Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti nousi kahden maalin takaa tasoihin Tampereella

FC Lahti ja Ilves tasasivat pisteet Tampereen Ratinassa lukemin 2—2. FC Lahdelta osuivat Matheus Alves ja Juho Pirttijoki. Kotijoukkueen maaleista vastasivat puolestaan Tatu Miettunen ja Adam Larsson. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ilves tuli otteluun hyvin ja FC Lahti joutui puolustuskannalle. Kotijoukkue rankaisikin jo ennen vartin täyttymistä. Pallo kimpoili Lahden rangaistusalueella jo kertaalleen tolppaan, mutta lopulta Tatu Miettunen sai survottua pallon ohi liigadebyyttiään pelanneen Osku Maukosen.

Ilves jatkoi maalin jälkeen ottelun hallintaa ja lahtelaishyökkäykset jäivät laimeiksi. Jakson lopussa Ilves pääsi nopeaan vastaiskuun Lahden pallonmenetyksen jälkeen. Santeri Haarala pelasi matalan pallon maalille ja Adam Larsson iski taukolukemiksi jo 2—0.

Lahti paransi otteitaan toisella jaksolla. Toisen jakson kahdeksannella minuutilla Altin Zeqiri sai hyvän pystypallon Matti Klingalta ja haastoi rangaistusalueella ja hänet jouduttiin kaatamaan. Pallo vietiin pilkulle ja Matheus Alves asettui ampumaan sitä. Otso Virtanen sai jalkaansa väliin, mutta Alvesin pilkku painui silti vastustamattomasti maaliin ja Lahti kavensi.

Vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin Lahti onnistui erikoistilanteesta. Erikoistilannetta edelsi Lahden pitkä syöttöketju, jolla lahtelaiset saivat kulmapotkun. Zeqirin kulma kiersi lopulta suoraan toppari Juho Pirttijoen päähän, jonka ohjaus painui takanurkkaan.

Molemmat joukkueet hakivat viimeisen puolituntisen aikana johtomaalia. Hetkeä ennen lisäaikaa Maukonen venyi Oiva Jukkolan yrityksen tielle. Lisäajalla Ilveksen Sebit James Ngor teloi Maukosta ja Lahti joutui vielä vaihtamaan maalille Anton Munukan. Hetkeä myöhemmin Munukan koppaama keskityspallo jäi ottelun viimeiseksi ja näin ollen pisteet tasattiin lukemin 2—2.

FC Lahden härkäviikot jatkuvat kahdella kotiottelulla. Keskiviikkona 7.6. Lahteen saapuu vieraaksi Helsingin Jalkapalloklubi. Sunnuntaina 11.6. puolestaan Hiihtikselle saapuu vieraaksi FC Haka. Osta lippusi tästä.