Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti nousi lopussa tasoihin

FC Lahti ja Ilves tasasivat pisteet Hiihtiksen helteessä lukemin 2–2. Lahtelaisosumista vastasivat Luke Ivanovic ja Michael López. Vierailijoilta osuivat Maksim Stjopin ja Anton Popovtch. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelu sai vauhdikkaan alun. Kotijoukkue FC Lahti iski jo kahden minuutin jälkeen. Eemeli Virta sai pallon ja pelasi sen pystyyn. Michael López karkasi puolittain. Hän kuitenkin näki Luke Ivanovicin, joka oli paremmalla paikalla. López pelasi epäitsekkäästi aussikärjelle, joka upotti pallon verkkoon ja siirsi Lahden 1–0-johtoon.

Kauaa ei Lahden johto kuitenkaan kestänyt, sillä vierailija Ilves iski ennen vartin täyttymistä. Lahti ei saanut purettua palloa Oiva Jukkolan keskityksen jälkeen ja se pomppi vaarallisesti Lahden rangaistusalueella. Maksim Stjopin onnistui saamaan vedon, joka painui ohi Joshua Oluwayemin ja ottelu oli tasan.

Ensimmäisen jakson jälkimmäisellä puolikkaalla peli aaltoili päästä päähän. Lahti sai ajoittain hyviä riistoja ja hieman jakson puolivälin jälkeen Ivanovic tälläsi voimalla Virran riiston jälkeen niukasti yli. Ilves puolestaan hyödynsi oman huippupaikkansa, kun Anton Popovitch sai jalkansa vapaaksi ja painava kuti upposi komeasti maaliin. Jakson lopussa Lahti sai vielä kaksi huippupaikkaa. Virta riisti ja pelasi Lópezille, joka ampui suoraan ilmasta. Veto kuitenkin kiersi niukasti ohi maalin. Lisäajalla Mikko Viitikko pelasi Lópezin läpi, mutta Otso Virtanen Ilveksen maalilla venyi. Tauolle lähdettiin vierailijoiden 2–1-johdossa.

Toisen jakson alku oli Ilveksen. Marius Söderbäck karkasi, mutta Oluwayemi torjui. Hetkeä myöhemmin Jukkola pyssytti poikkipuuhun ja Söderbäck oli jälleen nokikkain lahtelaiskassarin kanssa. Lahti kuitenkin kesti vierailijoiden vyörytyksen.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Lahti taisteli itselleen tasoituksen. Julius Tauriainen sai pelattua juuri ennen taklausta pallon Samuel Pasaselle. Nuorukainen sai repimisestä huolimatta punnerrettua syötön Lópezille rangaistusalueen sisään. López raapi laukauksen, joka painui verkkoon ja FC Lahti nousi tasoihin.

Ottelun lopussa kummallakin oli paikkansa. Oluwayemi piti Lahtea pystyssä ja toisessa päässä lahtelaisvedot kilpistyivät Ilveksen puolustukseen. Aivan ottelun lopussa Viitikko pääsi vielä tökkäämään ruuhkasta, mutta pallo pomppi kimmokkeiden kautta Virtaselle, jolla oli helppo työ poimia pallo. Näin Lahdessä päädyttiin pistejakoon lukemin 2–2.

Ottelun jälkeen avausmaalin tehnyt Luke Ivanovic oli iloinen onnistumisista. Hänestä tuntui hyvälle se, että joukkue onnistui nousemaan tasatilanteeseen tappioasemasta. Myös maali lämmitti australialaista. Ivanovic palkittiin samalla Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana.

– Vastustaja on Suomen kärkijoukkueita, joten tämän päälle voi jo rakentaa jotain. Nyt tuntuu ihan hyvältä. Nousimme takaa rinnalle ja jokainen pelaaja työskenteli loppuun asti. Maalit tuovat itseluottamusta hyökkääjille, Ivanovic kertoi.

Tuore päävalmentaja Ricardo Duarte oli lopulta tyytyväinen pisteeseen. Hän myönsi, että joukkue ei ole pelillisesti vielä lähelläkään täydellistä, mutta joukkue teki töitä ja sai jälleen oppia. Duarten mukaan pelaajistolla on kykyä kääntää vaikea sarjatilanne.

– Jos ennen peliä minulle olisi tarjottu pistettä, olisin ottanut sen heti, joten olen tyytyväinen. Olemme vielä kaukana täydellisestä tilanteesta. Ilves olisi voinut tehdä, mutta toisaalta meilläkin oli paikkoja. Teimme kuitenkin töitä loppuun asti. Pelaajilla on kykyä kääntää tämä, mutta muutos ei tapahdu yhdessä yössä. Ilves loi meille ajoittain isoja ongelmia, mutta joukkue voi oppia tästä. Seuraavaan otteluun onkin sitten yli viikko, joten saamme täyden treeniviikon alle, Duarte tiivisti.

Katso ottelun lehdistötilaisuus tästä:

FC Lahti kohtaa seuraavaksi maanantaina 8.7. vieraskentällä FC Interin. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 14.7. Vieraaksi Hiihtikselle saapuu AC Oulu. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti.