revittiin kumoon. Pallo vietiin pilkulle ja Michael López upotti varmasti oikeaan alakulmaan tuoden Lahden tasoihin.

Lahti haki koko jakson lopun hanakkaasti voittomaalia ja loi vierailijoiden päätyyn hyvää painetta. Haka kuitenkin uhrautui, eikä lisäosumia Tammelan lumisateessa nähty. Näin ollen pisteet tasattiin lukemin 1–1.

Ottelun jälkeen täydet 90 minuuttia uurastanut Julius Tauriainen oli pettynyt tasapeliin. Hän myönsi, että ensimmäinen jakso ei ollut parasta Lahtea. Tauriaisen mukaan Lahdella olisi ollut maalipaikat myös voittomaaliin.

– Meidän toinen jaksomme oli hyvä. Paransimme ensimmäisestä jaksosta, jolla päästimme tyhmän maalin. Paikkoja meillä on kolmessa pelissä kyllä ollut, mutta olemme tuhlailleet. Toivottavasti nyt aukeaa. Tänään tuli paljon juoksua kulmalipulta toiselle kaikissa suunnissa. Emme päästäneet Hakaa moneen maalipaikkaan, joten se on positiivinen juttu. Vielä kun saisimme enemmän maaleja. Seuraavasta pelistä otamme sitten voiton, pelattiin se missä hyvänsä, Tauriainen summasi heti ottelun päätyttyä.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli Tauriaisen tapaan pettynyt tasapeliin. Hänen mukaansa Lahti ei ollut ensimmäisellä jaksolla tarpeeksi terävä ja rohkea. Lindberg kuitenkin oli tyytyväinen toisen jakson peli-ilmeeseen, mutta hän harmitteli sitä, että voittomaali jäi paikoista huolimatta syntymättä.

– Ensimmäisellä jaksolla emme päässeet parhaaseen terään. Haka oli odotetunlainen, mutta meiltä puuttui tietty rohkeus. Toinen jakso oli huomattavasti parempaa. Nyt pitää ravistaa ketsuppipulloa, jotta se korkki poksahtaa auki. Nousimme kuitenkin tasapeliin ja piste on aina parempi kuin nolla pistettä. Tyytyväisempi olisin silti ollut voittoon, Lindberg kertoo.

Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana palkittiin tänään Julius Tauriainen.

FC Lahti kohtaa viikon päästä lauantaina 27.4. Veikkausliigassa kotiottelussa Kuopion Palloseuran. Kausikortit helposti tästä. Otteluliput ennakkoon Tiketistä. Ottelu alkaa kello 17.00.