Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti nousi alivoimalla voittoon

FC Lahti ja Ekenäs IF kohtasivat lauantaina Liigacupissa Mukkulan kuplassa. Lahti nousi komeaan 2–1-voittoon värikkään ottelun jälkeen. Lahden maaleista vastasivat Asaad Babiker ja Colin Odutayo. EIF:n ainokaisen iski Simon Lindholm. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi peliä. Sarjanousija Ekenäs IF loi kuitenkin paremmat paikat vastahyökkäyksistä. Osku Maukonen kuitenkin nappasi varmoja koppeja heti ottelun alusta asti. Molemmat joukkueet pyrkivät suoraviivaisesti eteenpäin, mutta Lahdella oli suuria vaikeuksia murtaa vierailijoiden tiivis puolustus. Paras paikka tuli Asaad Babikerille, joka pääsi ampumaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Lahtelaishyökkääjän veto meni niukasti ohi maalin.

Jakson puolivälissä vierailija onnistui nopeassa hyökkäyksessään. Nopea sivurajaheitto mursi lahtelaispuolustuksen ja pallo pelattiin maalinedustalle vapaaksi jääneelle Simon Lindholmille. Hän pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin ja viemään vierailijan 1–0-johtoon.

Jakson loppu oli rikkonainen. Lahti oli lähellä maalia jälleen lisäajalla. Samuel Pasanen pääsi ampumaan kaukaa ja veto kiersi kauniisti. Pallo kuitenkin jysähti pystypuuhun. Näin ollen tauolle lähdettiin vierailijoiden johdossa.

Toinen jakso sai dramaattisia käänteitä. Jakso oli kokonaisuudessaan vauhdikas ja tasainen. Vartin pelin jälkeen Tobias Fagerström kaadettiin ja pallo vietiin pilkulle. Kofi Adu aampui rangaistuspotkun, mutta Maukonen venyi ja torjui yrityksen. Maukonen torjui myös hetkeä myöhemmin Maukonen yläkulmasta Fagerströmin laukauksen.

Vartti ennen loppua Lahti joutui alivoimalle. Mikko Viitikko rikkoi ja katseli toistamiseen keltaista korttia. Alivoima ei kuitenkaan näkynyt Lahden pelissä, vaan lahtelaiset kampesivat tasoihin ja ohi. Julius Tauriaisen antama vapaapotku kaarsi Asaad Babikerille, joka pääsi puskemaan läheltä. Ramilson Almeida torjui ensimmäisen yrityksen, mutta Babiker laittoi karat sisään ja Lahti tasoitti ottelun. Lisäajan alkaessa Colin Odutayo karkasi ja Almeida joutui kaatamaan hollantilaisen. Pallo vietiin pilkulle ja Odutayo upotti sen varmasti. Näin ollen Lahti nappasi 2–1-voiton.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli tyytyväinen joukkueen esittämään luonteeseen. Lindberg harmitteli ensimmäisellä jaksolla tuhlattuja paikkoja. Päävalmentaja löysi ottelusta kuitenkin paljon parannettavaa.

– Oli värikäs ottelu. Emme hyödyntäneet ensimmäisellä jaksolla paikkojamme ja kaveri teki yhden. Joukkueesta löytyi kuitenkin luonnetta. Tulimme alivoimalla tasoihin ja voittoon. Se kertoo isosti joukkueen luonteesta. Yhtenä teemanamme oli tänään taisteluilme ja se näkyi. Kiitos siitä jokaiselle pelaajalle. Nyt analysoidaan tämä ja harjoitellaan lisää, Lindberg summasi.

FC Lahti kohtaa Liigacupissa seuraavaksi IF Gnistanin vieraskentällä. Ottelu pelataan lauantaina 17.2. Seuraava kotiottelu pelataan Mukkulan kuplassa IFK Mariehamnia vastaan perjantaina 23.2. Osta kausikorttisi tästä.

FC Lahti:

Babiker, Odutayo

Maukonen; Puukko, Vainionpää (78′ Inkinen), Viitikko (v + v, ua. 77′), Tauriainen (v); Selander, Djaló (71′ Jäntti), Pasanen; Babiker (v) (89′ Huovila), Koskinen, Odutayo (v)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola